Manager business control & finance (32-40 uur)

Cortina Kruitbosch - sturen vanuit data – verbinder

Vacature

In deze rol zorg je er met je team, van 5 medewerkers, voor dat de cijfermatige en financiële kant van het gehele bedrijf vlekkeloos verloopt. Je vormt samen met de manager sales & operations planning, de manager logistiek en de manager klantenservice en de manager operations het MT operations. Je geeft de afdeling op een coachende en motiverende manier leiding, meer vanuit samenwerking dan vanuit hiërarchie. Dagelijks start je de werkdag met elkaar. Je voert jaargesprekken met de medewerkers en stimuleert hen in de ontwikkeling van hun talenten.

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verslaglegging en verslaggeving, Je deelt de maandcijfers, bewaakt de resultaten en marges en stuurt op productwinstgevendheid en klantbijdrage. Op basis daarvan signaleer je kansen, aandachtspunten, verbanden en trends. Hierover spar je vervolgens met beslissers binnen de organisatie. Je voorziet hen (gevraagd en ongevraagd) van aanbevelingen en onderbouwde input op basis waarvan gedegen beslissingen kunnen worden genomen. Je stelt rapportages op die zij, waar nodig met jouw hulp, verantwoorden in het managementoverleg. Je voert de analyses zelf uit en brengt je team zover dat zij de uitvoering van de analyses van jou over kunnen nemen. Daarmee maak je ruimte om zelf verder te groeien als gesprekspartner voor het management.

Je bent overtuigd van de meerwaarde die werken en sturen vanuit data heeft. Hierbij zie je het als jouw taak om collega’s en managers binnen Kruitbosch daar op een inspirerende wijze in mee te nemen. In de ontwikkeling naar een professionele kennisorganisatie zie jij de grote rol van data, systemen en IT. 

Je maakt liquiditeitsplanningen, begrotingen en doet allerhande consolidaties. Daarnaast ben jij bij juridische vragen binnen Kruitbosch het eerste aanspreekpunt. Tevens onderhoud jij het contact met de externe partijen zoals de bank en accountant. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde wo-opleiding bedrijfskunde, accountancy of vergelijkbaar. Je bent RC, RA, AA of Hofam opgeleid of volgt de opleiding. Je hebt ervaring in het aansturen van een team in het bedrijfsleven. Je spreekt en schrijft uitstekend Engels en je hebt affiniteit met IT. Interesse in fietsen is een pre.

Persoonskenmerken
Je bent een proactief, daadkrachtig persoon gericht op verbinding. Je hebt een duidelijke visie op finance, waarbij je ervan overtuigd bent dat sturen vanuit cijfers een groot verschil kan maken. Je bent nieuwsgierig en communicatief sterk. Hierdoor stel je opbouwend kritische vragen, neem je anderen mee in jouw ideeën en ben je een gesprekspartner voor het management. Je denkt vanuit kansen, mogelijkheden en verbetering. 

Uiteraard ben je cijfermatig en analytisch sterk. Je maakt gemakkelijk de vertaalslag van business vraagstukken naar pragmatische analyses. Je hebt inzicht in het verloop van processen en de invloed die wijzigingen daarin hebben op de rest van het bedrijf. Je werkt planmatig en gestructureerd. 

Je stelt de juiste prioriteiten en hebt geen moeite om taken te delegeren. Je geeft op een toegankelijke, motiverende wijze leiding aan jouw team. Je bent erop gericht om samen de gestelde doelen te behalen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van Kruitbosch als kennisorganisatie. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Kruitbosch, in Zwolle, is eigenaar van de sterk groeiende fietsmerken Cortina en Alpina en levert een compleet assortiment fietsonderdelen en –accessoires. Verder adviseert Kruitbosch de tweewielerspecialist op het gebied van communicatie- en promotiemiddelen en bij de inrichting van de winkel. Al 60 jaar is Kruitbosch op innovatieve en vernieuwende wijze dé leverancier voor alles op fietsgebied. 
Belangrijke waarden binnen de bedrijfscultuur zijn ambitieus, innovatief, betrouwbaar, betrokken en dynamisch. Kruitbosch is een sterk groeiend familiebedrijf met 190 enthousiaste medewerkers.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.