Coördinator Backoffice Duitsland

The Luxury Bedding Company - commercie & marketing – spin in het web

Vacature

In deze nieuwe rol ben je volledig verantwoordelijk voor het bedienen van de Duitse markt vanuit de binnendienst. The Luxury Bedding Company is voornamelijk actief in het Noorden en Zuid-Westen van Duitsland, maar de verwachting is dat dit zich in de toekomst zal uitbreiden. Je werkt nauw samen met vier agenten in Duitsland. Ook komen er opdrachten binnen via inkooporganisaties. Er wordt voornamelijk geleverd aan dealers waar gewerkt wordt met shop-in-shop-concepten. 

De orders komen per mail binnen. Je zorgt dat deze goed worden ingevoerd, controleert of bestellingen goed worden doorgegeven en verstuurt orderbevestigingen. Wanneer bekend is wat de leverdatum is, organiseer je het transport. Je hebt hiervoor contact met een vast transportbedrijf. Je hebt regelmatig telefonisch of per mail contact met klanten om hen te informeren over levertijden en te communiceren over productspecificaties. Na levering ben je verantwoordelijk voor de facturering. Bij knelpunten in levering of transport, schakel je snel naar een oplossing en zorg je voor correcte communicatie richting alle betrokken partijen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verzorging van het marketingmateriaal. Je maakt de catalogus op, onderhoud de Duitse website en zet social media in. Ook schrijf en verstuur je nieuwsbrieven en communiceer je met het marketingbureau over banners, flyers etc.. Uiteraard alles in het Duits. Tevens vertegenwoordig je samen met jouw collega’s The Luxury Bedding Company op diverse beurzen in o.a. Keulen en Brussel (2 à 3 keer per jaar). Deze beurzen worden bezocht door dealers uit de meubelindustrie om collecties samen te stellen. 

Het aantal orders vanuit de Duitse markt loopt snel op. Je zorgt er in eerste instantie voor dat de processen voor de verwerking hiervan goed verlopen. Daarna ga je aan de slag met een aantal verbeterslagen. Zoals de wijze waarop orders worden aangeleverd, communicatie met agenten, verbeteringen m.b.t. transportstromen etc. 

Je overlegt veel met ervaren collega’s die verantwoordelijk zijn voor de Nederlandse markt en die jou van veel kennis en kunde kunnen voorzien. Mocht de opdrachtenstroom voor de Duitse markt op momenten wat minder zijn, dan ondersteun je op de Nederlandse markt. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt stage- en/of werkervaring in een vergelijkbare functie. Je beheerst de Engelse en Duitse taal zowel in woord als geschrift goed. Ervaring met ERP software is een pre. 

Persoonskenmerken
Je bent een positief ingestelde persoon die er uitdaging in ziet de interne en externe klant zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. Je wordt enthousiast van de opdracht om een soepel lopende binnendienst voor de Duitse markt op te zetten. Vanuit een klantgerichte, samenwerkingsgerichte en dienstverlenende grondhouding ben je erop gericht zaken altijd goed geregeld te hebben. Over alle orders die er lopen en de vele informatie die je van alle kanten krijgt, kun je goed overzicht houden en zie je belangrijke details niet over het hoofd. Je werkt nauwkeurig en begrijp het belang van een perfecte administratie. Je kunt veel ballen tegelijk in de lucht houden en snel schakelen tussen diverse orders. Je bent stressbestendig en pro actief en je voelt je in je element in een rol waarin je als een spin in het web zaken regelt en coördineert. Daarnaast ben je een leuke collega en een goede aanvulling op het team.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is The Luxury Bedding Company in Zwolle. Een energiek en dynamisch bedrijf met ruim 25 jaar ervaring in de slapen branche. The Luxury Bedding Company vertegenwoordigd de merken Serta, Mérens & King Koil. Het bedrijf is een begrip in de Nederlandse markt. Kijk voor meer informatie op www.luxurybeddingcompany.nl

Sinds het najaar van 2018 is The Luxury Bedding Company ook verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging op de Duitse markt. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.