Coördinator Transport en Logistiek (lid MT)

koel- en vriesmeubelen – commerciële inslag – hands on & aansturend

Vacature

In deze afwisselende functie werk je voornamelijk mee binnen het team dat verantwoordelijk is voor transport en logistiek. Daarnaast coördineer je werkzaamheden en houd je je bezig met een aantal onderwerpen die onder jouw eigen verantwoordelijkheid vallen. Denk aan wagenparkbeheer, het inregelen van nieuwe klanten en het gaandeweg oppakken van verbeterprojecten. Het team bestaat naast jou uit een planner, assistent planner en een administratief medewerker. Je werkt intensief samen met de medewerker expeditie. Er werken 14 chauffeurs in vaste dienst, in drukke periodes kan het zijn dat er tot wel 25 extra chauffeurs worden ingehuurd. Je rapporteert aan de directie.

Op de afdeling transport worden de ritten gepland van de circa tien vrachtwagens en chauffeurs van Bouwman Groep. Het betreft voornamelijk ritten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië, waarbij de nadruk op Nederland ligt (90%). Jij zult de planning van de buitenlandse ritten grotendeels voor je rekening nemen, in nauwe samenwerking met de planner, die de Nederlandse ritten plant. Enerzijds gaat het om het vervoer van nieuwe en gereviseerde koel- en vriesmeubelen naar klanten, maar het betreft ook vervoer naar beurzen, halen- en brengen van meubelen voor opslag, vervanging en opkoop. Naast deze diversiteit moet in de planning ook rekening gehouden worden met routes, benodigde uren, responstijden, tijdsleveringen, spoedorders en aard van de werkzaamheden ter plaatse. Bouwman verzorgt ook het transport voor andere bedrijven. Door de dynamiek hiervan is de materie plan technisch redelijk complex. 

Voor nieuwe klanten van Bouwman Groep verzorg je een soepele start. Je zorgt dat processen volledig en correct worden vastgelegd en ingericht, dat koppelingen met systemen worden gemaakt, dat de klant beschikt over alle benodigde informatie en inloggegevens en je besteedt extra aandacht aan deze klanten om vanaf het begin een goede ervaring met Bouwman Groep te garanderen. 

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van de hele groep. Zo houd je je bezig met inkoop, onderhoud, apk en schade-afhandeling van diverse vrachtwagens, maar ook van andere bedrijfsauto’s. 

Het eerste half jaar waarin je werkzaam bent bij Bouwman Groep maak je je de materie eigen en ben je vooral uitvoerend bezig. Je zorgt dat je aansluit bij alle medewerkers, klanten en leveranciers, je bouwt aan relaties en onderzoekt hoe processen lopen. Na deze periode pak je, naast de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden, verschillende onderwerpen op. 

Zo ga je o.a. aan de slag met het optimaliseren van de planning. Je ziet wat er beter, anders en efficiënter kan en voert verbeteringen door om processen verder te optimaliseren. Je richt je op het brengen van structuur, stroomlijnt processen en automatiseert deze waar mogelijk, waarmee je opbrengsten verhoogt en kosten reduceert. Je zorgt voor een betere bezetting van vrachtwagens op de heen- en terugweg, bijvoorbeeld door het juist combineren van vrachten maar ook door het zoeken naar partijen voor wie Bouwman het vervoer kan doen. Ook onderhoud je relaties met bestaande klanten en optimaliseer je de samenwerking met en dienstverlening aan hen. Een paar keer per jaar ga je op klantbezoek of bezoek je een vakbeurs. Tevens volg je wijzigingen in wet- en regelgeving op de voet en pas je deze toe in de organisatie. Er wordt gewerkt met planprogramma Mendrix en SAP.

Standplaats: Harderwijk

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond op MBO+/HBO niveau en werkervaring in een vergelijkbare functie in de planning of logistiek. Deze functie is een logische vervolgstap in je carrière. Je hebt uitstekende automatiseringskennis. Je hebt kennis van de Duitse en Engelse taal. 

Persoonskenmerken
Je bent een proactieve, toegankelijke en doortastende persoonlijkheid met een praktische instelling. Je bent stressbestendig, commercieel en klant- en resultaatgericht. Bovendien heb je een goed inzicht in logistieke processen en een analytische manier van denken. Organiseren, prioriteiten stellen, overzicht houden, planningen maken en bewaken en daar flexibel op in kunnen spelen is jou op het lijf geschreven. Communicatief ben je sterk waardoor je zowel intern als extern met alle geledingen binnen organisaties kunt communiceren.  Bovenal ben je een prettige collega en heb je net als de anderen een op samenwerking gerichte werkmentaliteit en is jouw doel om toegevoegde waarde te bieden aan de organisatie. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Bouwman Groep in Harderwijk,  een internationaal opererende onderneming die gespecialiseerd is in alle aspecten van koel- en vriesmeubelen. De Bouwman Groep is een overkoepelende organisatie van 8 bedrijven die zich specialiseren in specifieke marktonderdelen, waardoor de Bouwman Groep zich met recht dé specialist op het gebied van koel- en vriesmeubelen mag noemen. Tot de Bouwman Groep behoren: Bouwman Bedrijfskoeling, Bouwman Recycling, Bouwman Cargo Solutions, Cooltrade International, Cool Rentals, Doors, Covers & More, ESTEM en Bouwman Cool Solutions. Gezamenlijk vormen zij het complete product- en dienstengamma op gebied van koel- en vriesmeubelen, energiebesparing, transport en installaties.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk waar een opslag van ruim 30.000 m2 hebben, de expeditie en een modern geoutilleerde werkplaats. Bij de Bouwman Groep zijn in totaal ruim 80 mensen werkzaam. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.bouwmangroep.nl 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.