Corporate Recruiter

infrawereld – organisatietalent - communicatief

Vacature

Het werven van nieuwe medewerkers voor Van Gelder is een dynamisch (soms hectisch) uitdagend en continu doorlopend proces waarin je snel moet schakelen tussen collega’s, detacheringsbureaus en sollicitanten. Er staan enkele tientallen vacatures tegelijk open, maar dit aantal kan, afhankelijk van aangenomen projecten, snel stijgen of dalen. Je werkt samen met een andere recruiter en P&O adviseurs en bent verantwoordelijk voor het recruitment voor diverse werkmaatschappijen. Het gaat bijvoorbeeld om functies als projectleiders, uitvoerders, asfaltmedewerkers, monteurs of omgevingsmanagers. 

Vacatures worden in de meeste gevallen via een manager van één van de werkmaatschappijen bij jou gemeld. Na toestemming van de directie schrijf jij op basis van een functieprofiel en input van de manager een vacaturetekst. Hierbij put je ook uit de vacatureteksten die eerder al voor vergelijkbare functies zijn gemaakt. Deze tekst stem je af met de betreffende manager, waarna je de vacature online en bij detacheringsbureaus uitzet. Gedurende de procedure ben jij het eerste aanspreekpunt voor sollicitanten en heb je een ontzorgende rol voor de managers; Je doet een voorselectie op de binnengekomen sollicitaties en bespreekt mogelijk geschikte kandidaten met de manager. Vervolgens plan jij de sollicitatiegesprekken en nodig je de sollicitanten uit. Indien nodig, afhankelijk van de locatie, behoefte en vaardigheden van de manager, ben je aanwezig bij de gesprekken. Ook initieer of bewaak je het vervolgtraject: afwijzen van kandidaten, salarisonderhandelingen en de overdracht naar P&O. Je hebt een nauwe samenwerking met P&O over o.a. arbeidsvoorwaarden. Je onderhoudt contacten met uitzend-, detacherings-  en werving- & selectiebureaus. Met leveranciers maak je maatwerk- en jaarafspraken en vanzelfsprekend focus je ook op de kosten. 

Naast deze dagelijkse werkzaamheden richt je je actief op campus recruitment. Van Gelder wil bij hogescholen, universiteiten en onder studenten duidelijk in beeld zijn als potentieel werkgever. Je organiseert deelname aan bedrijvendagen, banenmarkten en vakbeurzen en zorgt voor bezetting van stands en beschikbaarheid van materialen. Ook neem je de organisatie van gastcolleges op je.

Het is, gezien de krapte op de arbeidsmarkt, belangrijk om in jouw rol ‘de vaart er in te houden’, snel te schakelen en proactief te handelen. Van Gelder zet geen headhunting in, maar je wordt wel uitgedaagd om met creatieve en vernieuwende ideeën te komen om de juiste mensen te bereiken. 

Het grootste deel van jouw tijd werk je vanaf kantoor Elburg; regelmatig bezoek je ook de andere vestigingen.

Standplaats: Elburg

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding en werkervaring in de arbeidsbemiddeling of detachering. Bij voorkeur woon je centraal in Nederland. 

Wij zijn voor deze functie nadrukkelijk niet op zoek naar interim of freelance kandidaten.

Persoonskenmerken 
Energiek, creatief en pragmatisch. Dat ben jij. Maar ook zorgvuldig, planmatig en gestructureerd. Je stelt heldere doelen en gáát er dan voor. Regelen en organiseren doe je graag en goed en je hebt dan ook de dienstverlenende instelling om anderen te ontzorgen. In jouw communicatie ben je verbindend en kun je snel schakelen tussen verschillende typen personen. Voor deze rol is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat; je zorgt ervoor dat je tijdig benodigde informatie krijgt, kunt ‘nee’ zeggen of komt met alternatieven wanneer onrealistische vragen worden gesteld en weet verwachtingen goed te managen. 

Je bent in staat om snel te schakelen tussen verschillende vacatures en kunt goed omgaan met ‘pieken’ in de workload. Dit geeft jou juist een extra drive om ‘het voor elkaar te krijgen’ en je raakt hierdoor niet gestrest. 

Je kunt je goed inleven in anderen en mensen beoordelen op geschiktheid voor een rol en match met de bedrijfscultuur. Je maakt makkelijk contact, hebt een hoge gunfactor, bouwt goede relaties op en weet hierdoor zaken voor elkaar te krijgen. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Van Gelder is gespecialiseerd in het uitvoeren van infrastructurele projecten. Vakkundigheid en betrokkenheid zijn hierbij kernbegrippen. Van Gelder bestaat uit diverse werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisatie. Er worden projecten uitgevoerd op het gebied van grond-, weg- en waterbouw maar ook kabel-, leiding- en montagewerken. Daarnaast behoren ook projecten onder en langs het spoor en de aanleg van data- en communicatienetwerken tot de kwaliteiten. Een unieke mix van kennis en ervaring! Er werken ruim 1000 medewerkers, verdeeld over verschillende vestigingen in heel Nederland en Duitsland. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.