Customer service specialist (HBO)

agrarische wereld – internationale setting - stevig & relationeel

Vacature

Vanaf het moment dat de verkoop is gesloten, ben jij binnen de organisatie één van de eerste aanspreekpunten voor klanten en ‘spin in het web’ op een breed gebied aan onderwerpen variërend van logistiek, laboratoriumuitslagen tot ex- en importdocumentatie. Dit alles in een zeer internationale setting. 

Je hebt te maken met veel partijen waarmee jij schakelt, regelt en organiseert dat het transport soepel verloopt en voor wie jij aanspreekpunt bent. Denk aan transportbedrijven, laboratoria (voor bloedonderzoeken), exportstallen, de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), veehouders en uiteraard de klant. Met deze klant, die jij centraal stelt, stem je af wanneer en waar geleverd moeten worden en aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden. Contactpersonen bij de klant zijn o.a. de inkoper, directeur/eigenaar, logistiek of import/export medewerker of veterinair. 

Wanneer knelpunten ontstaan, moet je vlot schakelen en processen zo organiseren dat deze zo snel mogelijk weer soepel door kunnen lopen. Je verricht een grote diversiteit aan administratieve handelingen en hebt te maken met diverse formulieren, portals, (im- en export)documenten en codes die je moet invullen of  moet aanleveren bij verschillende partijen. Voor de interne administratie werk je met SAP. 

Je krijgt veel vrijheid in de wijze waarop je zaken organiseert en runt wat dat betreft ‘jouw eigen toko’ waarin je wel sterk de samenwerking met anderen zoekt en altijd op zoek bent naar de beste oplossing. In die lijn ben je dan ook continu alert op verbetermogelijkheden binnen de afdeling en organisatie maar ook in processen tussen Genetics Consolidated en externe partijen. 

Binnen deze groeiende organisatie zijn, afhankelijk van jouw talenten en ambities, voldoende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding en ervaring in een soortgelijke organiserende rol. Jouw kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend. Je hebt aantoonbare affiniteit met de agrarische en/of veehouderij sector. 

 Persoonskenmerken
Je bent een enthousiast en positief ingesteld persoon die er de uitdaging in ziet om op efficiënte, nauwkeurige en klantgerichte wijze zaken te regel en organiseren. Bij knelpunten ben je oplossingsgericht, pragmatisch en kun je out of the box denken. Je zoekt samenwerking met anderen, zowel intern als extern. Echter sta je ook stevig in je schoenen wanneer je te maken krijgt met weerstanden of het onmogelijke wordt gevraagd. Je beschikt over een gezonde dosis assertiviteit om zaken geregeld te krijgen en te staan voor jouw zaak. Je bent communicatief sterk en in staat om met zeer uiteenlopende typen mensen om te gaan en relaties goed te houden. Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en zelfstandig en bent stressbestendig. Je bent analytisch sterk ontwikkeld en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en typen documenten. Je bent ook kritisch, maar met een positieve insteek, zodat je erop gericht bent om te veranderen wat beter kan. Je denkt mee, ook buiten jouw taakgebied, om te zoeken naar verbeterprojecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Genetics Consolidated BV In Nederland o.a. bekend van Diamond Genetics BV en AI Total BV, is een snelgroeiende onderneming met Nederlandse eigenaren. De hoofdvestiging is in Zwolle en de organisatie heeft een aantal nevenvestigingen in het buitenland. De organisatie is gespecialiseerd in de verhandeling en ontwikkeling van rundergenetica. Het bedrijf is betrokken bij het hele proces omtrent de koop en verkoop en vormt de verbindende schakel tussen fokkers, KI’s en overige relaties. De bedrijfscultuur bij deze organisatie is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: marktgericht, internationaal, direct, commercieel en innovatief. Bij Genetics Consolidated BV in Nederland werken circa 20 medewerkers. 
De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.