Controller Familiebedrijven

extern – creatief in analyses - hbo

Vacature

Bezig zijn met bedrijfsprocessen, cijfers, analyses en prognoses. Is dat wat jij met veel plezier doet? Dan past deze veelzijdige functie, waarin je betrokken bent bij verschillende interne en externe vraagstukken, goed bij jou. 

De klanten van Van Lienden & Kooistra zijn voornamelijk kleinere familiebedrijven (tot 50 medewerkers) voor wie ze vaak al jarenlang de vaste financieel adviseur zijn. Dit betekent dat je dichtbij je klanten staat en ze bij jullie komen voor een breed spectrum van financiële ondersteuning. Je hebt bewondering voor de unieke bedrijfsvorm die een familiebedrijf is. Je wilt dan ook graag jouw bijdrage leveren aan het realiseren van hun doelstelling en het optimaliseren van hun financiële situatie.

Dit doe je onder andere door je klanten inzicht te geven in hun cijfers. Wat doen investeringen met de kostprijs? Wat kost de aanschaf van een nieuw bedrijfspand? Hoe zit het met de leaseregelingen? Is het aantal gewerkte uren in verhouding met de omzet? Jij gaat zelf naar de klant toe of krijgt hun vraagstuk aangeleverd via een van de vennoten. Jij stelt budgetten en investeringsbegrotingen op, je maakt analyses en prognoses en rekent de verschillende situaties en scenario’s grondig door en stelt jaarrekeningen samen. Daarnaast help je klanten met het implementeren van nieuwe administratieve systemen en software. Je denkt met je klant mee over een zo goed mogelijke inrichting van de administratieve processen. Brengen ze alles goed, overzichtelijk en volledig in kaart? Jij ziet wat ze sterker of efficiënter kunnen doen en signaleert uiteraard ook de mogelijke risico’s. 

Standplaats: Rhenen
 

Functie-eisen

Je hebt een financiële opleiding op hbo-niveau afgerond. Daarnaast heb je enige werkervaring in een vergelijkbare rol. Je woont in de regio en hebt affiniteit met de christelijke cultuur. 

Persoonskenmerken
Jij bent die persoon die bekend staat om je sterke inhoudelijke analyses en financieel, cijfermatig inzicht. Je legt gemakkelijk verbanden tussen diverse gegevens en hebt zo snel inzicht in financiële situaties. Doordat je daarnaast ook communicatief bent, licht je jouw conclusies helder en duidelijk toe aan klanten en collega’s. 

Je bent proactief en flexibel ingesteld en geniet van afwisseling in je werkzaamheden. Daarbij zorg je dat je overzicht houdt, de juiste prioriteiten stelt en je werk grondig en nauwkeurig uitvoert. Je haalt deadlines en kunt goed omgaan met stress- en piekperiodes. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is. Je bent gericht op relaties en samenwerking. Je hebt een dienstverlenende houding en ziet de meerwaarde van het inzetten van elkaars talenten. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Van Lienden & Kooistra, accountants en adviseurs voor familiebedrijven met vestigingen in Barneveld en Rhenen. De dienstverlening is verdeeld over de gebieden Financieel, Belastingen en Personeel/HRM. 

De adviseurs en accountants van VLK zetten zich vanuit beide vestigingen voor 100% in voor familiebedrijven. Ze zijn betrokken en vriendelijk, maar ook eerlijk en direct als dat nodig is. Ze helpen hun klanten om doelen te bereiken, kijken daarbij verder dan alleen de cijfers en zijn ook sparringpartner voor inspiratie en advies. Vanuit deskundigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie begeleiden ze hun klanten. De cultuur is te omschrijven als degelijk, persoonlijk en dienstverlenend. Kijk op www.vlkadviseurs.nl voor een breder beeld van de organisatie, hun visie en team. 
 

Contactinformatie

De werving wordt verzorgd door Métier. Van Lienden en Kooistra pakt daarna het selectieproces op. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.