Manager E-Bikes (wo-niveau)

Cortina® – technisch generalist – strategisch – klein team

Vacature

De verkoop van e-bikes is een snel ontwikkelende en groeiende markt. Binnen Kruitbosch ben jij betrokken bij de gehele strategie en ontwikkeling van het e-bike segment. Je gaat op termijn een klein team productspecialisten aansturen. Je werkt intensief samen met de Brandowner, Product Quality & Safety Engineer en Productengineers van Cortina. Je wordt aangestuurd door het Hoofd Product Management. 

Een steeds groter aandeel van de fietsen die Kruitbosch verkoopt zijn e-bikes. De ontwikkelingen van de markt en op technologisch gebied, zoals verregaande integratie van connectiviteit met smartphones en GPS-tracking, gaan snel. Maar ook de bijbehorende normen en wet- en regelgeving worden constant vernieuwd. Jij zorgt dat je daarvan op de hoogte bent en de kansen signaleert. 

Je zet de strategische koers en planvorming uit en vertaalt die naar een concrete uitvoering. Uiteraard koppel je dat vanuit jouw technische kennis aan wat technisch gezien wel en niet mogelijk is. Belangrijk hierbij is dat je de technieken en systemen van e-bikes doorgrondt en per productgroep de juiste techniek kiest. In samenwerking met de Product Quality & Safety Engineer en Productmanager Bikes zorg je ervoor dat de kwaliteit van elk product geborgd is. Je spart met je manager die over het gehele fietsassortiment gaat. Je informeert hem over de richting, strategie, plannen en concepten, waarbij de beleving die de consument van een e-bike heeft voorop staat.   

Een aantal keer per jaar bezoek je de assemblagepartijen in Azië en Oost-Europa. Je bent verantwoordelijk voor de productontwikkeling van de e-bikesystemen die daar plaatsvindt en het managen van deze systemen gedurende de product levenscyclus. Ook ga je projectmatig met internationale partners aan de slag om nieuwe business potentie te ontwikkelen. Je hebt veel contact met leveranciers bij wie je motors, accu’s en displays inkoopt. Je onderhandelt met hen over prijzen en volumes, waarbij je gericht bent op win-winsituaties en langdurige samenwerking. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische wo-opleiding. Je hebt ruime ervaring met product- en projectmanagement. Je spreekt en schrijft uitstekend Engels. Het is een pré als je ook Duits spreekt en schrijft. Je hebt aantoonbare affiniteit met innovatieve fietstechniek. 

Persoonskenmerken
Technisch en strategisch zijn woorden die jou goed omschrijven. Daardoor kun jij strategisch denken en technisch inzicht combineren om tot optimale concepten en oplossingen te komen. Je bent in staat om techniek te doorgronden en vervolgens toegankelijk te vertalen. Daardoor kun je mensen inspireren en meenemen in je ideeën. Je bent innovatief en oplossingsgericht.  

Je werkt planmatig en gestructureerd. Je bent communicatief sterk, schakelt makkelijk tussen verschillende gesprekspartners en vindt het leuk contact te leggen in een internationale omgeving. Je bent analytisch sterk. Je houdt overzicht, ziet de grote lijnen en concepten, maar hebt ook oog voor de essentiële details. Je gaat met je team voor kwaliteit en resultaat.  

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Kruitbosch, in Zwolle, is eigenaar van de sterk groeiende fietsmerken Cortina en Alpina en levert een compleet assortiment fietsonderdelen en –accessoires. Verder adviseert Kruitbosch de tweewielerspecialist op het gebied van communicatie- en promotiemiddelen en bij de inrichting van de winkel. Al 60 jaar is Kruitbosch op innovatieve en vernieuwende wijze dé leverancier voor alles op fietsgebied. 
Belangrijke waarden binnen de bedrijfscultuur zijn ambitieus, innovatief, betrouwbaar, betrokken en dynamisch. Kruitbosch is een sterk groeiend familiebedrijf met 190 enthousiaste medewerkers.

Cortina is een belangrijke speler in het segment lifestyle fietsen in Nederland, Duitsland en België. Het merk biedt een breed assortiment kwalitatieve stadsfietsen en e-bikes die uitblinken dankzij hun mooie looks en innovatieve designs. De designers van het merk laten zich inspireren door de actuele fashiontrends en volgen deze op de voet.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.