Financial controller

koel- en vriesmeubelen – 1e/2e stap – structureren – samenwerken

Vacature

In deze veelzijdige en uitdagende functie werk je nauw samen met de business controller en zijn jullie samen verantwoordelijk voor de financiële administratie in de breedste zin van het woord. Hierbij focus jij je voornamelijk op rapportage en analyse, de business controller is degene die spart met de business unit managers en proactief het MT adviseert. De financiële afdeling bestaat naast jullie uit een financieel administratief medewerker die door de business controller wordt aangestuurd. Jullie rapporteren aan de CFO, die financieel eindverantwoordelijk is. 

Als financial controller voel je je medeverantwoordelijk voor een correcte en volledige financiële administratie. Jij bereidt de periodieke maand-, kwartaal en jaarafsluitingen voor en stelt deze op. Daarnaast boek je afschrijvingen, loonjournaalposten en beheer en specificeer je diverse balansrekeningen. Ook maak je diverse rapportages, analyses en verzorg je de BTW-, ICL- en CBS aangiften. Je hebt een proactieve houding en helpt en denkt mee met het steviger neerzetten van de afdeling binnen de organisatie. Je wordt geacht mee te denken in het verder optimaliseren van processen en komt zelf met ideeën en suggesties hiervoor. Onlangs is binnen Bouwman overgegaan op SAP B1, de komende maanden wordt dit verder uitgerold binnen de organisatie.

Standplaats: Harderwijk

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO- niveau. Je hebt minimaal enige relevante werkervaring in een vergelijkbare rol en deze functie is een logische vervolgstap in je carrière. Boekhoudkundig ben je sterk onderlegd. Je hebt affiniteit met automatisering en ervaring met het werken met een ERP-pakket, kennis van SAP is een pre. Daarnaast ben je handig in het gebruik van Excel. De Engelse taal beheers je goed in woord en geschrift.

Persoonskenmerken
Uiteraard ben je cijfermatig sterk onderlegd, werk je nauwkeurig en ben je gestructureerd en goed georganiseerd. Jouw kracht ligt bij structureren, analyseren en rapporteren. Hierbij heb je een positief-kritische houding en denk je mee in verbetertrajecten en mogelijkheden tot verdere optimalisatie van processen. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is en je hebt een proactieve werkhouding. Je bent het gewend nauw samen te werken met je collega’s en stemt continu je werkzaamheden af met je collega, waarbij jullie samen prioriteiten stellen en het werk verdelen. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuisvoelt in een organisatie met korte lijnen. Bovenal ben je een prettige collega en heb je net als de anderen een op samenwerking gerichte werkmentaliteit en is jouw doel om toegevoegde waarde te bieden aan de organisatie. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Bouwman Groep in Harderwijk,  een internationaal opererende onderneming die gespecialiseerd is in alle aspecten van koel- en vriesmeubelen. De Bouwman Groep is een overkoepelende organisatie van 8 bedrijven die zich specialiseren in specifieke marktonderdelen, waardoor de Bouwman Groep zich met recht dé specialist op het gebied van koel- en vriesmeubelen mag noemen. Tot de Bouwman Groep behoren: Bouwman Bedrijfskoeling, Bouwman Recycling, Bouwman Cargo Solutions, Cooltrade International, Cool Rentals, Doors, Covers & More, ESTEM en ESTEM Entec. Gezamenlijk vormen zij het complete product- en dienstengamma op gebied van koel- en vriesmeubelen, energiebesparing, transport en installaties.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk waar een opslag van ruim 20.000 m2 hebben, de expeditie en een modern geoutilleerde werkplaats. Bij de Bouwman Groep zijn in totaal ruim 80 mensen werkzaam. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.bouwmangroep.nl.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.