Coördinator service & spare parts

internationale setting – machinefabriek – hands on

Vacature

Als coördinator service en spare parts ben je contactpersoon voor tientallen bestaande klanten die een installatie van onze opdrachtgever in gebruik hebben. Doelstelling is voor deze klanten totaalleverancier te zijn. Je bent verantwoordelijk voor de levering van service en spare parts. Klanten bevinden zich in heel Europa, maar voornamelijk in Nederland. Je werkt nauw samen met de accountmanager service & spare parts.

Je hebt met name te maken met de technische dienst, technisch inkoper of kwaliteitsmedewerker bij de klant, die telefonisch of per mail contact met jou opneemt op het moment dat er onderdelen of service nodig zijn. In de meeste gevallen is duidelijk om welke onderdelen het gaat of welk type issue het betreft. Echter komt het ook regelmatig voor dat je veel door moet vragen of in tekeningen moet zoeken om er achter te komen waar het precies om gaat. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan klanten, met verschillende installaties. Een deel van de onderdelen is aanwezig in het magazijn in Zeewolde, waar je de onderdelen zelf bij elkaar zoekt en verzendklaar maakt; wanneer de onderdelen niet aanwezig zijn, bestel je deze bij vaste leveranciers. Indien nodig schakel je een monteur om de reparatie of vervanging van een onderdeel op locatie bij de klant uit te voeren. 

Daarnaast ondersteun je de accountmanager spare parts bij het uitwerken van inventarisaties en aanvragen van offertes. Hij is veel op onderweg en op klantbezoek, jij ondersteunt hem vanuit kantoor. Bij (internationale) collega’s en toeleveranciers vraag je productspecificaties, tekeningen en calculaties op als basis voor je offertes. Je belt offertes na en organiseert na akkoord het vervolgproces van bestellen, logistiek en tijdige levering. Bij verkoop van onderhouds- en servicecontracten en gebruikerstrainingen zorg je voor een correcte registratie, zodat zaken op het juiste moment en de juiste wijze worden opgepakt. Gezien het internationale karakter van de organisatie, communiceer je veel in het Engels met collega’s.

Voor ene kleine machinefabriek in Zeewolde zijn wij op zoek naar een coördinator service & spare parts.
Voor alle facetten van jouw rol geldt dat je verantwoordelijk bent voor de professionele verwerking en afhandeling van alle logistieke en administratieve zaken. Tevens is het onderhouden van een goede relatie zeer belangrijk. 

Deze organisatie biedt je een uitdagende rol in een klein ambitieus team. Je werkt in een internationale, ambitieuze werkomgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid, innovatie en ontwikkeling. 

Standplaats: Zeewolde

Functie-eisen

Je beschikt over een technische opleidingsachtergrond, MBO+/HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke commerciële binnendienst rol, bij voorkeur in een internationale setting. Je beheerst de Nederlandse en Engels zeer goed in woord en geschrift. 

Persoonskenmerken
Je hebt een dienstverlenende en commerciële drive. Je werkt zeer accuraat en hebt een hands on instelling, communicatief sterk en je hebt de stijlflexibiliteit om te schakelen tussen verschillende soorten gesprekspartners. Analytisch ben je sterk, je kunt snel schakelen en overzicht creëren terwijl je ook scherp bent op belangrijke details. Je denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Van nature investeer je in duurzame relaties, kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Naast de behoefte om servicegericht en dienstverlenend bezig te zijn, verlies je het commerciële bedrijfsdoel niet uit het oog. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving.

 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.