Financial Professional (HBO+/Academisch)

big data – bedrijfsovernames en integratie - ambitie

Vacature

Als financial professional ben je verantwoordelijk voor een correcte financiële administratie van A tot Z. Je runt je eigen toko, een meervoudige boekhouding voor de verschillende zusterbedrijven van de DGB-Groep. Je hebt te maken met verschillende programma’s waarin financiële gegevens worden verwerkt. De cijfers in deze programma’s moeten naadloos op elkaar aansluiten. Derhalve voer je lijn- en voorraadcontroles uit. Bij verschillen of fouten zoek je net zo lang door totdat je deze kunt verklaren. Je verzamelt, analyseert en controleert financiële gegevens, stelt managementrapportages op en schrijft hierbij onderbouwingen voor het managementteam. Je geeft toelichtingen op de resultaatrekeningen, maakt forecasts en rapporteert hierover. Je denkt mee over het verlagen van de kosten en het verhogen van de opbrengsten, beschrijft voorstellen in memo’s voor het management en presenteert jouw bevindingen en aanbevelingen eens per maand in het managementoverleg. 

Het past bij de cultuur van DGB dat je je verdiept in de business, dicht op de projectvoortgang zit en zorgt dat je continue weet wat er speelt. De afgelopen jaren is er zeer veel geautomatiseerd waardoor er weinig administratieve taken zijn overgebleven. De weinige facturen die moeten worden ingeboekt verwerk je zelf. Er wordt gestreefd naar nog meer automatisering. Het Management Informatie Systeem en de administratieve organisatie worden door jou beheerd. DGB neemt regelmatig bedrijven over. In die gevallen zorg jij dat de administraties worden gekoppeld of overgezet.

Er is een uitgebreid data-warehouse waarin veel financiële en niet-financiële informatie beschikbaar is. Deze wordt onder andere gevoed door koppelingen met het onlangs geïmplementeerde ERP-systeem en de perfect ingerichte financiële administratie. Je bent gefocust op getallen. Je werkt deze gegevens uit, zoekt verbanden, trekt conclusies en doet vervolgens aanbevelingen die je voorlegt aan de directie. 

Afhankelijk van jouw ervaring start je met een keurig startsalaris. Als je hebt laten zien wat je kunt, is het bij DGB mogelijk om snel stappen te zetten.

Standplaats: Hardenberg

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO+ of academische opleiding, bij voorkeur AA. Je hebt een aantal jaar werkervaring als assistent accountant, boekhouder, assistent controller of aanverwant en kiest bewust voor een baan in het bedrijfsleven. Je hebt ervaring met het maken van analyses en rapportages en uitstekende automatiseringskennis. Je woont in de regio. 
 
Persoonskenmerken
Je hebt een passie voor cijfers en het analytisch vermogen om cijfermatige puzzels snel en nauwkeurig op te lossen vanuit diverse computerprogramma’s. Je vindt het leuk om, soms lange tijd, te zoeken naar oorzaken van fouten of afwijkingen. Daarnaast kan je vanuit een helicopterview verbanden zien en anticiperen op mogelijke knelpunten. Hoewel je gestructureerd werkt en doordachte adviezen geeft, beweeg je soepel in een commerciële omgeving. Je vindt het leuk om je te verdiepen in de boekhouding, maar je bent ook nieuwsgierig naar de praktijk, de klanten, de markt en het primaire proces. Als collega ben je dienend, constructief en kritisch. Je bent gewend je eigen werk te organiseren en vragen te stellen als je ergens niet uit komt. Communicatief ben je handig, open en direct. Je voelt je thuis in de dynamiek van een MKB organisatie waar hard wordt gewerkt. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is DGB-Groep in Hardenberg, een succesvolle, snelgroeiende   dienstverlener met als focus de food- en diersector. DGB heeft een breed dienstenpakket, waaronder inspectie, juridische ondersteuning, prijsonderzoek, zonnepanelen en energie, verdeeld over verschillende werkmaatschappijen. In de markt wordt DGB gewaardeerd vanwege de persoonlijke benadering en de hoogwaardige klantenservice. Er werken ongeveer 100 mensen. Werken bij DGB betekent zelfstandig werken in een ondernemend, hoogopgeleid team. Zelfoplossend vermogen is een must, de lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen inbreng. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.