Businesscontroller (32-40 uur)

academisch en/of AA/RA - groeiambitie – internationale setting

Vacature

In deze nieuwe rol ben je, afhankelijk van jouw ervaringen direct op binnen afzienbare termijn, verantwoordelijk voor de aansturing van de financiële afdeling van Agrifac, bestaande uit een medewerker finance, medewerker crediteurenadministratie en assistent controller. Deze medewerkers voeren zelfstandig hun werkzaamheden uit. Jij stuurt op hoofdlijnen en richt je op een evenredige werkverdeling tussen medewerkers en het stroomlijnen van processen op de afdeling. Je rapporteert direct aan de financieel directeur. 

De eerste weken van de maand ben je voornamelijk bezig met het verzamelen, controleren, verwerken, analyseren en corrigeren van financiële gegevens van verkoop- en inkoopprocessen. Je vertaalt deze naar heldere managementrapportages voor het MT en het moederbedrijf in Frankrijk. Je houdt je bezig met budgetten, forecasts en prognoses, voert financiële analyses uit en verklaart resultaten. Tevens houd je je bezig met project- en costcontrol en stel je business cases op.

Naast de dagelijkse werkzaamheden pak je op projectmatige wijze verbeteracties op zoals: optimalisatie van het financiële ERP-pakket (Exact), optimalisatie urendeclaraties en inboeken van producten, (financiële) procesverbetering tussen verkoop, productie, inkoop, magazijn en logistiek, vaststellen en meetbaar maken van KPI’s. 

Standplaats: Steenwijk

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische of AA/RA-opleiding. Je bent toe aan een tweede/derde stap in jouw carrière. Je hebt ervaring opgedaan in een soortgelijke functie in de accountancy of het bedrijfsleven. Je bent gewend te werken met ERP-pakketten. Er wordt veel in het Engels gecommuniceerd binnen het bedrijf, dus een uitstekende beheersing van de Engelse taal is een must. 

Persoonskenmerken
Je werkt procesmatig, gestructureerd en goed georganiseerd. Je durft verantwoordelijkheid te nemen, bent initiatiefrijk, hebt visie en durf maar kan ook goed relativeren en denken in risico’s en scenario’s. Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat proactief te handelen en te anticiperen op mogelijke knelpunten. Je bent gedreven, stressbestendig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Met collega’s communiceer je op een respectvolle en gelijkwaardige manier; je bouwt een goede relatie met hen op en werkt op een samenwerkingsgerichte en verbindende wijze aan verbeteringen voor het bedrijf. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling, die zich thuis voelt in een organisatie met korte lijnen. Bovenal ben je een leuke collega en heb je net als de anderen een hands-on en op samenwerking gerichte mentaliteit. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever Agrifac Machinery B.V. in Steenwijk heeft als visie de wereld te voorzien van voldoende, voedzaam en veilig voedsel. Hiervoor ontwikkelt Agrifac “Brilliant Simple” landbouwspuiten en bietenrooiers. Brilliant Simple betekent innovatief én gemakkelijk te bedienen. De combinatie van doordachte techniek, een fraai en stoer design, zeer lage onderhoudskosten, een hoge inruilwaarde en een adequaat service apparaat, maakt van elke Agrifac machine een toonbeeld van innovatie en efficiency. Bij Agrifac werken in totaal zo’n 150 mensen. 

De bedrijfscultuur is het beste te omschrijven als professioneel, open, no-nonsense, zelfsturend en ondernemend. Bij Agrifac mag je laten zien wat je in huis hebt. Voor meer informatie zie www.agrifac.com
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.