Manager Business Control (HBO+/academisch)

coachend - big data – bedrijfsovernames en integratie

Vacature

Om de groeidoelstellingen van DGB te realiseren, zijn wij voor DGB op zoek naar een manager business control. 

In deze nieuwe rol van manager business control bij DGB-Groep stuur je op coachende wijze een team van 6 medewerkers aan. Zij zijn HBO of WO geschoold en hebben 1 tot 5 jaar werkervaring. Elke medewerker is verantwoordelijke voor een correctie financiële administratie van A tot Z van 1 of meerdere BV(‘s) binnen de groep. Zelf run je ook een aantal boekhoudingen voor verschillende zusterbedrijven binnen de groep. Op die manier werk je als collega binnen het team ook gewoon mee. 

Voor de medewerkers in jouw team ben je vraagbaak, coach en sparringpartner. Ze komen bij jou met vragen over onderwerpen als uurtarieven, opslag, licentie tarieven, facturaties, inkoopcijfers etc. Jij denkt met hen mee, helpt bij het vinden van verklaringen en oplossingen zodat zij weer verder kunnen en een kloppende administratie bereiken. Daarnaast zorg je voor een evenredige werkverdeling, voer je de functioneringsgesprekken en stimuleer je de ontwikkeling van de medewerkers, zodat zij het beste uit zichzelf naar boven halen. 

Je hebt te maken met verschillende programma’s waarin financiële gegevens worden verwerkt. De cijfers in deze programma’s moeten naadloos op elkaar aansluiten. Derhalve voer je lijn- en voorraadcontroles uit. Bij verschillen of fouten zoek je net zo lang door totdat je deze kunt verklaren. Je geeft toelichtingen op de resultaatrekeningen, maakt forecasts en rapporteert hierover. Je denkt mee over het verlagen van de kosten en het verhogen van de opbrengsten, beschrijft voorstellen in memo’s voor het management en presenteert jouw bevindingen en aanbevelingen eens per maand in het managementoverleg. 

Het past bij de cultuur van DGB dat je je verdiept in de business, dicht op de projectvoortgang zit en zorgt dat je continue weet wat er speelt. Er is veel, en wordt steeds meer, geautomatiseerd, waardoor er weinig administratieve taken zijn overgebleven. De weinige facturen die moeten worden ingeboekt verwerk je zelf. Er is een uitgebreid data-warehouse waarin veel financiële en niet-financiële informatie beschikbaar is. Deze wordt onder andere gevoed door koppelingen met het onlangs geïmplementeerde ERP-systeem en de perfect ingerichte financiële administratie. 
Het Management Informatie Systeem en de administratieve organisatie worden door jou beheerd. DGB neemt regelmatig bedrijven over. In die gevallen zorg jij dat de administraties worden gekoppeld of overgezet.

Afhankelijk van jouw ervaring start je met een keurig startsalaris. Als je hebt laten zien wat je kunt, is het bij DGB mogelijk om snel stappen te zetten.

Standplaats: Hardenberg

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO+ of academische opleiding, bij voorkeur AA. Vanuit een achtergrond als assistent accountant, boekhouder, assistent controller of aanverwant heb je leidinggevende ervaring opgedaan. Je kiest bewust voor een baan in het bedrijfsleven. Je hebt ervaring met het maken van analyses en rapportages en uitstekende automatiseringskennis. Je woont in de regio. 

Persoonskenmerken
Je hebt een passie voor cijfers en het analytisch vermogen om cijfermatige puzzels snel en nauwkeurig op te lossen vanuit diverse computerprogramma’s. Je vindt het leuk om, soms lange tijd, te zoeken naar oorzaken van fouten of afwijkingen. Daarnaast kan je vanuit een helicopterview verbanden zien en anticiperen op mogelijke knelpunten. Hoewel je gestructureerd werkt en doordachte adviezen geeft, beweeg je soepel in een commerciële omgeving. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de boekhouding, maar je bent ook nieuwsgierig naar de praktijk, de klanten, de markt en het primaire proces. 

Als leidinggevende heb je een coachende stijl. Je bent erop gericht dat anderen leren en het beste in zichzelf ontdekken. Je ben open, toegankelijk en maakt makkelijk contact. Communicatief ben je handig, open en direct. Je voelt je thuis in de dynamiek van een MKB organisatie waar hard wordt gewerkt. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is DGB-Groep in Hardenberg, een succesvolle, snelgroeiende   dienstverlener met als focus de food- en diersector. Sinds 2 januari 2017 is DGB beursgenoteerd. DGB heeft een breed dienstenpakket, waaronder inspectie, juridische ondersteuning, prijsonderzoek, zonnepanelen en energie, verdeeld over verschillende werkmaatschappijen. In de markt wordt DGB gewaardeerd vanwege de persoonlijke benadering en de hoogwaardige klantenservice. Er werken ongeveer 100 mensen. Werken bij DGB betekent zelfstandig werken in een ondernemend, hoogopgeleid team. Zelfoplossend vermogen is een must, de lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen inbreng. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.