Logistiek Manager (lid MT)

fijnhouthandel – magazijn & transport – HBO-niveau

Vacature

In deze nieuwe functie heb je de dagelijkse leiding over het magazijn en de planning van het transport. Je stuurt de magazijnmedewerkers, bestekzoekers en chauffeurs – circa 10 medewerkers – aan die in de 3 hallen van Huyskamp werkzaam zijn. Er zijn ook twee externe locaties met extra opslagruimte die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. In totaal is er 5.500m2 opslagruimte.  

Je zorgt voor het beheer van de voorraad, controleert op afwijkingen, coördineert inkomend en uitgaand transport en bent verantwoordelijk voor een soepel verloop van processen. Je maakt planningen voor het magazijn en verdeelt taken zoals bestekzoeken, sorteren van materialen, kwaliteitscontroles en klaarzetten van bestellingen. Je bent ongeveer de helft van de tijd op kantoor werkzaam; de overige tijd ben je aanwezig in het magazijn waar je vragen beantwoordt en direct aanstuurt op het gebied van orde, netheid, kwaliteit, efficiëntie en arbo & veiligheid. Wanneer klanten Huyskamp bezoeken ontvang en begeleid jij hen in het magazijn of delegeer je dit naar een collega. Incidenteel, bij grote drukte, steek je ook zelf de handen uit de mouwen in het magazijn.  

Tevens ben je verantwoordelijk voor de planning van het transport van materialen naar de klant en vanuit de externe locatie naar Huyskamp zelf. Je bepaalt de meest efficiënte routes en houdt rekening met mogelijk ‘last-minute’ bestellingen die nog in de planning opgenomen moeten worden. Telefonisch heb je contact met klanten over het transport en de levertijden.

Daarnaast houd je je bezig met verbeterplannen om processen in het magazijn en t.a.v. het transport verder te optimaliseren. Je signaleert en analyseert werkwijzen en de inrichting van het magazijn en ziet in wat er beter, anders en efficiënter kan. Je richt je met name op het brengen van structuur, stroomlijnen van processen en het reduceren van kosten. Je doet verandervoorstellen en draagt zorg voor de implementatie. 

Ook voer je functioneringsgesprekken, organiseer je werkoverleggen en draag je zorg voor de juiste opleiding van medewerkers. Je bent onderdeel van het MT en bent daarmee de schakel tussen management, kantoor- en magazijnmedewerkers. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt HBO werk- en denkniveau en werkervaring in een vergelijkbare coördinerende rol in de logistiek. Je hebt goede automatiseringskennis. Je woont in Zwolle of omgeving. 

Persoonskenmerken
Je bent een pro-actieve, toegankelijke en doortastende persoonlijkheid met een praktische instelling. Op coachende maar duidelijke wijze ben je in staat jouw medewerkers te motiveren om tot de beste resultaten te komen. Jouw benadering is samenwerkingsgericht met de nodige stijlflexibiliteit om te communiceren met verschillende menstypes. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een gestructureerde en resultaatgerichte manier van werken. 

Daarnaast heb je een proces- en projectmatige manier van denken, gericht op verbetering en optimalisatie. Je kunt goed organiseren en weet het overzicht te houden over verschillende planningen, locaties, bestellingen en medewerkers. 

Je hebt een goed ontwikkeld abstractieniveau, waardoor je snel in staat bent de consequenties van wijzigingen in processen te doorzien. Je vindt het leuk om op een creatieve wijze structuur in processen aan te brengen en knelpunten op te lossen. Analytisch en cijfermatig ben je goed onderlegd en je werkt planmatig en accuraat. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is H. Huyskamp’s Fijnhouthandel in Zwolle. Dit gerenommeerde familiebedrijf bestaat al bijna 125 jaar. Huyskamp levert voornamelijk massief hout, fineer, plaatmaterialen en decoratieve kunststoffen aan de houtverwerkende industrie.

Bij Huyskamp werken circa 20 medewerkers. Het bedrijf is te omschrijven als no-nonsense, klantgericht en onderscheidt zich in de markt door de mogelijkheid last-minute nog bestellingen te leveren. Huyskamp is een platte organisatie met een hecht team en een plezierig open werkklimaat. Medewerkers zijn flexibel inzetbaar, collegiaal ingesteld en helpen elkaar waar nodig. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.