Junior Adviseur MKB/Familiebedrijven

Hbo-niveau - ft/pt

Vacature

Onze klanten zijn voornamelijk kleinere familiebedrijven (tot 50 medewerkers) voor wie we vaak al jarenlang de vaste financieel adviseur zijn. Dit betekent dat je dichtbij je klanten staat en ze bij je komen voor een breed spectrum van financiële ondersteuning. Je hebt bewondering voor de unieke bedrijfsvorm die een familiebedrijf is. Je wilt dan ook graag jouw bijdrage leveren aan het realiseren van hun doelstelling en het optimaliseren van hun financiële situatie.

Dit doe je onder andere door bezig te zijn met administraties en je klanten inzicht te geven in hun cijfers. Wat doen investeringen met de kostprijs? Wat kost de aanschaf van een nieuw bedrijfspand? Hoe zit het met de leaseregelingen? Is het aantal gewerkte uren in verhouding met de omzet? Jij gaat zelf naar de klant toe of krijgt hun vraagstuk aangeleverd via een van de adviseurs. Jij stelt budgetten en investeringsbegrotingen op, je maakt analyses en prognoses en rekent de verschillende situaties en scenario’s grondig door en stelt jaarrekeningen samen. Daarnaast help je klanten met het implementeren van nieuwe administratieve systemen en software. Je denkt met je klant mee over een zo goed mogelijke inrichting van de administratieve processen. Brengen ze alles goed, overzichtelijk en volledig in kaart? Jij ziet wat ze sterker of efficiënter kunnen doen en signaleert uiteraard ook de mogelijke risico’s.

Standplaats: Rhenen
Standplaats: Barneveld

Functie-eisen

Je hebt een financiële opleiding op hbo-niveau afgerond en hebt ervaring met het gebruik en de implementatie van moderne software. Daarnaast heb je aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol. Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke cultuur. 

Persoonskenmerken
Je vindt het leuk om mee te denken bij ICT-vraagstukken bij opdrachtgevers en binnen de eigen organisatie. Jij bent die persoon die bekend staat om je sterke inhoudelijke analyses en financieel, cijfermatig inzicht. Je legt gemakkelijk verbanden tussen diverse gegevens en hebt zo snel inzicht in financiële situaties. Doordat je daarnaast ook communicatief bent, licht je jouw conclusies helder en duidelijk toe aan klanten en collega’s.

Je bent proactief en flexibel ingesteld en geniet van afwisseling in je werkzaamheden. Daarbij zorg je dat je overzicht houdt, de juiste prioriteiten stelt en je werk grondig en nauwkeurig uitvoert. Je haalt deadlines en kunt goed omgaan met stress- en piekperiodes. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is. Je bent gericht op relaties en samenwerking. Je hebt een dienstverlenende houding en ziet de meerwaarde van het inzetten van elkaars talenten.
 

Bedrijfsomschrijving

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar voor familiebedrijven. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Zij weten dat maar al te goed. Als accountants en adviseurs zetten zij zich vanuit de vestigingen in Rhenen en Barneveld voor 100% in voor familiebedrijven. Deskundig, betrouwbaar en efficiënt, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar Van Lienden & Kooistra is méér. Ze zijn persoonlijk betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Zo helpen zij mensen om hun doelen te bereiken, maar ze zijn er ook als het even tegen zit. Onze adviseurs staan naast ondernemers met hulp en ondersteuning of zijn hun sparringpartner voor inspiratie en advies. Ze hebben hart voor de zaak.
 

Contactinformatie

De werving wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Willem de Jong (tel. 0342 - 400 625 / 06 - 20 490 964).