Commercieel Manager (lid MT)

proces en structuur – 70% intern – Woodvision en Hillhout

Vacature

In deze rol neem je een wezenlijk deel van de commercieel aansturende taken van de directie over. Jij stuurt de binnendienst en op langere termijn ook de ook de coördinatie van  de buitendienst aan. Hiërarchisch gezien sta je boven deze medewerkers en geef je duidelijk sturing aan de afdelingen, maar je werkt ook mee in de dagelijkse praktijk.  

Woodvision is een organisatie die continu in beweging is en de markt is dynamisch. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een complexe organisatiestructuur, heeft te maken met seizoenspieken en een grote diversiteit aan klanten. Tevens heb je te maken met maatwerkafspraken, per productgroep gedifferentieerde prijsafspraken en grote hoeveelheden producten met bijhorende specificaties en codes. 

Na een inwerkperiode waarin je hebt meegekeken met zowel de accountmanagers als op de binnendienst ga je actief aan de slag met procesverbetering en optimalisatie. Met name de overdracht van de externe commercie naar de binnendienst en orderverwerking en de afstemming met andere interne afdelingen heeft jouw aandacht. Door in gesprek te gaan met medewerkers onderzoek je wat zowel de binnendienst- als de buitendienst nodig heeft om structureel de onderlinge verbinding te verbeteren. Je bepaalt werkwijzen en schept kaders voor overdracht. Ook stimuleer je het actief gebruik van CRM/SAP en ontsluit je klantinformatie. Op deze wijze werk je aan een efficiënte en gestroomlijnde salesafdeling. Naar verwachting besteed je hier ongeveer de helft van jouw werktijd aan. 

Per direct ben je met name actief op de binnendienst. Telefonisch en per mail komen vragen binnen over o.a. levertijden, kwaliteit, wijzigingen, spoedgevallen en andere leverinformatie. Per medewerker zijn dit tientallen mailtjes en telefoontjes per dag. Deze werkzaamheden komen voort uit de grote hoeveelheden bestellingen die verwerkt worden door Woodvision en regelmatig komen ad hoc wijzigingen voor. De binnendienst stemt veel af met collega’s van de afdelingen inkoop, voorraadbeheer en logistiek. Jij pakt de overloop van het klantcontact op, beslist bij complexe situaties, zorgt ervoor dat de grote hoeveelheid aan werk en diversiteit aan onderwerpen, vragen, klachten etc. gemanaged wordt en dat communicatie met andere afdelingen soepel verloopt. Ook bezoek je af en toe ook zelf klanten om behoeften te pijlen, jaarafspraken te maken en processen in te richten. 

Standplaats: Kampen

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en ruime werkervaring in een commercieel aansturende rol, waardoor je over de benodigde senioriteit beschikt. Je bent zowel bekend met het reilen en zeilen op een binnendienst als met externe commercie. Je hebt een goede beheersing van de Engelse, Duitse en/of Franse taal (zowel mondeling als schriftelijk) en woont in de omgeving van Kampen. Daarnaast beschik je over een grondige kennis van SAP.

Persoonskenmerken
Een transparante, toegankelijke peoplemanager die stevig in de schoenen staat, daadkrachtig is en knopen door durft te hakken, dat zijn kenmerken die bij jou passen. 

Je bent analytisch sterk, cijfermatig goed onderlegd en altijd service- en resultaatgericht. Op basis van jouw kennis en ervaring heb je visie over het inrichten van een professionele binnen- en buitendienst. Optimalisatie, proces en structuur zijn 
termen die bij jou passen. Jouw kracht ligt dan ook in het verbinden van verschillende afdelingen door werkbare procedures, werkwijzen en samenwerkingsafspraken. In jouw aanpak staat de klant centraal. Vanzelfsprekend ben je communicatief sterk en gewend te schakelen tussen verschillende gesprekspartners en doelgroepen. 

Als manager ben je positief-kritisch, open en attent. Vanuit jouw senioriteit heb je het talent om collega’s, zowel van de binnendienst als de buitendienst, actief te betrekken. Jouw manier van werken is een voorbeeld dat doet volgen: je gaat voor kwaliteit, werkt gestructureerd en resultaatgericht. Je weet mensen te verbinden en te inspireren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Anderzijds ben je ook de stevige persoon die anderen aanspreekt op hun verantwoordelijkheden en proactief nagaat of zaken daadwerkelijk worden opgepakt.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Woodvision in Kampen maakt onderdeel uit van de Outdoor Life Group. De organisatie is in de markt actief met twee sterke merken te weten Woodvision en Hillhout. De organisatie is één van de grotere spelers op de markt in de ontwikkeling en productie van tuinhout producten en brengt haar producten via een uitgebreid dealernetwerk op de markt. Klanten zijn tuincentra en bedrijven actief in de tuinhouthandel en er zijn ongeveer 80 medewerkers werkzaam. Trefwoorden die de cultuur van onze opdrachtgever beschrijven zijn: klantgericht, innoverend, handen uit de mouwen en in de toekomst meer internationaal gericht. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.