Coördinator service en onderhoud (20% extern)

vliegtuig sector – service van ‘A tot Z’ – internationale setting - vaste baan

Vacature

In deze afwisselende en zelfstandige rol ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de service, het (periodiek) onderhoud aan en de inspectie van bestaande docks en grote trappen voor onderhoudshangars van vliegtuigmaatschappijen in Europa. Het gaat om vervanging van onderdelen zoals wieltjes, hekken en traptreden (spare parts), reparaties aan hydraulische en elektrische systemen, aanpassingen aan staalconstructies en periodieke inspecties. Aanvragen komen via projectleiders, salescollega’s of rechtstreeks bij jou binnen of zijn onderdeel van service- en onderhoudspakketten die bij de levering van de docks zijn verkocht. Gemiddeld ben je 2 keer per maand 2 à 3 dagen achter elkaar op pad om zaken te inventariseren of onderhoudsmonteurs aan te sturen. Jouw contactpersonen bij de klant zijn meestal de chef hangar, inkoopmedewerker of directeur. Intern werk je nauw samen met Sales- en Projectmanagers. 

Ongeveer de helft van jouw werkzaamheden bestaan uit het inventariseren, aansturen of uitvoeren van service of onderhoudsissues, het opnemen van gewenste wijzigingen aan staalconstructies of het uitvoeren van inspecties. Tevens maak je de offertes op en zorg je voor goedkeuring van de klant. Bij grote aanpassingen aan de constructie draag je de specificaties over aan jouw collega’s van engineering. Zij maken de tekeningen en jij organiseert vervolgens met collega’s van inkoop de bestelling en productie. Vervolgens organiseer je ook de montage waarbij je monteurs van NIJL of van de hangar aanstuurt, zowel op afstand als op locatie, afhankelijk van de complexiteit en de gemaakte afspraken. Indien nodig steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Voor reparaties of aanpassingen aan elektra of hydrauliek huur je externe specialisten in. 

De andere helft van jouw werktijd ben je bezig met het organiseren van de levering van spareparts. In de meeste gevallen is duidelijk om welk onderdeel het gaat, in andere gevallen is het nodig dat je doorvraagt of het onderdeel in de tekeningen opzoekt. Je verzorgt de bestelling en verzending naar de klant. Bij grotere bestellingen of dure onderdelen maak je eerst een offerte op, vervolgens regel je, na goedkeuring van de klant, het proces tot levering.  

Gedurende de uitvoering van jouw werk ben je continu alert op mogelijke kansen voor NIJL. Zijn er meer reparaties uit te voeren of onderdelen aan vervanging toe? Zijn er plannen voor uitbreiding van hangars of aanpassingen aan bestaande docks en trappen? Je speelt hier zelf op in of informeert een salescollega die dit vervolgens oppakt.

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische opleiding en MBO+/HBO niveau, hebt werkervaring in een vergelijkbare technisch coördinerende functie of wilt de stap maken van praktisch uitvoerend naar meer coördinerend. Je kunt 2D en 3D tekeningen lezen en hebt brede technische kennis. Je bent het gewend om in aanraking te komen met andere culturen en je beheerst de Engelse taal. Je bent bereid om 1 à 2 keer per maand een aantal dagen achter elkaar op reis te zijn. 

Persoonlijke eigenschappen 
Om deze rol goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je zelfsturend, kwaliteitsgericht, nauwkeurig en verbindend bent. Je hebt een helicopterview om de verschillende processen die er lopen volledig te kunnen overzien. Je kunt goed plannen en je eigen tijdsplanning bewaken. Je hebt een proactieve en positieve grondhouding. Door jouw brede technische kennis en ruimtelijke inzicht ben je in staat een zaken effectief en efficiënt te leiden en uit te voeren. Je werkt bij problemen oplossingsgericht. Je bent creatief en je houdt rekening met de belangen van alle partijen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om goed met uiteenlopende typen interne en externe contactpersonen samen te kunnen werken. Richting interne en externe monteurs heb je een informele, motiverende en aansturende stijl, maar durf je indien nodig ook op je strepen te staan om zaken geregeld te krijgen. 
 

Bedrijfsomschrijving

NIJL Aircraft Docking 2.0, gevestigd in Zwolle, is een sterk internationaal gerichte organisatie en bevindt zich in de nichemarkt voor onderhoud van vliegtuigen. NIJL ontwerpt en levert deze systemen turn-key op aan haar afnemers. Het bedrijf heeft ruime ervaring met grote wereldwijde vliegtuigfabrikanten, luchtvaartmaatschappijen, MRO’s en kleinere lokale onderhoudsmaatschappijen. Met een team van ca. 20 professionals werkt de organisatie aan kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor klanten wereldwijd. Naast standaardproducten levert de organisatie ook op maat gemaakte systemen conform de wensen van de klant. Van ontwerp tot realisatie is NIJL de aangewezen partner. NIJL heeft verschillende kwaliteitskeurmerken op het gebied van producten en processen; voldoen aan de Europese gezondheids- en veiligheidsnormen staat hoog in het vaandel. Kwaliteit en werkplezier vormt de kern van de bedrijfscultuur van deze professionele en groeiende organisatie waar gewerkt wordt in een leuk en hecht team. 
 

Contactinformatie

Interesse
Het volledige wervings- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure.