Jurist(e) / Paralegal (32-40 uur)

dienstverlenend – hands on – HBO+/WO

Vacature

In deze nieuwe en afwisselende rol besteed je ongeveer 70% van jouw tijd aan juridische zaken. Je ondersteunt de Legal Counsel in diverse projecten (corporate governance, fusies en overnames). Naar aanleiding van opdrachten die jouw salescollega’s binnenhalen volgt de juridische afhandeling. Je werkt samen met deze collega’s om de juridische documenten correct en compleet naar de klant te kunnen versturen. Je stelt onder verantwoordelijkheid van de Legal Counsel juridische documenten zoals contracten, NDA’s, prolongaties, garanties en resoluties op en beoordeelt deze en past ze aan. Dit zijn deels standaard contracten en deels maatwerkcontracten. Ook heb je te maken met omvangrijke complexe contracten. Tevens houd je je bezig met de inrichting en het bijhouden van de corporate housekeeping en holding contract database en bereid je rapportages voor. De meeste contracten en documenten worden in het Engels opgesteld. Je werkt tevens samen met de directie van de groep en collega’s van de werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. 

De overige tijd regel je facilitaire zaken op kantoor en ondersteun je het management met correspondentie en het boeken van reizen. Verder coördineer je internationale vergaderingen en bijeenkomsten en indien gewenst stel je presentaties op. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO+ opleiding, bij voorkeur Rechten en enkele jaren werkervaring of een afgeronde academische opleiding Rechten. Je hebt werk- en/of stage-ervaring in het buitenland binnen het bedrijfsleven. Jouw kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend. Tevens heb je minimaal basiskennis van de Nederlandse taal. Je woont in de omgeving van Zwolle of bent bereid hier naartoe te verhuizen. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid die om kan gaan met zeer uiteenlopende menstypen van verschillende nationaliteiten en kritisch kan kijken naar juridische documenten. Situaties, belangen en risico’s weet jij snel in te schatten en je weet hoe je contracten, normen, eisen en rapportages moet lezen en vertalen naar de praktijk. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Je bent analytisch sterk ontwikkeld en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden, typen documenten en communicatiestijl. 

Anderzijds heb je ook een dienstverlenende houding en vind je het leuk om zaken zo te regelen dat jouw collega’s zich met hun eigen werk bezig kunnen houden. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is CIMC Enric Tank and Process (CETP), vanaf voorjaar 2018 gevestigd in Zwolle. CETP is één van de grootste leveranciers voor de vloeibare levensmiddelenindustrie. CEPT ontwerpt en realiseert via haar merken Ziemann Holvrieka en Briggs, turn-key brouwerijen, distilleerderijen en roestvrij staal proces- en opslagtanks met name voor bier, vruchtensap en zuivel. 

CETP heeft wereldwijd 1.200 medewerkers en heeft werkmaatschappijen in Nederland, Denemarken, België, Duitsland, Groot-Brittannië en China, met sales offices in de Verenigde Staten, Colombia, Thailand, Vietnam en Rusland. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.