Commercieel manager (lid MT)

dak- en gevelconstructies – staalbouw – verbindend – groeiambitie

Vacature

In deze uitdagende en afwisselende functie rapporteer je aan de directeur van Kamplacon en Kampstaal. Jouw eerste verantwoordelijkheid is de sales en marketing bij Kamplacon. Je werkt intensief samen met de marketingmedewerkster van GB Steel Group en de commercieel technisch adviseur van Kampstaal, die veel technische knowhow en expertise heeft. Afhankelijk van de wensen van de klant hebben jullie afwisselend een leidende dan wel een ondersteunende rol in de commerciële trajecten. Jullie zorgen samen voor een verdere intensivering van de samenwerking tussen Kampstaal en Kamplacon. Je stuurt een team van calculators van Kamplacon aan. Daarnaast coach je de commercieel technisch adviseur bij Kampstaal en andere meer technisch gerichte medewerkers binnen Kampstaal en Kamplacon. Ook heb je intensief contact met collega’s van Staalbouw Nauta Heeg om verdere integratie van de commerciële activiteiten binnen de staalbouwtak van GB Steel Group te realiseren.

Je hebt een breed takenpakket waarbij je contact hebt en relaties opbouwt met een variëteit aan bestaande en nieuwe klanten. De focus ligt daarbij op de Nederlandse markt; in de toekomst zal er meer en meer op internationale projecten gericht gaan worden. Je speelt in op de verschillende markten en weet de diversiteit aan technieken en materialen die GB Steel Group in huis heeft goed met elkaar te combineren. Je zoekt hierbij telkens de samenwerking met je collega bij Kampstaal. Op die manier verkoop je aan klanten geen pasklare producten, maar creatieve technische oplossingen op het gebied van draagconstructies, gevels, daken en isolatiewaardes. Je doet dit in samenwerking met de klant en op basis van transparante calculaties. Er is veel specialistische technische kennis aanwezig binnen de organisatie en je weet deze op het juiste moment gericht in te zetten. 

Voor de calculators heb je een coachend leidinggevende rol, waarbij je meer commerciële bewustwording en sfeer creëert. Je coacht en stuurt de collega’s van de verschillende bedrijven naar een meer commerciële en proactieve aanpak bij tender- en offertetrajecten. Jij neemt hierin het voortouw en geeft vanzelfsprekend het juiste voorbeeld door zelf te netwerken, beurzen te bezoeken en presentaties te geven. Je hebt een actieve rol bij de inzet van social media en andere communicatiekanalen, waardoor je het commerciële gezicht in de (digitale) markt bent. Je weet het bedrijf op deze manier als onderscheidend te positioneren en nieuwe markten te bereiken. 

Je bent gericht op procesverbetering, brengt structuur aan en formaliseert werkwijzen, waardoor een verdere professionaliseringsslag gemaakt kan worden. Je neemt mensen mee in het proces van verdere automatisering; begin 2018 wordt bijvoorbeeld een nieuw ERP-pakket (Liemar) geïmplementeerd.

Binnen deze groeiende organisatie bestaan op termijn, afhankelijk van jouw ambities en talenten, voldoende ontwikkelmogelijkheden. 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van bouwkunde of technische bedrijfskunde. Je hebt ervaring in een vergelijkbare commerciële en leidinggevende functie in de bouwwereld en affiniteit met onze producten. Je hebt uitstekende automatiseringskennis en bent het gewend te werken met een ERP-systeem. Je hebt goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. 

Persoonskenmerken
Je bent een stevige persoonlijkheid met lef en het charisma om intern en extern zaken voor elkaar te krijgen. Met oog voor ieders toegevoegde waarde ben je een peoplemanager die in staat is de goede teamspirit te borgen en om teams te creëren waarbinnen mensen met elk hun eigen expertise met elkaar samenwerken, informatie delen, verantwoordelijkheid nemen en elkaar aanspreken op gemaakte afspraken. Je bent een sociaal en transparant type, gericht op samenwerking en netwerken. Je gelooft in synergie en de uitspraak 1+1=3. 

Je bent daarbij in staat om voor GB Steel Group en de klant commercieel interessante en technisch haalbare oplossingen te bedenken, waarbij je op het juiste moment de specialistische kennis van je collega’s weet in te zetten. Je bent het gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van processen, afdelingen en systemen. Je hebt de stijlflexibiliteit om je aan te passen aan de verschillende bedrijfsculturen die heersen binnen de bedrijven van GB Steel Group. Bovenal voel je je thuis in de informele cultuur van een familiebedrijf en ben je een prettige aanvulling op het team.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever GB Steel Group staat aan het hoofd van zes staalverwerkende bedrijven die leveren aan internationale bouw-, transport- en machine-industrie. Bouw gerelateerde bedrijven Kampstaal, Beijer en Kamplacon richten zich op utiliteitsbouw en industrie en Nauta Heeg op natte (water)bouw. Vossebelt is toeleverancier voor de transportsector en ontwerpt en produceert kippers, containers en bandlossers. Hordal is een specialist op het gebied van draai- en freeswerk, onderhoud en machinebouw. 
GB Steel Group verenigt deze bijzondere bedrijven in staal wat ervoor zorgt dat ze efficiënter werken en slimmere oplossingen kunnen bieden voor hun klanten. Door de samenwerking bieden ze bijzondere flexibiliteit en kunnen ze grotere projecten aanpakken, kennis delen en de juiste mensen inzetten. Alle bedrijven maken gebruik van een aantal diensten op centraal niveau, zoals financieel beheer, facilitair beheer, HR, ICT en communicatie. Met in totaal 231 medewerkers is GB Steel Group uitgegroeid tot een belangrijke speler op de staalmarkt met een omzet van 60 miljoen euro per jaar. Hun streven is de komende jaren internationaal hun kennis, ervaring en bouwsnelheid verder op de kaart te zetten. 

Het bedrijf Kampstaal is in 1980 opgericht door Henry van der Kamp en heeft sindsdien een grote groei doorgemaakt. Als specialist op het gebied van dak- en gevelconstructies is Kamplacon met een omzet van meer dan 15 miljoen en een eigen zetterij een grote speler in complexe bouwprojecten. In samenwerking met Kampstaal heeft Kamplacon onder andere gewerkt aan datacenters, distributiecenters, parkeergarages en metrostations.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.