Innovatiecoördinator

installatiesector - motiveren en trainen – Revit/BIM

Vacature

De Nijhof Installatiegroep heeft ambitieuze plannen op het gebied van innovatie. Om binnen korte tijd grote stappen te kunnen zetten, zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een innovatiecoördinator.

In deze nieuwe rol, binnen deze installatiegroep, heb je een voortrekkersrol op het gebied van innovatie, met name m.b.t. BIM, papierloos werken en energiezuinig/neutraal bouwen. 

Binnen het bedrijfsbureau worden de ontwerpen gemaakt in het tekenpakket Stabiplan op het platform van Revit. Deels werk je zelf aan het uitwerken van BIM-modellen. Daarnaast train en coach je jouw collega’s in het BIM-modelleren. Je zit regelmatig naast hen waar je zaken uitlegt, voor doet en controleert. Je neemt jouw collega’s mee in jouw enthousiasme voor BIM en motiveert hen om een zo hoog mogelijke kwaliteit van de BIM modellen te bereiken en het beste uit zichzelf te halen. Hiermee breng je het bedrijfsbureau naar een hoger plan.

Tegelijkertijd houd je je binnen de organisatie op projectmatige basis ook bezig met andere innovatietrajecten. Nieuwe technieken hebben vaak te maken met big data,  automatiseringstools en de transitie van papier naar digitaal. Onderwerpen waar je mee te maken krijgt zijn o.a. energietransities, total cost of ownership berekeningen en engineeringsvraagstukken voor energieconcepten in de utiliteitsbouw en industrie. Jij bent degene die zich daarin verdiept en zaken uitwerkt tot concrete (investerings)voorstellen om nog betere resultaten te kunnen behalen. Je licht deze voorstellen toe en begeleidt bij toestemming van het management ook de implementatie. Je werkt intensief samen met de afdeling ICT. 

De verwachting is dat na een periode van twee jaar het gewenste innovatie-niveau is bereikt. Jij zult dan een managementrol gaan vervullen binnen de organisatie. 

Standplaats: Broekland

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische HBO/WO-opleiding en ruime ervaring met BIM. Je bent een expert in het werken met Revit. 

Persoonskenmerken
Je bent een positief ingesteld persoon die anderen mee weet te nemen in het enthousiasme voor innovatie. Je inspireert anderen om ook ‘nieuwe dingen’ te proberen en ontdekken. Daarnaast kun je met geduld en duidelijke instructies jouw collega’s meer kennis en vaardigheden bijbrengen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende personen met meer of minder kennis van BIM en weet daarop aan te sluiten. 

Je hebt een passie voor innovatie. Je krijgt er energie van om je grondig te verdiepen in diverse onderwerpen, tools en oplossingen. Vervolgens ben je in staat om te filteren wat wel en niet past bij de Nijhof Installatiegroep en weet je dit te vertalen in concrete voorstellen. Dat je ook nog verantwoordelijk bent voor de implementatie maakt voor jou deze rol extra uitdagend omdat je van ‘A tot Z’ betrokken bent. 

Je werkt gestructureerd, hebt een plan en kunt goed overzicht houden over de verschillende onderwerpen waar je je mee bezig houdt. Hierin weet je prioriteiten te stellen en anderen op de hoogte te houden van de zaken waar je mee bezig bent. Dit alles maakt dat je in staat bent om in een relatief korte periode grote veranderingen te realiseren voor de Nijhof Installatiegroep. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is de Nijhof Installatiegroep bestaande uit, Nijhof Installatietechniek, Willemsen Installatie, Habel Installatie en Salland Installatieservice. Samen bieden zij diensten aan om op het gebied van klimaat en energiegebruik zo duurzaam mogelijke oplossingen te bieden in de utiliteitsbouw, industriële bouw en (bestaande) woningbouw. Denk aan verduurzaming van bestaande bouw, warmtepomp- en luchtbehandelingstechniek, glasvezel- en koeltechnieken en het ontwikkelen van energieconcepten voor seriematige woningbouw en appartementen. 

 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.