Business Development Manager Duitsland

procesgericht – brede technische knowhow – innovatief

Vacature

In deze functie is het aan jou om het Duitse marktaandeel van Kamp Coating te vergroten. Het is jouw taak om binnen redelijke afstand van een van de vestigingen grote nieuwe klanten binnen te halen. 

Om dat voor elkaar te krijgen ga je strategisch te werk. Je brengt de markt en de prospects in kaart. Welke bedrijven zijn interessant als klant? Voldoen ze aan de door Kamp Coating gestelde criteria? Door te netwerken zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen die spelen in de Duitse markt en bij de potentiële winstgevende klanten. Vervolgens maak je een plan van aanpak en bepaal je op welke manier je het beste in contact kunt komen. Je weet het spel dat daarvoor nodig is goed te spelen, want de prospects hebben al een leverancier. Dit betekent dat je hen moet overtuigen van de meerwaarde van Kamp Coating en de verhoogde kwaliteit die het hen oplevert door de professionele logistiek en het procesmatig werken. Eenmaal in contact nodig je hen uit voor een rondleiding bij Kamp Coating, waar ze met eigen ogen de geautomatiseerde lijnen kunnen zien. 

Jouw aandeel stopt niet bij het sluiten van de deal. Je gaat ervoor om langdurige relaties en gelijkwaardige partnerships op te bouwen. Je richt samen met de klant het hele proces in. In overleg met de klant puzzel en structureer je de data net zo lang tot de lijn klopt. Hierbij heb je veel data van de klant (of zelfs van de eindklant) nodig die je gestructureerd inventariseert en die de klant op een specifieke wijze moet aanleveren. Er moeten vanuit ERP-systemen koppelingen worden gemaakt en jij helpt de klant hiermee totdat alle processen goed verlopen. Je bent overtuigd van de meerwaarde die digitalisering en automatisering hierin heeft en weet de klant daar ook in mee te nemen.

Daarnaast heb je ook een adviserende rol. Je weet in te spelen op de behoeften van de klant, denkt actief met hen mee waar de problemen zitten en het efficiënt inrichten van de supply chain. Je bent op de hoogte van de verschillende kwaliteitseisen en normen in laagdikte, houdbaarheid en kwaliteit, die voor elke (eind)klant anders zijn.  

Je bent twee dagen per week 50-50% op kantoor. Daar overleg je en wissel je kennis uit met de binnendienst met wie je nauw samenwerkt. Verder werk je offertes en voorstellen uit voor nieuwe of complexe klanten. De aanvragen van klanten komen binnen met een technische tekening. Om de benodigde informatie (maskeringen, normeringen, gewicht, hoe ophangen in de lijn) daaruit uit te kunnen halen verdiep je je ook in de technieken en chemische bewerkingen. 

Standplaats: Apeldoorn

Functie-eisen

Je hebt een technische HBO/academische opleiding afgerond en werkervaring in een commerciële buitendienstrol in een internationale technische setting. Uiteraard heb je een goede beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift en begrijp je de Duitse cultuur goed genoeg om daar zaken te kunnen doen.
 
Persoonskenmerken
Je bent een analytisch, strategisch en toekomstgericht persoon. Je hebt een duidelijke visie op je werk en gaat daar gefocust mee aan de slag. Dit betekent dat je langere tijd bezig kunt zijn om met een klant in contact te komen. Daarbij weet je te overtuigen en te beïnvloeden, maar wel op een integere, relatiegerichte manier. Je speelt goed in op de behoeften van de klant en voelt aan welke wijze van communicatie het beste aansluit. Met jouw specialistische technische kennis en commercieel inzicht, weet je het vertrouwen van klanten te winnen en te behouden. Jij weet hoe en bij wie je de juiste informatie vandaan haalt en kunt de vertaalslag maken naar de klant. Je houdt van persoonlijk contact en hebt een samenwerkingsgerichte instelling. Daarnaast zie je snel hoe de verschillende processen verlopen, waar de risico’s en verbetermogelijkheden liggen. Je voert je werk op een systematische, ondernemende en doelgerichte wijze uit. 

Bedrijfsomschrijving

Kamp Coating is in Nederland marktleider in het voorbehandelen en poedercoaten van metalen producten. Het innovatieve familiebedrijf is in 1949 begonnen in Apeldoorn en inmiddels gegroeid tot een bedrijf met landelijke spreiding. Door in totaal tien volautomatische poedercoatlijnen, worden zowel kleine als grote en zware onderdelen voor de automotive, machinebouw en agrotechniek voorzien van een passend coatsysteem. Daarnaast beschikt Kamp Coating ook een breed assortiment aan technieken zoals, natlakcabines, een anodiseerstraat en een unieke KTL-installatie, waarin alle mogelijkheden zijn ingebouwd om producten de optimale langdurige bescherming te geven. 

Kamp Coating gaat voor professionaliteit, hightech procesbeheersing, hoogwaardige kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Door jarenlange samenwerking met kritische opdrachtgevers kunnen ze perfecte oplossingen realiseren. Ze werken op een milieubewuste manier met een informele sfeer en een hoge klantbetrokkenheid. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.