Key Account Manager

Automotive sector - OEM klanten - duits/engels

Vacature

In deze afwisselende en uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor de inventarisatie van klantwensen bij OEM klanten (fabrikanten van auto’s, bedrijfswagens en vrachtwagens, auto-importeurs). Dit is voornamelijk een bestaande, vaste klantenkring waarmee Progress veelal sinds lange tijd een goede samenwerkingsrelatie heeft. Jij zet deze relatie voort, bouwt deze verder uit en onderhoudt nauwe contacten met deze klanten. Ook leg je nieuwe contacten via beurzen, bijeenkomsten en op basis van tips uit de markt. Je legt verantwoording af aan de commercieel directeur. 

De wijze waarop je relaties benadert, is productietechnisch origineel en creatief, waardoor je hen positief verrast met de mogelijkheden van Progress. Je bent een aantal dagen per week onderweg om relaties te bezoeken in het buitenland. De overige tijd ben je op kantoor waar je o.a. de inventarisaties uitwerkt, presentaties voorbereid en informatie overdraagt aan collega’s van de binnendienst en projectinkoop die offertes bij leveranciers opvragen. Je bent betrokken bij de keuzes voor leveranciers, maakt (klant specifieke) calculaties en stelt vervolgens een offerte op. In overleg met jouw collega’s, engineers en kwaliteitsmedewerkers ga je ervoor toegevoegde waarde te bieden aan de klant. Je bedenkt alternatieven en creatieve nieuwe oplossingen, waardoor het voorstel dat jij presenteert aan de klant nèt anders, beter en slimmer is. Hiermee zorg je dat Progress het verschil maakt. Je werkt intensief samen met de engineers die de opdrachten uitwerken in offerte- en detailtekeningen. In dit proces worden ontwerpen en prototypes meerdere malen door jou voorgelegd aan de klant. Telkens wanneer de klant akkoord geeft, geef jij intern de volgende stappen in het proces vrij. 

Gedurende de verkoopfase stem je regelmatig af met de projectenmanager om ook intern de processen soepel te laten verlopen. Bij akkoord van de klant op het definitieve ontwerp, draag je het project over aan de projectenmanager met wie jij tijdens de uitvoering van het project nauw blijft communiceren. 
Ook met de klant houd je contact tot oplevering over details en levertijden en daarna om de commerciële afspraken te monitoren en de relatie te onderhouden.

Standplaats: Vaassen

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond, HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt werkervaring binnen een internationaal georiënteerde technische setting waarin  maatwerkproducten worden geleverd. Je hebt kennis van verschillende productietechnieken. Werkervaring in het buitenland is een pre. Je hebt goede kennis van de Engelse en Duitse taal. 

Persoonskenmerken
In deze commerciële functie is het belangrijk dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt waardoor je makkelijk kunt ‘levelen’ met uiteenlopende menstypes. In korte tijd weet je het verhaal van Progress te vertellen en klanten en prospects ervan te overtuigen dat Progress een grote bijdrage kan leveren aan hun successen. Je hebt een proactieve, analytische en dienstverlenende instelling. Je kunt goed doorvragen, afstemmen en aanvoelen wat de klant precies wil. Je bent creatief en kunt met alternatieven komen die leiden tot overtuigende voorstellen. Je hebt een stevige persoonlijkheid, een no nonsens mentaliteit en een representatief voorkomen.  De eigenschappen loyaal, oprecht, betrouwbaar, stabiel en klantgericht passen zeer goed bij jou. Tevens heb je de gunfactor, het overwicht en de overtuigingskracht om opdrachten binnen te kunnen halen. Verder ben je flexibel ingesteld, stressbestendig en kun je je vinden in de beschreven bedrijfscultuur. 

Bedrijfsomschrijving

Progress Europe Automotive Innovations B.V. in Vaassen ontwikkelt, produceert en verkoopt accessoires voor personenauto’s, bedrijfswagens en vrachtwagens. 
Denk daarbij aan diverse soorten treeplanken van RVS en kunststof, body styling kits, stoot- en bumpersierlijsten, spoilers en verlichtingsdelen. Klanten zijn gerenommeerde afnemers binnen de internationale automobielindustrie, zoals fabrikanten (OEM/OES), Europese inkooporganisaties en auto-importeurs. De organisatie beschikt over eigen afdelingen design, engineering, modelmakerij, productie, assemblage en logistiek. De specials en prototypes worden gemaakt in Vaassen; de halffabricaten worden uitbesteed aan leveranciers in binnen- en buitenland waarna ze bij Progress Europe worden samengesteld om zodoende de kwaliteit te waarborgen. Bij Progress Europe zijn 50-60 mensen werkzaam. Kijk voor meer informatie over Progress Europe op www.progresseurope.nl 
De bedrijfscultuur is het beste te kenmerken met de trefwoorden: klantgericht, no nonsense, pragmatisch, interne- en externe samenwerking, ‘platte organisatiestructuur’.   

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.