Coördinator service en projecten

installatiebranche – binnendienst – klantgericht

Vacature

De afdeling service en projecten is verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van alle service- en project gerelateerde werkzaamheden. De huidige afdeling bestaat uit twee medewerkers, die beiden een andere functie binnen Loohuis gaan vervullen. Een aantal service gerelateerde werkzaamheden zal centraal vanuit de Installatiegroep gecoördineerd gaan worden, waardoor op de vestiging in Heeten ruimte komt voor 1 coördinator service en projecten.

In deze afwisselende en zelfstandige functie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van service voor de klanten van Loohuis en heb je contact met aannemers, woningstichtingen, bedrijven, particulieren en met de projectleiders van Loohuis. Daarnaast schakel je veelvuldig met de vijf monteurs op de weg, die je voorziet van technische informatie en op afstand helpt met praktische vragen en problemen. 
Vanaf het moment van keuren en inbedrijfstellen van een project ben jij verantwoordelijk voor de afhandeling van servicemeldingen, wijzigingen en storingen die de klant doorgeeft. Deze komen telefonisch, via email of digitaal bij je binnen. Jij verzamelt alle benodigde informatie van de melding (o.a. welke partij de installatie heeft gedaan, rechten op garanties, wat de technische specificaties zijn, details over de werkzaamheden) en verwerkt deze informatie in het automatiseringssysteem (4PS). Vervolgens plan je een monteur in, waarbij je inschat hoeveel tijd deze nodig heeft voor de werkzaamheden en welke materialen nodig zijn. Indien nodig bestel je deze en zorg je dat de monteur dit tijdig heeft. Als de werkzaamheden afgerond zijn, meld je deze gereed naar de klant, maak je een bon aan en bereid je de factuur voor. Je controleert deze op volledigheid, zoekt kosten van materialen op en maakt de factuur compleet, waarna de afdeling administratie deze verder verwerkt. Inhoudelijke klachten over facturen handel je ook af. Daarnaast heb je een rol in de verdere optimalisatie van processen op de afdeling, waarbij je meedenkt en proactief met verbetervoorstellen komt. 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar MBO/MBO+ werk- en denkniveau. Je hebt relevante werkervaring in een technische support functie, bij voorkeur in de installatiebranche of aanverwant. Je bent woonachtig in de regio. 

Persoonskenmerken
Je hebt goed technisch inzicht, bent praktisch ingesteld en spreekt de taal van de klanten van Loohuis en die van de monteurs. Je vindt het leuk om met meerdere zaken tegelijkertijd bezig te zijn en bent een harde werker. Van nature ben je iemand die zaken zoveel mogelijk zelf wil oplossen en je bent in staat vooruit te denken, verbanden te leggen en gevolgen te overzien van jouw beslissingen en handelingen. Je werkt graag zelfstandig, kunt snel schakelen en goed prioriteiten stellen. Je werkt uitermate secuur en gestructureerd waardoor je overzicht bewaart en zaken administratief goed op orde hebt en houdt. Daarnaast heb je een proactieve, dienstverlenende en oplossingsgerichte manier van werken. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in
mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Bovenal ben je een prettige collega en heb je net als de anderen een nuchtere instelling en een op samenwerkingsgerichte werkmentaliteit.

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Loohuis Installatiegroep is een dynamisch en solide familiebedrijf met een historie van ruim 60 jaar. Onder de Loohuis Installatiegroep vallen locaties in Fleringen, Heeten, Zwolle, Hengelo, Hardenberg, Raalte, Apeldoorn, Almelo, en Rheine (D), die grotendeels zelfstandig opereren. Met ca. 450 medewerkers in totaal bieden zij hun opdrachtgevers een professionele en geïntegreerde aanpak voor ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer van alle technische installaties in woningen, woongebouwen, utiliteitsbouw en industrie. 

Kernwaarden zijn betrouwbaarheid, deskundigheid en betrokkenheid naar alle relaties en medewerkers, waarbij samenwerking voorop staat.
De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door nuchterheid, serieuze inzet, innovatie en georganiseerd werken. Een betrouwbare onderneming waar afspraak is afspraak geldt.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.