Logistiek Administratief Medewerker (40 uur)

internationale omgeving – accuraat – analytisch

Vacature

Voor deze Centrale inkooporganisatie van de Bakels Groep in Almere zijn wij op zoek naar een logistiek administratief medewerker. 

In deze afwisselende kantoorfunctie verzorg je het logistieke proces van orderontvangst tot verzending wereldwijd. Je werkt in een klein team, naast jou bestaande uit de coördinator logistiek en de manager inkoop en logistiek. De coördinator logistiek, aan wie je rapporteert, coördineert en verdeelt de logistieke werkzaamheden, prioriteert en houdt zich bezig met projecten. 

Op aangeven van de coördinator logistiek ga jij aan de slag met een verkooporder van de groepsmaatschappij. Jij bent van A-tot-Z verantwoordelijk voor de afhandeling van de order. Je plaatst de inkooporders, checkt contractprijzen en boekt orders in het systeem. Veel informatie wordt voor verschillende stappen in het proces gebruikt en jij bent degene die het overzicht bewaart en zorgt dat deze informatie kloppend is en op de juiste plekken vastgelegd wordt. Ook benader je shipping agents om een container te boeken en ben je verantwoordelijk voor het in orde maken van alle benodigde transport- en exportdocumentatie. Daarnaast verzorg je de facturatie. Voor dit alles schakel je regelmatig met vervoerders, KvK, leveranciers in Nederland of buitenland en de zusterbedrijven. Je werkt met een logistiek programma, diverse excel bestanden en een boekhoudpakket.
 

Functie-eisen

De voertaal binnen het bedrijf is Engels. Een goede kennis van deze taal in woord en geschrift is dan ook een vereiste. Daarnaast heb je een afgeronde (logistiek) administratieve opleiding op MBO/MBO+ niveau en minimaal enige werkervaring in een (logistiek) administratieve functie. Een gedegen kennis van Excel is een pré. Je bent woonachting in Almere of omgeving. 

Persoonskenmerken
Je bent een administratief sterke en analytische persoon die het leuk vindt “in de cijfers te duiken” en verder te kijken dan oppervlakkig. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent in staat om overzicht te houden over verschillende lopende orders die veel details bevatten. Je vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle gegevens correct en volledig zijn verwerkt. Je doet hierin geen aannames maar controleert zorgvuldig of informatie juist is. Van nature ben je geduldig, nieuwsgierig en secuur. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen met anderen, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je komt proactief met voorstellen en ideeën om werkprocessen en systemen verder te optimaliseren. Je voelt je thuis in een klein team en bent een prettige collega met een op samenwerking gerichte werkmentaliteit.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Bakels Groep, is een wereldwijd opererend concern dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de industriële en ambachtelijke brood- en banketbakkerij. Met productiebedrijven in meer dan 20 landen nemen ze een vooraanstaande positie in binnen de branche. 

Bakels Groep heeft een centrale inkooporganisatie welke met name de productie maatschappijen voorziet van een deel van hun grondstofbehoefte. Deze organisatie is gevestigd in Almere van waaruit containers wereldwijd worden verscheept.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.