Commerciële officemanager (20 - 32 uur)

talenkennis – structurerend – tijden flexibel invulbaar

Vacature

In deze brede en uitdagende rol ondersteun je de eigenaren op commercieel vlak. Onze opdrachtgever is een dynamisch bedrijf dat gestuurd wordt vanuit commerciële creativiteit en soms wat ad hoc ideeën. Jij zorgt dat er op gebied van structuur en processen stappen worden gemaakt en ondersteunt de commerciële activiteiten. 

Je verricht commerciële werkzaamheden zoals het opstellen van offertes naar aanleiding van aanvragen via email, telefoon of via de directeur. Veel klanten zijn internationaal, dus de offertes moeten veelal in het Engels, Duits of Spaans worden opgesteld. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheren van de algemene mailbox en beantwoord je buitenlandse mail omtrent informatie over voertuigen, planning van klantbezoeken en commerciële afspraken. Ook onderhoudt je de website waarvoor je teksten schrijft en foto’s van voertuigen uploadt. 

Standplaats: Hasselt

A&F Fire Trucks heeft de ambitie de verkoopactiviteiten in meer landen uit te breiden en jij verricht hiervoor verkoopondersteunende werkzaamheden zoals het zoeken naar nieuwe afzet- en inkoopkanalen in de betreffende regio. Dit doe je door via internet gegevens te verzamelen, maar ook door het plegen van telefoontjes en het sturen van e-mails naar potentiële nieuwe klanten. Wanneer hier je ambitie en interesse ligt, bestaat de mogelijkheid na verloop van tijd zelf of met de directeur op reis te gaan om nieuwe of bestaande contacten te bezoeken en te bouwen aan jullie netwerk en nieuwe afzetmarkten te creëren. A&F ontvangt ook regelmatig internationale klanten in Hasselt en jij begeleidt deze bezoeken samen met de directeur.

In samenwerking met de eigenaren werk je tevens processen uit, waarbij je focust op het standaardiseren van alle in- en verkoop gerelateerde processen. Hierbij zorg je tevens voor optimalisatie van de koppelingen met externe websites en het boekhoudpakket. 

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je enige commerciële binnen- of buitendienst ervaring. Affiniteit met auto’s is een belangrijke pré. Het goed kunnen spreken van Engels en Duits een vereiste, het is een plus als je daarnaast ook nog Spaans spreekt. In overleg kunnen de werkzaamheden tussen 20 en 32 uur per week worden uitgevoerd. De tijden zijn in onderling overleg flexibel invulbaar.

Persoonskenmerken
Je bent een enthousiast en proactief persoon met een commerciële drive. Je hebt een praktische instelling en houdt van doorpakken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent taalkundig goed onderlegd. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent flexibel ingesteld. Je gaat uitdagingen niet uit de weg en bent vasthoudend tot je doel bereikt is, zonder hiermee over grenzen te gaan. Je hebt een op samenwerking gerichte en dienstverlenende werkwijze. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een gedreven maar nuchter familiebedrijf. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, A&F Fire Trucks Holland BV, is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte brandweerauto’s en brandweermaterialen. Ook kunnen hun klanten bij hen brandweervoertuigen en materialen huren. Ingekochte auto’s en materialen worden op eigen terrein gerepareerd en klaargemaakt voor verkoop. A&F Fire Trucks BV is een klein familiebedrijf dat internationaal opereert in een niche markt. De directeur is veelal commercieel actief, zijn vrouw is verantwoordelijk voor de boekhouding en daarnaast is er nog een monteursteam werkzaam. De organisatie is groeiend qua omzet en wil de komende jaren verder professionaliseren. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.