Jurist(e) Privaatrecht

dienstverlenend – 1e/2e carrièrestap – (beursgenoteerd) MKB-bedrijf

Vacature

Om de groeidoelstellingen van DGB te realiseren, zijn wij op zoek naar een jurist(e) privaatrecht. 

In deze nieuwe en afwisselende rol ondersteun je de bedrijfsjurist en maak je deel uit van een team bestaande uit vier leden. Je analyseert juridische vraagstukken en problemen en lost deze op. Je bent voornamelijk praktisch bezig met het uitzoeken en oplossen van juridische zaken. De kwesties waar je je mee bezig houdt zijn divers en van privaatrechtelijke aard. Denk aan het redigeren en beoordelen van allerlei overeenkomsten en algemene voorwaarden, , het opstellen van juridische brieven en het administratief bijhouden van diverse dossiers. Tevens verdiep je je in nieuwe wetgeving en houd je je bezig met juridische rapportage. Indien nodig lever je een bijdrage aan gerechtelijke procedures.  Je werkt vanuit het kantoor in Hardenberg. 
 

Functie-eisen

Je bent een pragmatische en gedreven jurist met kennis op het gebied van het privaatrecht in brede zin. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en bent taalkundig sterk. Je hebt minimaal een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht (specialisatie privaatrecht). Je herkent jezelf in de Noordoostelijke cultuur. 

We zijn bewust op zoek naar kandidaten die een 1e of 2e stap in hun carrière maken.   

Persoonskenmerken
Je beschikt over een oplossingsgerichte en dienstverlenende werkhouding. Je houdt ervan om juridische zaken tot op de bodem uit te zoeken. Kwaliteit, eerlijkheid en transparantie staan bij jou hoog in het vaandel, op zowel inhoud als serviceniveau. Je bent een nuchtere persoonlijkheid die goed benaderbaar is en graag met anderen meedenkt. Je toont initiatief, bent opbouwend kritisch en werkt nauwkeurig. Tevens kun je goed omgaan met een directe communicatiestijl en ben je gewend te werken in een omgeving waar hard en doelgericht gewerkt wordt. 

Bedrijfsomschrijving

DGB Group uit Hardenberg (OV) is een beursgenoteerde ondernemingsgroep met ondernemingen in Hardenberg (OV), Houten (UT) en Sint-Niklaas (België). DGB Group kenmerkt zich als een succesvolle, snelgroeiende dienstverlener met als focus de agrarische sector. De ondernemingen die deel uitmaken van de DGB Group bieden  een breed dienstenpakket op het gebied van onder andere inspectie, certificering,  zonnepanelen, energie en IT. In de markt wordt DGB gewaardeerd vanwege de persoonlijke benadering en de hoogwaardige klantenservice. Er werken circa 60 mensen. Werken bij DGB betekent zelfstandig werken in een ondernemend, hoogopgeleid team. Zelf-oplossend vermogen is een must, de lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen inbreng.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.