Commerciële Spin in het web (24-40 uur)

technische setting – dienstverlenend – back-office & marketing

Vacature

In deze nieuwe, uitdagende en afwisselende rol werk je ondersteunend aan de sales- en dealermanagers, verzorg je een stuk projectvoorbereiding en ben je mede verantwoordelijk voor marketing. 

Jouw commerciële collega’s verkopen complete melkinstallaties, service en onderdelen aan dealers en agrariërs in Europa. Je stelt, op basis van de input die je van hen krijgt, offertes op of controleert en redigeert deze als ze al zijn opgesteld. Je zorgt ervoor dat je complete en juiste informatie krijgt en vraagt hierover indien nodig door. Offertes bevatten naast technische omschrijvingen ook commerciële afspraken als betalingscondities, levertijden, garantiebepalingen etc.. Je verstuurt de offertes en belt deze na; de salesmanager zelf is verantwoordelijk voor het ‘closen van de deal’. Echter, bij service en onderdelen weet je zelf op dienstverlenende wijze verkopen te realiseren. Wanneer het tot een opdracht voor een installatie of servicecontract leidt, ben je verantwoordelijk voor een correcte overdracht naar de projectleider. Je zorgt voor registratie in SAP en een compleet overdrachts- en projectdossier. Daarnaast ondersteun je jouw commerciële collega’s met het maken van overzichten van potentiële klanten. 

Tevens heb je marketing gerelateerde taken als het beschikbaar stellen van informatiemateriaal voor dealers, beschrijven van referentieprojecten, verzorgen van materialen voor beurzen en het organiseren van open dagen. Ook beheer je de content van de website, zet je SEO/SEA en social media kanalen in en verstuur je nieuwsbrieven naar dealers en agrariërs. Hiervoor heb je nauw contact met de marketingafdeling van Dairymaster in Ierland; daar is veel informatie beschikbaar en je vertaalt de Ierse marketingstrategie naar de Europese markt. Communicatie vindt veelal in het Engels en Duits plaats. 

Gedurende de uitvoering van jouw werkzaamheden ben je continu bezig met de vraag ‘hoe kan het beter?’. In dat kader pak je projectmatig verschillende onderwerpen op, zoals standaardisatie of modulaire offertes, optimalisatie van verkoopprocessen en digitalisering. 

Standplaats: Zeewolde

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je werkervaring in een vergelijkbare commercieel ondersteunende rol binnen een technische project-gestuurde organisatie. Je beschikt over een goede beheersing van de Duitse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiast en proactief persoon met een commerciële drive. Je hebt een praktische instelling en houdt van doorpakken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent taalkundig goed onderlegd. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent flexibel ingesteld. Je bent in staat jouw tijd efficiënt te gebruiken en houdt overzicht over de verschillende offertetrajecten waar je aan werkt. 

Enerzijds ben je organisatorisch sterk, anderzijds heb je ook een technische interesse waardoor je de juiste en complete informatie weet te krijgen. Je doet hierin geen aannames maar controleert zorgvuldig of informatie juist is. 
 

Bedrijfsomschrijving

Europe Dairy Systems is onderdeel van het Ierse Dairymaster en belevert een groot aantal landen in Europa. Tevens zijn zij producent van mobiele melkinstallaties, deze worden in eigen beheer geproduceerd en uiteraard uitgerust met de kwalitatief hoogstaande Dairymaster melktechniek. Dairymaster is een technologisch innovatief bedrijf. Naast de producten van Dairymaster leveren zij ook een groot aantal andere producten zoals middelen voor vloer- en wandverbetering, voersystemen, putvloeren, geavanceerde standplaatsherkenningssystemen, managementprogramma's en reinigingsmiddelen met superieure eigenschappen.

Europe Dairy Systems is gesitueerd in Nederland (Zeewolde) en heeft o.a. een vestiging in Duitsland (Seehausen). Er wordt met een uitgebreid dealernetwerk door heel Europa gewerkt. 

Klanten van Europe Dairy Systems hebben specifieke eisen m.b.t. kwaliteit, productiewijze en locaties waar de melkinstallaties worden geplaatst. Er lopen 10-tallen projecten tegelijkertijd in verschillende landen, stadia en omvang (100.000,- tot 500.000,- euro). 

Europe Dairy Systems is een organisatie met 25 ervaren medewerkers. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in automatisering. De structuur van de organisatie staat stevig en de werkprocessen zijn goed en gestroomlijnd ingericht. Binnenkort zal het bedrijf verhuizen naar een nieuw aangekocht pand op een andere locatie in Zeewolde.  

Europe Dairy Systems is een bedrijf met een enorme groeiambitie. Vanwege de daarmee gepaard gaande uitbreiding van het bedrijf wij op zoek naar een commerciële spin in het web.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.