Coördinator service & spare parts (10% extern)

internationale setting – foodmachinery – hands on

Vacature

Als coördinator service en spare parts ben je contactpersoon voor tientallen bestaande klanten die een installatie van onze opdrachtgever in gebruik hebben. De installaties, of delen daarvan, kosten enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. Doelstelling is voor deze klanten totaalleverancier te zijn. Je bent verantwoordelijk voor de levering van service en spare parts. Klanten bevinden zich in heel Europa. Je werkt nauw samen met de accountmanager service & spare parts.

Je hebt met name te maken met de technische dienst of technisch inkoper bij de klant, die telefonisch of per mail contact met jou opneemt op het moment dat er onderdelen of service nodig zijn/is. In de meeste gevallen is duidelijk om welke onderdelen het gaat of welk type issue het betreft. Echter komt het ook regelmatig voor dat je veel door moet vragen of in tekeningen moet zoeken om erachter te komen waar het precies om gaat. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan klanten, met verschillende installaties. Een deel van de onderdelen is aanwezig in het magazijn in Lelystad, waar je de onderdelen zelf bij elkaar zoekt en verzendklaar maakt; wanneer de onderdelen niet aanwezig zijn, bestel je deze bij vaste leveranciers. Indien nodig schakel je een monteur om de reparatie of vervanging van een onderdeel op locatie bij de klant uit te voeren. Je bereidt hier service en onderhoudsbezoeken voor en plant deze samen met de klant en de collega’s in. Tevens bied je de klanten de nodige technische ondersteuning

Daarnaast ondersteun je de accountmanager spare parts bij het uitwerken van inventarisaties en aanvragen van offertes. Hij is veel onderweg en op klantbezoek, jij ondersteunt hem vanuit kantoor. Bij collega’s (ook in Australië, China en de VS) en toeleveranciers vraag je productspecificaties, tekeningen en calculaties op als basis voor je offertes. Je belt offertes na en organiseert na akkoord het vervolgproces van bestellen, logistiek en tijdige levering. Bij verkoop van onderhouds- en servicecontracten en gebruikerstrainingen zorg je voor een correcte registratie, zodat zaken op het juiste moment en de juiste wijze worden opgepakt. Gezien het internationale karakter van de organisatie, communiceer je veel in het Engels met collega’s. Af en toe ga je zelf op pad om op locatie te bepalen wat nodig is of om persoonlijk kennis te maken met klanten. 

Voor alle facetten van jouw rol geldt dat je verantwoordelijk bent voor de professionele verwerking en afhandeling van alle logistieke en administratieve zaken. Tevens is het onderhouden van een goede relatie zeer belangrijk. 

Deze organisatie biedt je een uitdagende rol in een klein ambitieus team. Je werkt in een internationale, ambitieuze werkomgeving waar ruimte is voor zelfstandigheid, innovatie en ontwikkeling. 

Standplaats: Lelystad

Functie-eisen

Je beschikt over een technische opleidingsachtergrond, MBO+/HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke commerciële binnendienst rol, bij voorkeur in een internationale setting. Je beheerst de Nederlandse en Engels zeer goed in woord en geschrift. Beheersing van de Duitse taal is een pré.

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiaste en energieke persoonlijkheid met een dienstverlenende en commerciële drive. Je werkt zeer accuraat en hebt een hands on instelling. Analytisch ben je sterk, je kunt snel schakelen en overzicht creëren terwijl je ook scherp bent op belangrijke details. Je denkt niet in problemen, maar in oplossingen. Op het gebied van communicatie ben je in staat om zowel intern en extern met uiteenlopende typen mensen te communiceren. Je bent samenwerkingsgericht en bovendien heb je een proactieve houding, een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van regelen en organiseren. Van nature investeer je in duurzame relaties, kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Naast de behoefte om servicegericht en dienstverlenend bezig te zijn, verlies je het commerciële bedrijfsdoel niet uit het oog. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Heat and Control B.V., leverancier van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. (Food Processing and Packaging Systems, Process Prepared Systems, Snack Systems, French Fry Systems, Product Handling Systems, Inspection Systems, Control and Information Systems). Het Amerikaanse familiebedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring en is toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Californië en er werken wereldwijd meer dan 1500 medewerkers op meer dan 30 locaties, zowel productielocaties als verkoopkantoren. 

Technische kennis, innovatie, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Internationaal wordt veel kennis uitgewisseld en in projecten werken mensen vanuit verschillende landen en continenten met elkaar samen.

De locatie in Lelystad is gericht op de verkoop, projectmanagement en service van losse machines als zowel complete productielijnen in West, Midden- en Oost Europa en Rusland. De Nederlandse vestiging bedient met een team van circa 19 ambitieuze medewerkers vooraanstaande klanten en grote merken. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Routebeschrijving