Controller (24-32 uur)

biologische akkerbouw – tijden flexibel invulbaar – MT-lid

Vacature

In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor de volledige boekhouding van de drie Bv’s die onder Van Andel Bio vallen. Vanuit een meewerkende rol stuur je twee medewerkers op kantoor aan van wie een de facturatie en debiteuren- en crediteurenadministratie verzorgt en de andere verantwoordelijk is voor de orderverwerking. Je bent lid van het MT en bent een sparringpartner en vraagbaak op financieel gebied voor de directieleden.

Je voert deels operationele taken uit zoals het betalen van facturen en het maken van de winst- en verliesrekening en de balans. Ook ben je verantwoordelijk voor het berekenen en afhandelen van de voorschotten en afrekening richting telers. Je maakt proactief begrotingen, budgetteringen, liquiditeitsprognoses en andere rapportages waar behoefte aan. Hiervoor verzamel, controleer en analyseer je financiële gegevens van in- en verkoop en ben je een sparringpartner voor de eigenaren. Ook verzorg je de voorbereiding van de jaarrekening waarbij je contact onderhoudt met de externe accountant. Je bent tevens verantwoordelijk voor de personeelsadministratie en houdt je onder andere bezig met verlof, verzuim, contracten, pensioenen etc. Hierin heb je een signaalfunctie en zorg je dat wet- en regelgeving wordt gevolgd. 

Op het gebied van certificeringen zorg je voor een doordacht systeem zodat Van Andel Bio continu aan de eisen voldoet en over de juiste documenten en certificaten beschikt. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met SKAL, Demeter, BRC en GlobalG.A.P. Je begeleidt inspecties en overziet de ingangscontroles. 

Daarnaast draag je zorg voor een zo goed mogelijke inrichting van administratieve processen en voer je waar nodig verbeteringen door, waarbij je streeft naar optimalisatie en efficiency. Er wordt gewerkt met Exact en ook veel met Excel. Jij speelt een belangrijke rol in een maximale koppeling van systemen en verdere automatisering van processen.   

Standplaats: Zeewolde

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO-niveau en ervaring als (assistent) controller of (assistent) accountant. Je hebt aantoonbaar affiniteit met de agrarische sector. Daarnaast heb je goede automatiseringskennis. Je woont in de regio en bent aantoonbaar geen jobhopper. Het aantal uren en de werktijden zijn flexibel in te delen, afhankelijk van jouw wensen.     

Persoonskenmerken
Uiteraard ben je cijfermatig sterk onderlegd en werk je nauwkeurig en gestructureerd. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en geniet ervan als een boekhouding perfect onder controle en tot in de puntjes geregeld is. Een goed ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat verbanden te leggen en gegevens te doorgronden. Je denkt graag mee over hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden en komt hierbij met goede initiatieven en praktische oplossingen. Leidinggeven doe je op ontspannen en respectvolle wijze; je weet hoe je collega’s in hun kracht zet en hun talenten ontwikkelt. Tegelijkertijd spreek je collega’s aan op hun verantwoordelijkheden indien noodzakelijk. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling en je voelt je thuis in een informele setting binnen een kleine groeiende onderneming.   
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Van Andel Bio is een biologisch akkerbouwbedrijf aan de Winkelweg in Zeewolde, met eigen verwerking en afzet. In 1990 is het bedrijf opgestart door de huidige eigenaar en zijn vrouw. Over de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor uien en bieten, met 350 hectare akkerbouwgrond. De producten worden op eigen terrein rauw verwerkt en verpakt. In totaal bestaat de organisatie momenteel uit drie BV’s, waaronder Bio Beta. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met een aantal andere bedrijven.

In totaal werken er 18 vaste medewerkers binnen het bedrijf, in de oogstperiodes aangevuld met enkele tientallen extra medewerkers. Om de continuïteit te borgen wordt het bedrijf de komende jaren stapsgewijs overgedragen aan een van de huidige directieleden. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.