(JR) Accountmanager

geavanceerde telematica oplossingen – HBO-niveau – groeiambitie

Vacature

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de sales van de oplossingen van FleetGO in Nederland. Je volgt de leads op die via de marketingkanalen binnenkomen en hoeft dus zelf géén (koude) acquisitie te doen. Je werkt samen met twee directe collega’s van Sales en nog vier collega’s van Support. Deze functie is bedoeld als springplank om na verloop van tijd door te groeien in de organisatie. Er zijn diverse doorgroeimogelijkheden, afhankelijk van jouw wensen en capaciteiten, bijvoorbeeld in internationale sales of richting business development. 

Jouw uitdaging is om te zorgen dat alle leads die binnenkomen zo snel mogelijk worden voorzien van de juiste informatie. Leads worden telefonisch door jou opgevolgd en tijdens dit gesprek scan je de situatie, vraag je door naar en inventariseer je de wensen en eisen van de klant. Je geeft advies en denkt mee met de klant, waardoor je vertrouwen wint en een relatie opbouwt. Op basis van dit gesprek bepaal je de inhoud van de aanbieding op maat. Regelmatig geef je online productdemonstratie om de klant nog meer informatie te geven. Vervolgens stel je de offerte op, zorgt je voor opvolging hiervan en sluit je vervolgens de deal. 

Standplaats: Hattem / Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur aangevuld met enige (tele)sales ervaring. Je hebt enige affiniteit met (cloud)software, automatisering of techniek in het algemeen. Als je naast Engels een andere taal beheerst is dat een pré. 

Persoonskenmerken
Je hebt sterke commerciële drive en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je vindt het leuk om op adviserende wijze te verkopen. Belangrijk hierin is dat je een hoge gunfactor hebt en weet hoe je deals daadwerkelijk moet sluiten. Bovendien kun je je goed verplaatsen in de klant en schakel je gemakkelijk in de communicatie met verschillende menstypen. Je kunt snel en creatief denken en daardoor komen met een oplossing die het beste past in de specifieke situatie. Bovenal ben je een prettige collega die past binnen een platte organisatie met een informele werksfeer.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is FleetGO, een snelgroeiend softwarebedrijf op het gebied van telematica. Ze hebben een flexibel en intelligent platform ontwikkeld en bedienen de zakelijke markt met verschillende slimme oplossingen zoals Rittenregistratie, GPS Tracking, Tachograaf Download en Green Driving. 

FleetGO werkt continu aan nieuwe mogelijkheden en innovaties. Dit doen ze met een team van 35 ambitieuze en enthousiaste professionals, maar dit aantal groeit snel in zowel binnen- als buitenland. Er heerst een informele cultuur en ze weten wat ze aan elkaar hebben. Twee dingen hebben ze hoog in het vaandel staan: ze houden ervan dingen goed te doen en ze doen het met z’n allen. Het kantoor zit nu nog in Hattem, maar er zijn plannen om naar Zwolle te verhuizen.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.