Customer support specialist (40 uur)

“track & trace-systemen” – it-dienstverlening –“spin in het web”

Vacature

In deze afwisselende functie ben je samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt van bestaande klanten. Alle gebruikersvragen met betrekking tot hardware en software komen bij jou binnen en het is jouw taak deze zelf te beantwoorden danwel intern door te zetten naar de juiste afdeling. Daarnaast schakel je veelvuldig met de 3 monteurs op de weg, die je voorziet van informatie over werkorders en op afstand helpt met praktische vragen en problemen.

Zodra een overeenkomst is opgemaakt door de afdeling sales begint jouw werk. Je verwerkt de overeenkomst of bijbestelling tot een werkorder en zet deze klaar voor de monteur. Vervolgens monitor je of de order tijdig wordt ingepland door de monteur en schakel je hierover indien nodig met hem. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om te controleren of uitgevoerde orders juist zijn geadministreerd en verwerkt door de monteurs, zodat de facturatie kan plaatsvinden. 

Bij bijbestellingen van bestaande klanten verwerk je de bestelling in het systeem en zorg je ervoor dat één van de monteurs de werkzaamheden bij de klant kan uitvoeren. Een andere belangrijke taak voor jou is het afhandelen van alle gebruikersvragen die binnenkomen (zowel telefonisch als via het ticketsysteem). Jij bent degene die bepaalt welke gebruikersvragen je zelf op kunt lossen en welke je door moet zetten naar een collega van een andere afdeling. Dit vergt een zekere mate van technisch inzicht en kennis van de producten waardoor je zoveel mogelijk vragen zelf op kunt lossen. 

Ook heb je een rol in het verder optimaliseren van de processen binnen de afdeling. Je schakelt veelvuldig met diverse andere afdelingen binnen het bedrijf, waaronder de afdelingen Sales, Software Development en Finance. 

Standplaats: Hattem 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en MBO+/HBO werk- en denkniveau. Je hebt relevante werkervaring met klantenservice en/of support. Daarnaast heb je aantoonbaar affiniteit met software en techniek. Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (Engels is ook sterk aanbevolen). 

 Persoonskenmerken
Je hebt een proactieve, dienstverlenende en oplossingsgerichte manier van werken. Je vindt het leuk om meerdere zaken tegelijkertijd op te pakken en je kunt snel schakelen en goed prioriteiten stellen. Van nature ben je iemand die zaken zoveel mogelijk zelf wil oplossen en je bent in staat vooruit te denken en gevolgen te overzien van jouw beslissingen en handelingen. Je werkt uitermate secuur en gestructureerd waardoor je overzicht bewaart en zaken administratief op orde hebt en houdt. Je hebt een prettige telefoonstem en weet ook per mail helder en doelgericht te communiceren. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Je hebt affiniteit met software en techniek en vindt het leuk op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied. Bovenal ben je een prettige en rustige collega in de omgang en heb je net als de anderen een hands-on en op samenwerking gerichte werkmentaliteit.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is FleetGO, een snelgroeiend softwarebedrijf op het gebied van telematica. Ze hebben een flexibel en intelligent platform ontwikkeld en bedienen de zakelijke markt met verschillende slimme oplossingen zoals Rittenregistratie, GPS Tracking, Tachograaf Download en Green Driving. 

FleetGO werkt continu aan nieuwe mogelijkheden en innovaties. Dit doen ze met een team van 35 ambitieuze en enthousiaste professionals, maar dit aantal groeit snel in zowel binnen- als buitenland. Er heerst een informele cultuur en ze weten wat ze aan elkaar hebben. Twee dingen hebben ze hoog in het vaandel staan: ze houden ervan dingen goed te doen en ze doen het met z’n allen. Het kantoor zit nu nog in Hattem, maar er zijn plannen om naar Zwolle te verhuizen.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.