Hoofdanalist (32-40 uur)

agrarische sector – dynamische werkomgeving – leidinggeven

Vacature

De afdeling mest van Dumea ontvangt, verwerkt en analyseert jaarlijks duizenden mestmonsters voor met name loonbedrijven en intermediairs. Als hoofdanalist ben je, samen met je directe collega in dezelfde functie, verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing een team van 4 analisten, 8 laboratoriumedewerkers en 5 monsterbegeleiders binnen deze afdeling. Je rapporteert aan de manager mest (MT-lid), die financiële verantwoordelijkheid draagt voor de afdeling.  

In de dagelijkse aansturing van de afdeling is het belangrijk dat je weet wat er speelt op de werkvloer en wat medewerkers nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Je bent hiervoor regelmatig aanwezig op de werkvloer, stelt vragen en spreekt met de medewerkers, formeel en informeel. Je bewaakt de voortgang van het proces waardoor alle onderdelen van het onderzoek zorgvuldig, juist en tijdig worden uitgevoerd. Ook ben je verantwoordelijk voor de personeelsplanning, werf je indien noodzakelijk nieuw personeel en voer je de functionerings- en beoordelingsgesprekken. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van het onderzoek ten behoeve van het behoud van de accreditaties en zorg je dat alle benodigde informatie hiervoor wordt gemeten en vastgelegd. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de apparatuur zoals de Skalar analyse-apparaten, mixers/mengers, destructieblokken, maalapparatuur en stoven. Dumea werkt samen met een technisch medewerker op wie je indien nodig een beroep kunt doen.

Naast de dagelijkse leiding over de afdeling speel je een belangrijke rol in de controle van het proces. Bij binnenkomst van de monsters moeten afwijkingen en bijzonderheden worden besproken met de klant of de overheid (NVWA). Samen met de monsterbegeleider of laboratoriummedewerker neem je hierin beslissingen. Na voorbereiding van de monsters meten de analisten de monsters in duplo op NPK. Jij begeleidt dit proces en neemt beslissingen ten aanzien van het vrijgeven en rapporteren van deze monsters. Indien nodig kan een heranalyse worden ingezet. Je bent telefonisch en via email het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen over de analyserapporten die ze ontvangen, planningen en aanpassingen van data in het systeem. Indien wenselijk bezoek je klanten voor een evaluatie of om bepaalde vraagstukken te behandelen. Ook heb je regelmatig contact met externe partijen, zoals de NVWA, RVA en RVO en doe je de inkoop van materialen die nodig zijn voor het verzamelen van de monsters of de analyse in het laboratorium.

Samen met je collega hoofdanalist stem je continu af wie welke taken op zich neemt, waarbij het belangrijk is dat jullie regelmatig wisselen van taken zodat jullie allebei alle werkzaamheden beheersen en elkaar kunnen vervangen bij afwezigheid.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde MLO of HLO opleiding, bij voorkeur in chemische richting en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Affiniteit met de agrarische sector en/of ervaring op het gebied van mestonderzoek is een pré. Je hebt ervaring in een leidinggevende functie of ambieert een leidinggevende rol als een volgende stap in je carrière. Je bent woonachtig in de omgeving van Wijhe of bent bereid hier naartoe te reizen dan wel verhuizen. 

Persoonskenmerken
Je bent een peoplemanager die in staat is op natuurlijke en enthousiasmerende wijze mensen te motiveren en aan te sturen. Jouw benadering is samenwerkingsgericht maar direct en je bezit de nodige stijlflexibiliteit om te communiceren met verschillende menstypes, zowel intern als extern. Je denkt niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een gestructureerde en resultaatgerichte manier van werken. Daarnaast heb je een procesmatige werkwijze, gericht op verbetering en optimalisatie van processen, waarbij kwaliteit en continuïteit altijd van het grootste belang zijn.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Dumea in Wijhe, is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoeken voor Mens en Dier. Dit betreft onderzoeken voor bedrijven uit de agrarische sector (mest, grond en gewas) en voor bedrijven die te maken hebben met de kwaliteit van water (drink- en zwemwater). Dumea staat voor persoonlijk contact, kwaliteit en een goede prijs. Daarom voeren zij het gehele traject, van monsterneming tot rapportage, zoveel mogelijk in eigen beheer uit. 

De bedrijfscultuur bij Dumea is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: klant- en kwaliteitsgericht, innovatief en no-nonsense. Dumea bestaat uit een team van ongeveer 45 medewerkers.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.