Financieel Specialist (28-40 uur)

technische setting – hands-on – tijden flexibel invulbaar

Vacature

In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de volledige boekhouding van Unikon. Voor een aantal operationele taken krijg je ondersteuning van een collega, die de inkoopfacturen boekt en crediteuren- en debiteurenbeheer doet. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de algemeen directeur. Het aantal uren, de werktijden en -dagen zijn flexibel in te delen en af te stemmen op jouw persoonlijke wensen.  

Je bent verantwoordelijk voor het voeren van een volledige en correcte financiële administratie en draagt zorg voor alle operationele taken. Je verwerkt facturen, maakt bankboekingen en zet betalingen klaar. Je verzorgt tevens de BTW-aangifte. Daarnaast lever je gegevens en mutaties aan voor de loonbelasting en salarisadministratie. Ook ga je aan de slag met het opstellen van budgetten en begrotingen en spar je hierover met de directeur. Daarnaast bereid je de jaarrekening voor, waarbij je contact onderhoudt met de accountant. Ook analyseer je voor- en nacalculaties en bespreek je eventuele afwijkingen of bijzonderheden. Je maakt proactief overzichten, begrotingen en andere rapportages waar behoefte aan is. Hierbij signaleer je trends en afwijkingen en je spart hierover met de algemeen directeur of accountant. 

Je vind het leuk om mee te denken over het optimaal inrichten van financiële en administratieve processen en kijkt hoe je zaken verder kunt automatiseren. Er wordt gewerkt met Unit4 Multivers en Ridder IQ. 

Standplaats: Barneveld

Functie-eisen

Je hebt gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over relevante werkervaring op een financiële administratie, bij voorkeur in een soortgelijke organisatie. Daarnaast heb je affiniteit met de processen in een technische projectenorganisatie. Je hebt goede automatiseringskennis en bij voorkeur kennis van de CAO klein metaal. Het aantal uren, de werktijden en -dagen zijn flexibel in te delen. Deels thuis of onder schooltijden werken is bespreekbaar. 

Persoonskenmerken
Vanzelfsprekend ben je cijfermatig goed onderlegd en werk je nauwkeurig en gestructureerd. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en geniet ervan als een boekhouding perfect onder controle en tot in de puntjes geregeld is. Een goed ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat verbanden te zien, gegevens te doorgronden en hier de juiste informatie uit te halen. Dit doe je met een natuurlijke nieuwsgierigheid, betrokkenheid bij de organisatie en interesse in de werkprocessen. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is en je hebt een proactieve werkhouding. Van nature kijk je waar processen beter, efficiënter of logischer kunnen worden ingericht. Je staat stevig in je schoenen en weet door jouw overtuigingskracht processen en werkwijzen daadwerkelijk veranderd te krijgen. Je voelt je thuis in een informele technische werkomgeving met korte lijntjes.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever UNIKON in Barneveld is in 1968 opgericht en ontwikkelt, bouwt en levert industriële was- en droogsystemen. Het bedrijf heeft ruime ervaring met het reinigen van uiteenlopende productdragers, zoals mallen, pallets en kratten. 

Er is een complete lijn standaardmodellen ontwikkeld die in een brede behoefte voorzien. Zeker omdat de modellen modulair zijn uit te breiden met bijvoorbeeld een droogsysteem. Daarnaast ontwikkelt UNIKON ook industriële wasmachines op maat. 

UNIKON levert aan klanten over de hele wereld in de food-, verpakkings- en agrarische industrie. Daarbij wordt nauw samengewerkt met partners in binnen en buitenland. Echter wordt elke industriële wasmachine volledig in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Van constructie tot besturingstechniek. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. 

Routebeschrijving