Business unit manager boringen (lid directieteam)

groei en ontwikkeling – innovatie in grondwatertechniek – HBO+/WO

Vacature

Als business unit manager werk je in een markt die snel ontwikkelt door de actualiteit die het onderwerp duurzaamheid met zich meebrengt. De opdrachtenportefeuille groeit en de organisatie moet daar in mee. Veel opdrachten worden uitgevoerd voor grote organisaties die innovatie hoog op de agenda hebben staan zoals overheden en civiele aannemers. Jij gaat de uitdaging aan de groei en ontwikkeling in goede banen te leiden en gestructureerd leiding te geven aan een team dat, naar verwachting, op termijn bestaat uit circa 25 medewerkers. Dit zijn o.a. projectleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders, boormeesters en –assistenten. Opdrachten waar je aan werkt, hebben een omvang van enkele tienduizenden tot miljoenen euro’s, waarbij Tjaden zowel hoofdaannemer als onderaannemer kan zijn. Je hebt te maken met chemie, geologie, natuurkundige metingen, verontreiniging, meet- en regeltechniek etc. 

Het binden en boeien van medewerkers is van cruciaal belang. Jij bent verantwoordelijk voor het aannemen van nieuw personeel. Met name boormeesters en –assistenten zijn zeer specialistische functies en op de arbeidsmarkt schaars. Daarnaast ga je aan de slag met het structureren en vastleggen van werkwijzen, richt je procedures in en richt je je op het delen en verankeren van kennis en vaardigheden. Tevens leg je scheidingen in taken en verantwoordelijkheden vast. Je zet zelf de lijnen uit en legt de verantwoordelijkheid daar waar hij hoort. 

Als manager coördineer je alle commerciële en technische ontwikkelingen en activiteiten. Je houdt toezicht op de voortgang van projecten, stelt heldere doelen, bewaakt afspraken en zorgt voor tijdige facturatie. Vanzelfsprekend betrek je jouw mensen bij de lijnen die je uitzet en stuur je op resultaten met behoud van de teamspirit. Je stuurt op ontspannen maar duidelijke wijze de medewerkers aan. Je houdt overzicht op alle aspecten die bij de uitvoering van belang zijn: planning, logistiek, controle van tekeningen, het tijdig informeren van alle betrokken partijen, inzet van personeel en het proactief signaleren van knelpunten of meerwerk. Je stuurt op kwaliteit, kostenefficiëntie, nauwkeurigheid en snelheid. Het komt ook voor dat je zelf de projectleiding hebt over grote projecten. Tevens ben je verantwoordelijk voor alle personeelszaken zoals functionerings- en beoordelingsgesprekken en het organiseren van werkoverleg. Daarnaast zorg je er ook voor dat zaken als het KAM Zorgsysteem goed op orde zijn en worden nageleefd. 

Je brengt offertes uit, schrijft in op aanbestedingen en sluit contracten af. Daarnaast onderhoud je contacten met leveranciers en heb je scherp zicht op aflopende contracten in de markt. Bij aanbestedingen en contracten beoordeel je zowel inhoudelijk als procedureel en breng je technische en juridische risico’s in kaart, waarna je afweegt welke opdrachten wel en niet worden aangenomen. Daarnaast genereer en analyseer je intern en extern relevante informatie over opdrachtgevers, leveranciers, wet- en regelgeving, marktontwikkelingen, maar ook over ervaringen uit de uitvoering op het gebied van rendement, kwaliteit en techniek. Deze informatie gebruik je om jouw afdeling zo optimaal mogelijk in te richten en marktgericht te laten functioneren. 

Standplaats: Heerjansdam

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde HTS- en/of academische opleiding en brede technische kennis. Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie in een professionele projectenorganisatie, waarbij je betrokken bent geweest bij zowel de commerciële als de organiserende kanten van een onderneming. Leidinggevende ervaring is een must en je bezit een natuurlijke senioriteit. 

Persoonskenmerken
Als manager ben je inspirerend, besluitvaardig en doelgericht. Je vindt het leuk om coachend leiding te geven en mensen te stimuleren om zich verder te ontwikkelen. Jouw werkwijze is gestructureerd en planmatig en je weet dit over te brengen naar de business unit zodat deze zo optimaal mogelijk wordt ingericht.  

Je hebt je ontwikkeld naar een niveau waarop je situaties, belangen en risico’s snel kunt inschatten, contracten kunt ‘lezen’ en inhoudelijk boven de stof staat. Je bent sterk in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en het scannen van informatie op hoofdlijnen of relevante details. Binnen de kaders waarin je werkt, ben je creatief, vernieuwend en oplossingsgericht. Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat proactief te handelen en te anticiperen op mogelijke knelpunten. Je spreekt de taal van de uitvoering, maar kent ook de wereld van ingenieursbureaus en overheden. In de omgang met anderen ben je toegankelijk, transparant en verbindend.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Tjaden te Heerjansdam en is expert in grondwatermanagement in binnen- en buitenland met meer dan een eeuw ervaring. Opdrachtgevers uit de bouw, de watersector en de markten voor de aanleg van duurzame energiesystemen en ondergrondse infrastructuur schakelen Tjaden in voor een uitgebreid pakket aan werkzaamheden. Het dienstenpakket strekt zich uit van bemaling, bronboringen en waterbehandeling, tot bluswatervoorzieningen en -installaties, bodemenergiesystemen en (geohydrologisch) advies.

Tjaden is marktleider in grondwatermanagement in Nederland en onderdeel van de Hölscher Group, welke marktleider is in Europa. Tjaden is volledig gecertificeerd en heeft haar klanten veel te bieden. Bij alle activiteiten neemt Tjaden projecten van start tot finish voor haar rekening. Van advisering, ontwerp en engineering tot uitvoering, beheer en toezicht , service en onderhoud. Door veel aandacht te besteden aan onderzoek en ontwikkeling is Tjaden op veel terreinen voorloper wanneer het gaat om de toepassing van nieuwe, efficiente werkwijzen en technieken. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.tjaden.nl.  
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.