Lead engineer

complexe drooginstallaties – inhouse productie – zelfstandige teams

Vacature

Als lead engineer ben je technisch verantwoordelijk voor de projecten die jij binnen Ventilex uitvoert. Vanaf het moment van overdracht door sales tot en met de oplevering van de installatie ben je in de lead van de techniek. Je maakt deel uit van het team system integration, met daarin vijf collega lead engineers, de commissioning engineers en een project buyer. Jij bent de schakel tussen klant, mechanical engineers, C&A engineers en toeleveranciers en werkt nauw samen met de projectmanager. Gemiddeld ben je betrokken bij zes projecten tegelijkertijd, in verschillende stadia en van verschillende grootte. 

Je krijgt een project technisch overgedragen van een sales engineer en ontvangt hierbij informatie over de offerte, calculatie en de specifieke klantafspraken. Jij maakt samen met de projectmanager het plan voor de technische uitvoering. Vervolgens maak jij het basic design, waaronder het proces ontwerp, de flowsheet, lay-out, basic design berekeningen en – specificaties. Je bent vakspecialist op het gebied van de werking van de totale installatie en zorgt dat de verschillende componenten op elkaar afgestemd zijn. Ook houd je rekening met vereiste kwaliteitsnormen en vertaal je deze in specificaties van de installatie. Jouw specificaties zijn het kader waarbinnen de teams control & automation en mechanical engineering aan de slag gaan met de detail engineering. Gedurende de engineering fase ben je aanspreekpunt bij vragen en problemen. 

Je fungeert als spin in het technische web en zorgt voor afstemming met en samenwerking tussen  alle stakeholders. Intern zorg je voor interactie zodat optimaal samengewerkt en afgestemd wordt. Ook onderhoud je contact met de klant over technische zaken en met leveranciers over offertes op basis van aangeleverde specificaties. Je waarborgt dat de technische bijdrage van de partijen op elkaar afgestemd is en een geheel wordt. Eventuele problemen los je op, soms in overleg met verschillende partijen. 

Je functioneert in een zelfstandig team. Samen met de andere teamleden ben je verantwoordelijk voor de verdeling van het werk, cross-trainen, oplossen van operationele problemen, samenwerken en het bewaken van afspraken. 

Standplaats: Heerde

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in technische richting, bijvoorbeeld chemische technologie of werktuigbouwkunde. Daarnaast heb je minimaal enkele jaren relevante werkervaring binnen de procestechniek of machinebouw. Je hebt basiskennis van thermodynamica, mechanica en besturing. 

Persoonskenmerken
Je bent op je plek in een afwisselende rol, waarbij je de schakel bent tussen klant, engineers en toeleveranciers. Je vindt het leuk om in grote lijnen het plan voor de technisch uitvoering te maken, maar laat de details graag over aan de detail engineers.  Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende projecten, kunt goed overzicht houden en stelt prioriteiten. Hierbij ben je in staat vooruit te kijken en eventuele problemen vroegtijdig te signaleren en op te lossen. Je bent verbindend, maar spreekt anderen ook aan op hun verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken indien noodzakelijk. Je bent communicatief sterk, op duidelijke maar respectvolle wijze weet je de neuzen dezelfde kant op te krijgen en uiteindelijk een installatie af te leveren die technisch en functioneel voldoet aan de eisen van de klant. 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Ventilex in Heerde. Het bedrijf is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.