Manager Bedrijfsbureau (lid MT)

metaalindustrie – focus op KAM, certificering en productie-automatisering

Vacature

In deze rol vorm je samen met de manager productie en de directeur/eigenaar het managementteam. Je bent vraagbaak voor de medewerkers van het bedrijfsbureau en bent verantwoordelijk voor kwaliteit in de breedste zin van het woord. Naast KAM en certificeringen houd je je bezig met de borging en verbetering van de product- en proceskwaliteit en (productie)automatisering. Vanuit jouw rol zorg je dat kwaliteit blijvend een prominente positie krijgt en houdt binnen de organisatie. 

De medewerkers van het bedrijfsbureau werken grotendeels zelfstandig en plannen hun werk vanuit het ERP-pakket Exact Globe, dat onlangs geïmplementeerd is. Bij complexe zaken en vragen op het gebied van automatisering, certificering of kwaliteit ben jij hun aanspreekpunt. Je werkt nauw samen met de manager productie en bent betrokken bij de inrichting en ingebruikname van het ERP pakket Exact Globe binnen de productie en zorgt dat medewerkers geoefend raken in het gebruik ervan. In overleg met de manager productie introduceer je nieuwe werkwijzen en zorg je dat deze daadwerkelijk gebruikt worden. Je overlegt, instrueert, coacht, traint, controleert en spreekt indien nodig mensen aan als ze zich niet aan de nieuwe werkwijzen houden. Het is van groot belang dat bedrijfsprocessen en automatisering naadloos op elkaar aansluiten om efficiency te realiseren en kosten te besparen. Jij speelt hierbij een belangrijke rol. 
Je overige tijd besteed je aan KAM en certificeringen (CE en ISO). Het kwaliteitshandboek staat goed, jij zorgt dat deze actueel blijft en dat wijzigingen in wet- en regelgeving hierin worden opgenomen. Twee keer per jaar vindt een externe audit plaats die jij voorbereidt en begeleidt, gedurende het jaar voer je tevens interne audits uit. Regelmatig ben je op de productievloer te vinden om knelpunten te signaleren, controles te doen en bij medewerkers uit te vragen waar zij tegenaan lopen. Je zorgt dat veiligheids- milieu en arbo-instructies volledig en vastgelegd zijn. Je bent de schakel tussen klantwensen, kwaliteitsnormen en het productieproces. 
Binnen het managementteam spar je over innovatieve en toekomstgerichte ideeën en vertaal je deze naar concrete plannen en praktische oplossingen. Samen zorgen jullie dat er een solide basis staat voor een succesvol en toekomstbestendig bedrijf.  

Standplaats: Ruinerwold

Functie-eisen

Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke kwaliteitsgerichte en coördinerende/leidinggevende rol binnen een productiebedrijf. Je hebt kennis van kwaliteitssystemen, uitstekende automatiseringskennis en technische affiniteit. Je bent het gewend te werken met een professioneel ERP-pakket. Je bent aantoonbaar geen jobhopper.

Persoonskenmerken 
Je bent een persoon die gedreven wordt door op samenwerkingsgerichte wijze processen te verbeteren. Van nature ben je gedreven, ondernemend en praktisch ingesteld. Je bent voldoende technisch onderlegd om processen te begrijpen en de consequenties van wijzigingen hierin te doorzien. Met respect voor bestaande werkwijzen ga je aan de slag om verbeteringen door te voeren en kwaliteit en automatisering op de agenda van je collega’s te krijgen en te houden. Je stelt je in basis als gelijkwaardige op richting je collega’s, maar bezit het natuurlijk overwicht om op de juiste momenten effectief op te treden en mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden. Je hebt overzicht en bent in staat in een dynamische werkomgeving prioriteiten te stellen en de balans te bewaken tussen strategie en dagelijkse lopende zaken. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en zelfstandig en houdt van aanpakken. 

Je bent in staat om met uiteenlopende menstypen te werken en maakt makkelijk verbinding met mensen. In jouw communicatie ben je open, eerlijk en direct, maar altijd met respect naar de ander. Je bent energiek en initiatiefrijk en weet anderen mee te nemen in jouw ideeën. Je voelt je thuis in een nuchter en hardwerkend productiebedrijf.
 

Bedrijfsomschrijving

Metaalindustrie Waelbers in Ruinerwold werd in 1921 opgericht als “Eerste Nederlandse Spatbordenfabriek”. In de loop der jaren zijn de spatborden verdwenen en is Waelbers een breed assortiment producten gaan produceren voor de (tuin)bouw en industrie. De producten worden in samenwerking met de klant ontwikkeld om de meest efficiënte werking van het product te behalen. Waelbers produceert o.a. hang- en sluitwerk, deurbeslag en andere onderdelen en RVS producten. Waelbers beschikt over een eigen stanserij, gereedschapmakerij en elektrolytische verzinkerij.
Door een uitstekend kennisniveau van de mensen en een modern en uitgebreid machinepark weet Waelbers hoogwaardige producten te leveren tegen een eerlijke concurrerende prijs. Waelbers is een goedlopend bedrijf met professionele medewerkers die staan voor het leveren van kwaliteit.
 

Contactinformatie

Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Heb je interesse in deze functie reageer dan zo snel mogelijk via onze website www.metier.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Deborah Marcus.