Commerciële coördinator (32-40 uur)

“spin in het web” – groeiambitie – klein team

Vacature

Het betreft een afwisselende en uitdagende coördinerende functie. Je werkt nauw samen met je drie directe collega’s en ook met de andere collega’s op kantoor. In totaal werken er vijf mensen op het kantoor in Zwolle, het is de bedoeling dat het team de komende tijd verder uitgebreid gaat worden. 

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten. Nieuwe klanten begeleid je en je zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen. Je geeft ze uitleg over de werk- en bestelwijze van Officefood en indien gewenst help je ze met het aanmaken van een favorietenlijst in de webshop om het bestelgemak te vergroten. Ook beantwoord je product- en procesvragen van klanten en adviseer je hen waar nodig over de juiste productkeuze. Indien gewenst stel je offertes op en je volgt deze ook zelf op. Het is het belangrijk dat je gestructureerd doorvraagt om te komen tot het beste advies, waarna je deze vertaalt in een concrete order. Je verkoopt niet alleen de producten maar ook het Officefood concept aan je klanten.

Je controleert geplaatste bestellingen en valideert deze in softwarepakket Propellor. Hierbij zorg je tevens dat klantgegevens compleet en actueel zijn. Je hebt te maken met drie grote leveranciers en indien mogelijk voeg je orders samen om verzendkosten laag te houden, waarbij je er altijd voor zorgt dat de klant exact de juiste producten ontvangt. Bij onduidelijkheid neem je contact op met de klant om er zeker van te zijn dat de juiste producten zijn besteld. In deze coördinerende rol heb je veel contact met leveranciers, je collega’s bij de Ricoh Document Centers, je directe collega’s en natuurlijk met klanten. Bij elk contact ben je erop gericht de relatie uit te bouwen en streef je naar optimale samenwerking en klanttevredenheid.

Binnen deze groeiende organisatie zijn er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld een volgende stap in commerciële richting. 

Standplaats: Zwolle

Functie-eisen

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en ervaring in een commerciële binnendienst functie. Je hebt affiniteit met automatisering en ervaring in het werken met Microsoft Office. Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent woonachtig in de regio Zwolle. 

Persoonlijkheidskenmerken
Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende werkhouding met een commerciële inslag. In communicatie met klanten ben je er altijd op gericht een goede relatie op te bouwen en de klanten te ontzorgen en aan je te binden. Vanuit een natuurlijke interesse stel je de juiste vragen om de benodigde informatie te verkrijgen. Je kunt goed verbanden leggen en situaties inschatten. Je bent een harde werker en kunt veel werk verzetten, maar tegelijkertijd werk je nauwkeurig en heb je oog voor detail. Je bent gemotiveerd, ondernemend en vindt het een uitdaging om nieuwe dingen te leren. Daarnaast heb je een positieve, no-nonsense instelling en bent daardoor een prettige collega voor het team. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever, Officefood is het gezamenlijk initiatief van de Ricoh Document Centers verspreid over Nederland. Officefood is opgericht om de klanten van de Ricoh Document Centers op professionele wijze te voorzien van papier, kantoorbenodigdheden en facilitaire producten. Daarnaast wordt door samen te werken landelijke dekking gecreëerd en daarmee schaalgrootte bereikt. Officefood staat voor snelle levering en scherpe tarieven voor hun klanten. In Nederland heeft Officefood het exclusieve recht om de Ricoh papier kwaliteit te verkopen. Naast Ricoh supplies levert Officefood ook andere merken kantoorartikelen.

Het is een jong bedrijf dat volop in ontwikkeling is. De hoofdvestiging van Officefood is in Zwolle om vanuit een centraal punt de klanten te bedienen. Het is een kleine, informele organisatie met korte lijnen en volop doorgroeimogelijkheden. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.