Customer support specialist (40 uur)

Duits sprekend – affiniteit met automotive branche – “spin in het web”

Vacature

In deze afwisselende functie ben je samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt van bestaande klanten, waarbij jij de contacten hebt met klanten uit Duitsland. Ongeveer  80% van je tijd spreek je met Duitse klanten, de overige tijd help je je collega’s met het te woord staan van klanten uit Nederland. Alle gebruikersvragen met betrekking tot hardware en software komen bij jou binnen en het is jouw taak deze zelf te beantwoorden danwel intern door te zetten. Daarnaast schakel je veelvuldig met de commerciële collega’s, zowel in Nederland als in Duitsland, waar een verkoopkantoor zit (Berlijn). 

Zodra een overeenkomst is opgemaakt door de afdeling sales begint jouw werk. Je verwerkt de overeenkomst of bijbestelling tot een werkorder en zet deze klaar voor de inbouwspecialist of partner. Vervolgens monitor je of de order tijdig wordt ingepland door de monteur en schakel je hierover indien nodig met hem. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om te controleren of uitgevoerde orders juist zijn afgehandeld zodat er kan worden gefactureerd. 

Bij bijbestellingen van bestaande klanten verwerk je de bestelling in het systeem. Vervolgens maak je een werkorder aan voor de uit te voeren werkzaamheden, dit kan zijn een uitbouw of ombouw van systemen, en zorg je dat deze uitgevoerd kunnen worden. Ook ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van alle gebruikersvragen (telefonisch en via email) die binnenkomen. Jij bent degene die bepaalt welke gebruikersvragen je zelf op kunt lossen en welke je door moet zetten naar een collega van een andere afdeling. Dit vergt een zekere mate van technisch inzicht en kennis van de producten waardoor je zoveel mogelijk vragen zelf op kunt lossen. Je schakelt veelvuldig met diverse andere afdelingen binnen INmatix, waaronder de afdelingen development, sales en de financiële administratie. 

Standplaats: Hattem

Functie-eisen

Je hebt uitstekende beheersing van (zakelijk) Duits, zowel in woord en geschrift. Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en MBO+/HBO werk- en denkniveau. Je hebt relevante werkervaring in een customer support rol. Daarnaast heb je affiniteit met de automotive branche, software en techniek. Naast Duits kun je Nederlands of Engels, dit is met name van belang voor de interne communicatie.

Persoonskenmerken
Je hebt een proactieve, dienstverlenende en oplossingsgerichte manier van werken. Je vindt het leuk om meerdere zaken tegelijkertijd op te pakken en werkt graag hard, je kunt snel schakelen en goed prioriteiten stellen. Van nature ben je iemand die zaken zoveel mogelijk zelf wil oplossen en je bent in staat vooruit te denken en gevolgen te overzien van jouw beslissingen en handelingen. Je werkt uitermate secuur en gestructureerd waardoor je overzicht bewaart en zaken administratief op orde hebt en houdt. Je hebt een prettige telefoonstem en weet ook per mail helder en doelgericht te communiceren. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Je hebt affiniteit met software en techniek en vindt het leuk op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied. Bovenal ben je een prettige en rustige collega in de omgang en heb je net als de anderen een hands-on en op samenwerking gerichte werkmentaliteit.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is INmatix Technology Group, een snelgroeiend softwarebedrijf op het gebied van telematica. Ze hebben een flexibel en intelligent platform ontwikkeld en bedienen de markt met verschillende producten en labels zoals RitAssist en FleetGO, in zowel Nederland als Duitsland. Ze bieden hun klanten oplossingen als het gaat om rittenadministratie, het live volgen van voertuigen, green driving en remote tachograph download. 

INmatix werkt continu aan nieuwe mogelijkheden en innovaties. Dit doen ze met een team van 30 ambitieuze en enthousiaste professionals, maar dit aantal groeit snel in zowel binnen- als buitenland. Er heerst een informele cultuur en ze weten wat ze aan elkaar hebben. Twee dingen hebben ze hoog in het vaandel staan: ze houden ervan dingen goed te doen en ze doen het met z’n allen. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.