Controller (24-32 uren)

leidinggevend – relationeel – resultaatgericht

Vacature

Het betreft een uitdagende en afwisselende leidinggevende functie waarin je wordt aangestuurd door een van de directieleden. Je werkt intensief samen met de business controller welke momenteel bezig is met een opleiding voor register controller; op termijn is het de bedoeling dat hij door zal groeien binnen de organisatie.  
In de rol van controller ben je verantwoordelijk voor de juiste en tijdige verwerking van alle operationele financiële zaken binnen Kruitbosch. Je stuurt vanuit een meewerkende rol drie medewerkers aan die verantwoordelijk zijn voor facturatie, bankboekingen, crediteuren- en debiteurenbeheer en in- en verkooporders. Door strak geautomatiseerde stromen is dit kleine team voldoende om verantwoordelijk te zijn voor een omzet van 80 miljoen. Je stelt onder andere de jaarrekening op, maakt liquiditeitsprognoses en maandrapportages. Daarnaast onderhoud je relaties met externe partijen zoals de bank, verzekeraars, salarisadministratie en de belastingdienst. Je denkt mee in het verbeteren van processen in de organisatie, vanuit een financieel en op cijfers gebaseerd uitgangspunt. De verbeteringsprocessen, zoals het automatiseren van inkomende factuurstromen en versnellen van de maandafsluiting, neem jij op je. Je verzamelt, controleert, verwerkt en analyseert de gegevens op juistheid en volledigheid en vertaalt deze naar bruikbare financiële rapportages, op basis waarvan de organisatie wordt gestuurd. Je werkt veel samen met managers en directie die ook actief vragen om en gebruik maken van jouw rapportages en inzicht. Je geeft je afdeling op een coachende en stimulerende wijze leiding waarbij je je medewerkers inspireert om hun talenten te ontwikkelen en de visie van Kruitbosch uit te dragen. Tevens voer je voortgangs- en beoordelingsgesprekken. Je vertaalt beleid en uitgangspunten naar concrete werkwijzen, strakke processen en heldere doelstellingen. Onder jouw leiding wordt de administratieve afdeling effectiever en efficiënter ingericht. 

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding. Je hebt ervaring met het van A tot Z runnen van een administratie binnen een MKB omgeving of als externe accountant. Je hebt affiniteit met fietsen. Je bent 24-32 uren per week beschikbaar. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Kruitbosch, in Zwolle, is eigenaar van de sterk groeiende fietsmerken Cortina en Alpina en levert een compleet assortiment fietsonderdelen en –accessoires. Verder adviseert Kruitbosch de tweewielerspecialist op het gebied van communicatie- en promotiemiddelen en bij de inrichting van de winkel. Al 60 jaar is Kruitbosch op innovatieve en vernieuwende wijze dé leverancier voor alles op fietsgebied. 
Het bedrijf is een partner voor de tweewielerspecialist in Nederland, België en Duitsland en heeft de ambitie dit partnernetwerk de komende jaren verder uit te breiden. Belangrijke waarden binnen de bedrijfscultuur zijn ambitieus, innovatief, betrouwbaar, betrokken en dynamisch.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.