ICT engineer (32-40 uur)

toeleverancier bouw – interne rol – “digitale transformatie”

Vacature

In deze veelzijdige functie ben je vanuit de ICT afdeling een schakel met interne gebruikers en ICT leveranciers. Daarnaast neem je verantwoordelijkheid voor de continuïteit en het verbeteren van alle IT-processen en systemen binnen de organisatie.

De ICT afdeling bestaat naast jou uit twee personen waaronder de ICT manager aan wie je rapporteert. Als klein team werken jullie nauw samen. De 1e-lijns helpdesk en het systeembeheer is uitbesteed, net als de cloud service. Je wisselt informatie uit met collega’s en management en onderhoudt nauw contact met de leveranciers.

De ICT afdeling is bezig met een meerjaren programma voor de professionalisering van ICT binnen Hakron. Onderdeel van dit programma zijn diverse grote ICT-projecten, zoals een upgrade van Microsoft Dynamics 2009 naar 365, het opzetten van een PIM-systeem,  de vernieuwing van de websites en de inrichting van E-commerce. Daarnaast is de afdeling bezig met het introduceren van een Agile/Scrum manier van werken. We zoeken een ICT engineer die met enthousiasme samen met Hakron deze transformaties wil vormgeven.

Het is van groot belang dat automatisering en bedrijfsprocessen goed op elkaar blijven aansluiten om efficiency toe te voegen en kosten te besparen. Het is jouw rol continu te zoeken naar mogelijkheden tot het optimaliseren van de informatie- en ICT-voorzieningen en input te leveren voor de ICT-plannen. Je bied technische ondersteuning bij het uitvoeren van procedures, technisch applicatiebeheer en acceptatietesten. Jij verricht activiteiten rondom oplevering, installatie, migratie, testen en in productie name van systemen en interfaces. Indien er vanuit de leverancier aanpassingen, updates of verbeteringen zijn in de systemen of bijbehorende interfaces, communiceer jij hierover met de eindgebruikers. Je stelt hierbij werkinstructies en flowcharts op om het de gebruikers gemakkelijker te maken. Ook train en coach je key-users en medewerkers in het gebruik van de systemen, zodat zij voldoende vaardig zijn om deze optimaal te benutten. 

Binnen de organisatie ben jij in de tweede lijn het aanspreekpunt voor alle technische vragen of problemen omtrent het ERP-systeem en daarmee verwante applicaties. Voor de upgrade naar MS 365 is een team van key-users gevormd, jij ondersteunt hen bij technische vraagstukken. Relatief eenvoudige aanpassingen en customizing doe je zelf, voor meer complexe materie vraag je ondersteuning van de leverancier of externe partij. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor problemen, incidenten en wijzigingen en communiceer je hierover zowel met de leverancier als de gebruikers. Ook stel je op verzoek rapportages op maat in en controleer je output van het systeem middels SQL-queries. Je werkt met applicaties als Dynamics 365, Power BI, Office 365, Unit 4 en diverse interne maatwerkapplicaties.

Standplaats: Nunspeet

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting Informatica. Daarnaast heb je relevante werkervaring in een IT-omgeving en ervaring met technisch applicatiebeheer. Kennis van een van de volgende tooling is een pre: MS Dynamics, Power BI, databases, scripting, Office 365. Voor eventuele opleiding wordt gezorgd.  

Persoonskenmerken
Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en een gestructureerde manier van denken en werken. Met jouw engineering mindset ben je in staat technische problemen te doorgronden. Hierbij heb je een klant- en servicegerichte instelling en weet je gebruikersvragen te vertalen naar werkbare, praktijkgerichte en duurzame oplossingen. Je denkt graag mee in het optimaliseren van processen en systemen. Je kunt snel schakelen tussen diverse werkzaamheden en weet prioriteiten juist te stellen. Door je goede communicatieve vaardigheden schakel je gemakkelijk tussen uiteenlopende menstypen en niveaus. Je kunt je goed inleven in de uitdagingen die gebruikers tegenkomen en pikt verbale en non-verbale signalen makkelijk op. Hierbij houd je oog voor verschillende belangen en weet je mensen aan je te binden door te komen met handige oplossingen. Bovenal houd je van aanpakken en heb je een dienstverlenende instelling. Je voelt je thuis in een informele bedrijfscultuur met korte lijnen.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Hakron Nunspeet B.V. Hakron is sinds 1968 toeleverancier van producten in de beton- en woningbouw. De afgelopen jaren hebben veel nieuwe producten via het magazijn van Hakron de bouwplaats bereikt. Producten die het werk in de betonbouw stroomlijnen en veiliger maken. Hakron geeft inhoud aan deze vooraanstaande positie op basis van goede kwaliteit, fair pricing en persoonlijke inzet. Bovendien blijft Hakron werken aan innovaties en kwaliteitsverbeteringen. 

Het bedrijf bestaat uit rond de 50 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. Zij spelen creatief in op de vragen van hun klanten en bedenken vernieuwende oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Innovatie is dan ook een onderscheidend kenmerk van het Hakron assortiment, waarbij altijd voorop staat: de praktijk dient als uitgangspunt. De ambitie van Hakron is de onderneming verder te laten groeien en het marktaandeel te vergroten. 

Hakron is nu nog gevestigd in Nunspeet, maar zal begin 2021 verhuizen naar een nieuw te bouwen pand in de omgeving.

 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.