Engineer industriële automatisering (PLC)

smart manufacturing - ‘A tot Z’ – HBO-werk en denkniveau

Vacature

In deze afwisselende rol werk je aan uitdagende projecten voor klanten in met name de voedsel- en zuivelindustrie en ben je verantwoordelijk voor de bestuurstechnische kant bij de ontwikkeling van machines. Er lopen gemiddeld twee grote en circa acht kleinere projecten tegelijkertijd in verschillende stadia. Qua omzet variëren deze projecten van enkele duizenden tot tonnen euro’s. 

Op basis van de input die je krijgt vanuit de offerte en overdracht van de salesmanager (tevens eigenaar van TeDe) ontwikkel je besturingsprogramma’s voor zeer uiteenlopende typen machines met Siemens of Allen Bradley PLC en schrijf je de software voor de aansturing hiervan. Het gaat om nieuw ontwikkelde machines, specials en prototypes waar maar één exemplaar van wordt gemaakt of om het aanpassen, upgraden of uitbreiden van de software voor bestaande machines. Voor het opstarten van nieuwe machines en service aan bestaande machines komt het regelmatig voor dat je als specialist wordt ingezet bij probleemanalyse en oplossing. Je voert complexe serviceklussen zelf uit op locatie bij klanten wereldwijd. Ook geef je gebruikerstrainingen wanneer machines in gebruik worden genomen bij de klant. Je bent hiervoor maximaal 20% van de tijd aan het reizen. 

Je combineert verschillende technieken en besturingen en zet hiervoor de juiste datacommunicatie op om aan de gevraagde functionaliteiten te kunnen voldoen. Je hebt te maken met o.a. servo technieken, PLC besturingen, robotbesturingen en randapparatuur zoals Vision systemen, barcode scanners en sensoren. Ook de data-uitwisseling van procesdata of meetgegevens kan een belangrijke rol spelen. Je hebt regelmatig contact met engineers bij de klant om af te stemmen. Soms ga je naar de klant toe. 

Binnen dit sterk groeiende bedrijf zijn, afhankelijk van jouw talenten en ambities, voldoende ontwikkelmogelijkheden. TeDe Automatisering is een relatief klein bedrijf waarin alle collega’s bij drukte ook andere voorkomende werkzaamheden oppakken buiten hun functie. Dit geldt uiteraard ook voor jou.

Standplaats: Meppel  

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Je opleiding is in de richting Mechatronica, Automatisering of Elektrotechniek, een opleiding wiskunde of technische natuurkunde is ook mogelijk. Daarnaast heb je enkele jaren werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van Siemens, Allen Bradley, hardware engineering en panelenbouw, uitvoeren van werkzaamheden op locatie bij de klant of het toepassen van de machine richtlijn. Je hebt affiniteit met procestechniek en bent in staat om elektrische schema’s te lezen

Goede kennis van de Engelse taal is een vereiste. Het is een pre als je ook Duits spreekt. Je bent bereid om een deel van jouw werktijd op reis te zijn en meerdere dagen achter elkaar in het buitenland te verblijven. 

Persoonskenmerken
Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken. Oog voor kwaliteit, oplossingsgerichtheid en “out of the box” denken definiëren jouw manier van werken. Je bent in staat om functioneel en object georiënteerd te denken en te ontwerpen. Je hebt een dienstverlenende instelling, toont eigenaarschap en neemt gemakkelijk initiatief. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel.

Je vindt het een uitdaging om bezig te zijn met de nieuwste en meest innovatieve ontwikkelingen op softwaregebied. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en kunt snel schakelen tussen verschillende projecten. Je bent analytisch sterk waardoor je processen kunt overzien, de juiste technieken weet te combineren en de gevolgen daarvan kunt overzien. Omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt, weet je het overzicht te houden, blijf je de grote lijnen zien, maar verlies je belangrijke details niet uit het oog. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever TeDe Automatisering BV in Meppel is een deskundige en flexibele partner voor met name de voedsel- en zuivelindustrie, maar ook voor de non-foodsector. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van industriële machines. De ontwikkelingen in de industriële automatisering gaan snel. TeDe biedt oplossingen om mee te kunnen blijven gaan in deze ontwikkeling. Denk aan oplossingen op het gebied van elektrotechniek (o.a. panelenbouw), besturingstechniek, engineering en bouw van complete machines. Het bedrijf levert tevens service en onderhoud. 

Bij TeDe Automatisering werken gedreven professionals die voldoening halen uit verassende oplossingen. Er heerst een cultuur van ‘het samen doen’, waar flexibele inzetbaarheid wordt gewaardeerd. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.