Internationaal Accountmanager (HBO+/WO)

ondernemend – groeiambitie: zowel inhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk

Vacature

AI Total is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De eigenaren richten zich op nieuwe internationale markten, bestaande markten worden deels overgedragen aan een nieuwe accountmanager. Hierdoor zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een internationaal accountmanager.

Het betreft een afwisselende en uitdagende functie waarbij je de verbindende schakel bent tussen veehouders, distributeurs en KI-stations. Je bent zo’n 30% van je tijd op reis. De resterende tijd gebruik je om, zowel telefonisch als per mail, contact te leggen met (nieuwe) klanten, distributeurs en veehouders en onderhoud je de relatie met je relaties, waarvoor jij het eerste aanspreekpunt bent. Tot jouw werkgebied behoren landen zowel binnen als buiten Europa. Je onderzoekt nieuwe markten en bezoekt geregeld de beurzen en open dagen van de (potentiële) distributeurs in die landen en legt contact met de juiste mensen. Je bent actief betrokken bij het opmaken van nieuwe folders en catalogussen en de verspreiding ervan en levert input voor nieuwsitems, advertenties en de Engelstalige website. Je blijft op de hoogte van alles wat er in de dynamische markt van de rundveefokkerij (af)speelt en je bent op jouw werkgebied de vraagbaak en het eerste aanspreekpunt voor je collega’s en klanten. Je houdt hen op de hoogte van veranderingen/ontwikkelingen in de markt. Tevens ben je zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van opdrachten. Je zorgt ervoor dat de klant krijgt wat hij wil. Zo organiseer je zaken op het gebied van logistiek en wetgeving m.b.t. opdrachten. Het betreft een functie met een grote mate van zelfstandigheid en de bijbehorende verantwoordelijkheid om gedisciplineerd en goed georganiseerd deze veelzijdige functie optimaal uit te oefenen. 

Vanwege de veelzijdigheid van de werkzaamheden is deze rol, afhankelijk van jouw ambitie, drive en talenten op meerdere manieren in te vullen. Het accent kan bijvoorbeeld meer liggen op relatiebeheer m.b.t. bestaande klanten of juist meer op het ‘scoren’ en uitbreiden van het klantennetwerk. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO/academische opleiding. Je hebt commerciële stage- en/of werkervaring in de agrarische wereld. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Je hebt prima kennis van de Engelse taal en bij voorkeur van één of meerdere andere vreemde talen.

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiast, gedreven en energiek persoon met een sterke commerciële drive en ondernemende houding. Je weet kansen op creatieve wijze te benutten en concrete resultaten te boeken. Je bent een echte netwerker en je vindt het leuk om initiatieven te nemen en verder te gaan waar anderen ophouden. Handel zit in je genen en je hebt een representatief voorkomen. Jouw omgang met klanten en collega’s is persoonlijk en op continuïteit gericht. Je hebt een proactieve, analytische, conceptuele en resultaatgerichte manier van werken. Je weet hoe je collega’s en klanten moet enthousiasmeren en stimuleren en je hebt de stijlflexibiliteit om met een grote diversiteit aan menstypes soepel te communiceren. Bovenal ben je gedisciplineerd, flexibel, betrouwbaar en verbindend in je manier van werken en doen. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is AI Total, is een dynamische, professionele organisatie die zich gespecialiseerd heeft in de rundveeverbetering. Het bedrijf is kwalitatief een toonaangevende speler binnen Europa in de rundveeverbetering. AI Total heeft een sterk internationaal netwerk en levert wereldwijd rundveesperma via distributeurs in 50 verschillende landen. Het bedrijf is in 2007 opgericht door de eigenaar van Genetics Consolidated BV o.a. bekend van Diamond Genetics en Eurogenes en de eigenaar van KI Service Zuid-West Friesland. De bedrijfscultuur bij AI Total is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: marktgericht, direct, commercieel, innovatief en betrouwbaar.

 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.