Jurist (32 - 40 uur)

internationale agri-sector – hands on – 2e/3e carrièrestap

Vacature

In deze, voor Genetics Consolidated, nieuwe rol houd je je elke dag bezig met allerhande juridisch gerelateerde zaken en heb je te maken met internationale wet- en regelgeving (Angelsaksisch en Europees Recht). Het betreft voornamelijk het controleren en opstellen van (handels)contracten en algemene voorwaarden. Dit zijn deels standaard- en deels maatwerkcontracten. Veel van deze stukken bevatten (hoge) bedragen, aantallen en codes. Je bent alert op mogelijke onjuistheden, boeteclausules en garanties. Deze koppel je terug aan het management, wijst op risico’s en doet hierbij ook aanbevelingen voor correcties. Veel van deze documenten zijn in het Engels (door jou) opgesteld. Tevens ben je regelmatig aanwezig bij besprekingen met klanten of advocaten van klanten. Je ondersteunt het management op die momenten met juridische onderbouwingen. Deze besprekingen zijn soms ook in het buitenland (Europa of VS). Je begrijpt wanneer in onderhandelingen een pragmatische houding wordt gevraagd. Voor specialistische zaken raadpleeg jij daar waar nodig een vakspecialistische collega.

Op administratief gebied zorg je dat dossiers compleet zijn, afspraken worden vastgelegd en dat stukken tijdig en compleet worden aangeleverd bij diverse betrokken partijen. 

Daarnaast besteed je een deel van je tijd ook aan intern juridische aspecten zoals arbeidsrecht m.b.t. personeelsaangelegenheden en verzekeringen. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt de studie Rechten op academisch niveau afgerond. Je hebt enkele jaren werkervaring als bedrijfsjurist in een handelsomgeving, waaronder werk- en/of stage-ervaring in het buitenland. Je bent toe aan een volgende stap in je carrière. Jouw kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend. Affiniteit met de agrarische sector is een pre. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid die om kan gaan met zeer uiteenlopende menstypen van verschillende nationaliteiten en kritisch kan kijken naar juridische documenten. Situaties, belangen en risico’s weet jij snel in te schatten en je weet hoe je contracten, normen, eisen en rapportages moet lezen en vertalen naar de praktijk. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en zelfstandig. Je bent analytisch sterk ontwikkeld en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en typen documenten. Anderzijds heb je ook een dienstverlenende houding en vind je het leuk om zaken zo te regelen dat jouw collega’s zich met hun eigen werk bezig kunnen houden. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Genetics Consolidated BV In Nederland o.a. bekend van Diamond Genetics BV en AI Total BV, is een snelgroeiende onderneming met Nederlandse eigenaren. De hoofdvestiging is in Zwolle en de organisatie heeft een aantal nevenvestigingen in het buitenland. De organisatie is gespecialiseerd in de verhandeling en ontwikkeling van rundergenetica. Het bedrijf is betrokken bij het hele proces omtrent de koop en verkoop en vormt de verbindende schakel tussen fokkers, KI’s en overige relaties. De bedrijfscultuur bij deze organisatie is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: marktgericht, internationaal, direct, commercieel en innovatief. Bij Genetics Consolidates BV in Nederland werken circa 20 medewerkers. 

De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Hierdoor is de omvang dusdanig dat er ruimte is ontstaan om stevige jurische kennis in eigen huis te halen. Daarom zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een jurist.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.