Directeur operations

mensgericht – kwaliteit gedreven - supply chain – HBO+/WO

Vacature

In verband met het vertrek van de huidige functionaris zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een directeur operations.

In deze afwisselende rol ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de productie, het magazijn & distributie en de inkoop. Je stuurt ca. 30 medewerkers aan. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit is waar Edel Carpets naar streeft. Jij zorgt er dan ook voor dat alle processen, omstandigheden en de mentaliteit zijn gericht op het behalen van de hoogwaardige kwaliteit in de juiste verhouding tot de kwantiteit. Je bent lid van het directieteam. 

Jij richt je deels op het optimaliseren van interne processen, werkwijzen en kwaliteitsstandaarden. Tevens houd je je bezig met het inzichtelijk maken en de scheiding van taken en verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat al deze zaken worden vastgelegd en borgt opvolging. Dit doe je o.a. door regelmatig op de werkvloer aanwezig te zijn, de juiste vragen te stellen en op coachende wijze medewerkers zelf tot inzichten, oplossingen en ideeën te laten komen. Hierdoor ben je in staat te begrijpen wat er speelt, waar verbetering nodig is en kun je concrete verbeterprojecten door de organisatie trekken. Je geeft medewerkers hierin een belangrijke rol; er is immers veel kennis van het produceren van tapijt aanwezig. Jij weet hier optimaal gebruik van te maken, het beste uit de medewerkers te halen, gezamenlijke doelen te stellen en hen te motiveren deze na te streven. Enerzijds ben je een people manager en breng je verbinding tussen medewerkers, anderzijds schep je heldere kaders en stel je duidelijke grenzen. 

Daarnaast houd je je bezig met de optimalisatie van externe processen en ben je de schakel tussen Edel Carpets, diverse leveranciers en het zusterbedrijf. Hiermee ben je verantwoordelijk voor een efficiënt verloop van de supply chain. Je maakt afspraken over prijzen, kwaliteit, materiaalgebruik, levertijden, wijze van levering en verpakking, voorraadbeheer en omgang met klachten. In samenwerking met contacten zowel intern als extern richt je deze processen optimaal in. Ook hierin ben je erop gericht een hoge kwaliteit te behalen, optimaal gebruik te maken van kennis en gezamenlijke doelen na te streven. Vanuit een ‘win-win’ mentaliteit, richt je samenwerkingen professioneel en strak in en ben je streng op het opvolgen van gemaakte afspraken. Tegelijkertijd geef je ook ruimte voor het opbouwen van goede en duurzame relaties, gebaseerd op samenwerking en ‘1+1=3’. 

Standplaats: Genemuiden

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding, HBO+/WO werk- en denkniveau en werkervaring in een leidinggevende rol in een productieomgeving waar kwaliteit in een hoog vaandel staat. Je hebt ruime ervaring met supply chain vraagstukken. 

Persoonskenmerken
Je bent een verbindende peoplemanager die op coachende wijze het beste uit medewerkers haalt. Van de kennis en kunde die er is, weet je, door het stellen van de juiste vragen, optimaal gebruik te maken. Je hebt dan ook nieuwsgierigheid in je die ervoor zorgt dat je altijd wilt weten hoe en waarom mensen de dingen doen die ze doen en kunt dat vervolgens functioneel inzetten. Je vindt het leuk om mensen in hun kracht te zetten, te coachen en begeleiden en hen te motiveren samen te werken aan de gestelde doelen. 

Je staat stevig in je schoenen, bent helder in je communicatie en durft, uiteraard doordacht, beslissingen te nemen. Indien nodig stel je duidelijk grenzen. 

Je bent proactief, toegankelijk, betrouwbaar en een sparringpartner voor zowel de mede MT-leden, leveranciers als jouw medewerkers over vakinhoudelijke en organisatorische zaken. Je beschikt over het inlevingsvermogen en de stijlflexibiliteit om ontspannen leiding te geven aan uiteenlopende menstypen. Je bent gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van afdelingen, processen en systemen. Je hebt bent zowel cijfermatig als analytisch sterk waardoor je snel doorziet waar meer efficiëntie en structuur nodig is. Je stelt hierin de juiste prioriteiten en in korte tijd weet je processen, procedures en werkwijzen te implementeren en verbeteren. Je bent je bewust van de invloed die wijzigen in processen hebben. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Edel Carpets in Genemuiden produceert tapijten van kwalitatief hoogwaardige materialen voor het midden en hogere segment. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genemuiden. Internationale klanten worden bediend vanuit verkoopkantoren in Engeland en Duitsland. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.