Hoofd bedrijfsbureau

innovatieve technieken – technisch generalist - professional

Vacature

Als gevolg van de snel veranderende markt, de overgang van conventioneel naar CNC verspanen, verdergaande automatisering en de pensionering van één van de medewerkers, zullen er in de kantoororganisatie wijzigingen gaan plaatsvinden. 
Daarom is voor Revamo het moment aangebroken om zich voor te bereiden op de toekomst. In dat kader zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een hoofd bedrijfsbureau.
De directeur, accountmanager en calculator focussen zich op de commercie. Zij combineren praktische ervaring en theoretische kennis om tot goed doordachte oplossingen te komen. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat opdrachten technisch goed doordacht en professioneel worden verkocht. Dit is van groot belang voor de rest van het orderverloop door de organisatie. Daarnaast gaat de senior werkvoorbereider/engineer over enkele jaren met pensioen. Tot die tijd zal hij veel kennis aan jou overdragen. 

In deze afwisselende en uitdagende rol stuur je een aantal mensen aan. Je wordt zelf aangestuurd door en legt verantwoording af aan de technisch directeur. Je bent ervoor verantwoordelijk dat opdrachten zo worden voorbereid dat jouw collega’s op de werkvloer deze zo soepel mogelijk uit kunnen voeren. Nadat opdrachten zijn gecalculeerd en deze zijn bevestigd, ben jij de ‘spin in het web’ die alles regelt en organiseert. Vanuit de beschrijving en calculatie die je ontvangt, voer je de order in in het ERP systeem. Je zorgt dat je alle informatie compleet hebt en ‘jaagt’ hier zo nodig achteraan. Vervolgens maak je productietekeningen (CAD) en werkopdrachten en inventariseer je de materiaalbehoefte. Je bent verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijke inkoop hiervan. Vervolgens zorg je ervoor dat benodigde materialen op het juiste moment geleverd worden en dat materialen en producten volgens planning op de juiste plek klaar staan. Daarbij hoort ook het product van de klant waaraan gewerkt moet worden. Ook bewaak je in samenspraak met de manager productie de planning, waarbij je rekening houdt met levertijden, doorlooptijden en afspraken met de klant. Je maakt het productiedossier compleet met werktekeningen, materiaallijsten, checklists en planningen. Nadat je alles hebt voorbereid, draag je de gegevens over aan de manager productie. Echter tijdens de uitvoering van het project ben je nog regelmatig in de werkplaats om zaken af te stemmen of tussentijds in overleg aan te passen. 

Je levert een belangrijke bijdrage aan efficiënt orderverloop, verhoging van de kwaliteit, verlaging van de kosten, een optimale klanttevredenheid en je denkt mee over mogelijke verbeteringen binnen de organisatie. Op dit moment wordt er voornamelijk conventioneel verspaand, in de toekomst moet dit overgaan naar CNC; je wordt nauw betrokken bij dit proces. Je hebt te maken met technisch innovatieve projecten en oplossingen. Omdat Revamo werkt aan enkel stuks, is geen opdracht hetzelfde en wordt er continu van jou verwacht dat je meedenkt over de juiste oplossing.

Standplaats: Meppel

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding werktuigbouwkunde en hebt de ambitie om door te groeien naar een technisch inhoudelijke en leidinggevende rol. Een aantal jaren werkervaring als werkvoorbereider/engineer of in een vergelijkbare rol is een pré.
Je hebt brede kennis van metaaltechniek en bewerkingen, kunt 2D en 3D tekenen en hebt affiniteit met automatisering.

Persoonskenmerken
Je bent een, op de goede manier, nieuwsgierig en leergierig persoon met de drive om ‘de zaken goed te regelen’. In de samenwerking met jouw collega’s ben je verbindend, communiceer je helder en maak je gebruik van de kennis en vaardigheden die zij hebben. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Bij de administratieve verwerking van orders ligt voor jou de uitdaging in vlot en accuraat te werken, zodat jouw collega’s op de werkvloer alle informatie hebben om de opdracht op de juiste wijze te verwerken. Je hebt een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheden. In drukke tijden ben je stressbestendig en laat je je niet afleiden, waardoor de kwaliteit van jouw werk even goed blijft. Je vindt het prettig om zelfstandig te werken, maar bent ook een leuke en toegankelijke collega. Je hebt er plezier in om de materialen zo optimaal, efficiënt en slim mogelijk te benutten. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Revamo in Meppel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van slijtage oplossingen voor allerlei machineonderdelen. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken zij intensief met de klant samen. Met de brede kennis en ervaring bieden zij slijtage oplossingen die in vele verschillende industrieën toepasbaar zijn. Zo beschikt Revamo over alle gangbare vlamspuitprocessen, lasercladden en machinale bewerkingen. 

Het bedrijf is gestart als onderdeel van een garage, maar in 1942 gaat het bedrijf zelfstandig verder als Revamo. In de jaren die volgen is de ontwikkeling van verschillende technieken en bewerkingen niet stil blijven staan. Inmiddels heeft Revamo ruime ervaring in o.a. de machinebouw, chemische-, levensmiddelen- en scheepvaartindustrie. Zodoende is Revamo uitgegroeid tot een betrouwbare partner die de kennis en techniek beheerst om slijtage van machineonderdelen te voorkomen en te herstellen.

Bij Revamo werken ca. 30 gemotiveerde, technisch goed onderlegde medewerkers met veel kennis en ervaring. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.