HR en salaris specialist (32-40 uur)

MKB – hands on – eigen portefeuille

Vacature

In deze afwisselende rol werk je in een team bestaande uit een HR-Adviseur en twee salarisadministrateurs. Jouw werkdagen verdeel je over de vestigingen in Barneveld en Rhenen. Je bent eerste aanspreekpunt voor zo’n 50 tot 60 zeer diverse typen klanten. Van bouwbedrijf tot horecazaak en van fietsenmaker tot advocatenkantoor. Ook de omvang van de organisaties varieert van eenmanszaak tot ondernemingen met circa 50 medewerkers. Je hebt te maken met een groot aantal verschillende cao’s, maar er zijn ook klanten waarvoor geen cao geldt. 

Gemiddeld houd je je zo’n 60% van de werktijd bezig met HR gerelateerde zaken. Je stelt contracten, wijzigingsbrieven en vaststellingsovereenkomsten op en zorgt dat de personeelsadministratie van elke klant up to date is. Je verwerkt verzuimmeldingen en zorgt daarbij dat verzuimdossiers op orde zijn. Daarnaast besteed je een deel van je tijd aan het lezen en doorgronden van cao’s en zorg je dat klanten op de hoogte zijn van wijzigingen in wet- en regelgeving. Daarnaast geef je beloningsadvies aan klanten voor wie bijvoorbeeld geen cao geldt en informeer je hen over trends en ontwikkelingen op het gebied van belonen. Gedurende de dag beantwoord je zowel telefonisch als per mail klantvragen. Regelmatig ben je onderweg om klanten te bezoeken of nodig je hen uit op kantoor om cases te bespreken of om adviesgesprekken over allerlei HR gerelateerde zaken te voeren. Ook maak je kennis met nieuwe klanten. Deze zijn in de meeste gevallen al verbonden aan Van Lienden en Kooistra door accountancy-zaken; jij inventariseert of er personeels- en/of salarisvraagstukken spelen en biedt daarop de diensten van Van Lienden en Kooistra aan op het gebied van HR en Salaris. 

Je hebt een aantal vaste klanten voor wie je verantwoordelijk bent voor de verloning. Elke maand verwerk je mutaties zoals salarisverhogingen, toeslagen, bonussen, wijzigingen in premies en overwerk. Je controleert of elk emolument op de loonstrook correct is. Je hebt hierbij te maken met veel details en regels die zeer nauwkeurig en foutloos verwerkt moeten worden. In vakantieperiodes of bij afwezigheid i.v.m. ziekte neem je de werkzaamheden met betrekking tot verloning en salarisadministratie over van jouw collega’s om de continuïteit van de salarisverwerking te kunnen borgen. 

De kern van jouw functie is het volledig ontzorgen van jouw klanten op het gebied van HR en Salaris. Je zorgt dat zaken altijd administratief goed en tijdig zijn verwerkt en informeert klanten proactief, waardoor je hen ervan verzekerd dat hun zaken goed op orde zijn. 

Standplaats: Barneveld , Rhenen

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld P&A, MER of Rechten en bent bewust op zoek naar een functie waarbij je praktisch uitvoerende werkzaamheden kunt combineren met advieswerk. Een PDL-diploma is geen vereiste, wel een pre. Je woont bij voorkeur in de regio Barneveld/Rhenen.  

Persoonskenmerken
Je werkt nauwkeurig, procesmatig, gestructureerd, goed georganiseerd en praktijkgericht. Tegelijkertijd ben je iemand die belangrijke details niet over het hoofd ziet. Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, stressbestendig en positief kritisch ingesteld. Als collega ben je pro actief, flexibel en samenwerkingsgericht. Je hebt een dienstverlenende grondhouding en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om contacten met klanten te onderhouden, vragen adequaat te beantwoorden en hen van advies te voorzien. Je bent in staat om nieuwe onderwerpen je snel eigen te maken en je bent iemand die graag op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen binnen het arbeidsvoorwaardelijke en fiscale vakgebied. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Van Lienden en Kooistra met vestigingen in Barneveld en Rhenen. Van Lienden en Kooistra ondersteund met haar accountants en adviseurs voornamelijk familiebedrijven. 

De dienstverlening is verdeeld over de gebieden Financieel, Belastingen en Personeel/HRM. Betrouwbaarheid en efficiency zijn uiteraard vanzelfsprekend, maar persoonlijk contact is voor Van Lienden en Kooistra erg belangrijk. Kernwaarden zijn: persoonlijk, gedreven en onderscheidend. 
 

Contactinformatie

De werving wordt verzorgd door Métier. Van Lienden en Kooistra pakt daarna het selectieproces op. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.