Field service engineer

complexe drooginstallaties – internationale setting – 60% reizen

Vacature

Als field service engineer voer je service- en onderhoud uit aan de door Ventilex geplaatste installaties bij bestaande klanten. Je maakt deel uit van team Service, dat naast jou bestaat uit negen field service engineers en vijf customer service specialisten. Klanten zitten over de hele wereld en je bent meestal tussen één en twee weken achtereen van huis, afgewisseld met enkele weken ‘op de zaak’. 

Jouw werk begint met een geplande inspectie ter plaatse. Je inventariseert wat de staat is van de installatie en welke werkzaamheden nodig zijn om de installatie optimaal te laten werken. Terug op kantoor werk je het rapport uit waarin je mechanisch onderbouwt welke werkzaamheden verricht moeten worden. De customer service engineer vertaalt dit in een offerte aan de klant en zorgt voor opvolging hiervan.

Jij komt weer in beeld wanneer de opdracht daadwerkelijk uitgevoerd dient te worden. Je reist dan alleen of met een collega af naar de klant en voert elektrotechnische en mechanische werkzaamheden uit. Daarnaast zijn er regelmatig softwarematige werkzaamheden. Voor bepaalde installaties krijg je ook te maken met het verwijderen en vervangen van chemische materialen. Je verzamelt relevante informatie door processen binnen de installatie te analyseren en te praten met de operator. Vervolgens los je problemen op en verricht je onderhoudswerkzaamheden aan droger, filter, ventilatoren en mechanische aandrijvingen. Na de werkzaamheden controleer je de instellingen van de installatie en check je of alles naar behoren functioneert. Daarnaast geef je de klant advies en training over het gebruik van de installatie.

Ventilex investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers. De eerste periode ga je met ervaren collega’s op pad en leer je de producten van Ventilex kennen. Na verloop van tijd zul je steeds meer zelfstandig het werk verrichten. Ventilex gelooft dat mensen die samenwerken het verschil maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het regelmatig cross-trainen met je collega’s.

Standplaats: Heerde

Functie-eisen

Je hebt een gedegen technische opleidingsachtergrond en aantoonbaar MBO-werk en denkniveau. Je hebt zowel mechanische kennis als elektrotechnische kennis en ervaring met het lassen van plaatwerk. Enige kennis van PLC-software is een pré. Op locatie kun je jezelf duidelijk uitdrukken in de Engelse taal. Bovenal ben je leergierig en er op gericht om je kennis te delen met je collega’s.
   
Persoonskenmerken
Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken. Bij klanten ben je vaak op jezelf aangewezen en jij bent zelfstandig in staat ter plekke creatief te denken en met praktisch uitvoerbare oplossingen te komen. Je realiseert je dat je het visitekaartje van Ventilex bent en gebruikt jouw vakkennis, service- en klantgerichtheid om kwaliteit en maximale klanttevredenheid te realiseren. De afwisseling tussen het ene moment op de zaak en het andere moment bij een klant werkzaam zijn spreekt jou aan. Je ziet deze baan als een avontuur waarbij een hoge mate van flexibiliteit, veel reizen en zelfstandigheid passen bij jouw levensstijl. 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Ventilex in Heerde. Het bedrijf is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.