Business controller (lid directieteam / 32-40 uur)

financieel, HRM, juridisch – academisch niveau – verbinder

Vacature

In deze nieuwe rol krijg je de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat zaken binnen de organisatie gestroomlijnd, goed georganiseerd, gestructureerd en vanuit rust verlopen. Dit doe je vanuit een cijfermatige en bedrijfskundige invalshoek. 

Ieder bedrijf wordt aangestuurd door een eigen bedrijfsleider; afhankelijk van het onderwerp sluiten zij wel of niet aan bij het managementoverleg. Zij zijn betrokken bij technische en kwaliteitsvraagstukken en processen; met hen werk je intensief samen. Met de bedrijfsleiders en de eigenaar/directeur spar je over innovatieplannen en maakt vervolgens de vertaalslag naar interne structuren en processen om deze plannen goed te kunnen implementeren en borgen. 

Doordat het bedrijf de afgelopen jaren snel is gegroeid en blijft groeien, is het nodig dat werkprocessen, overdrachtsmomenten, verdeling van verantwoordelijkheden en afspraken op planmatige wijze helder worden ingericht, vastgelegd, gecommuniceerd en geborgd. Je werkt hiervoor intensief samen met alle geledingen in de organisatie om ook de processen tussen de verschillende afdelingen goed in te richten. Je stelt heldere doelen en maakt concrete plannen om deze te bereiken en een professionaliseringsslag te maken binnen de organisatie. 

Daarnaast beheer en optimaliseer je de complete financiële administratie, inclusief de periodieke informatievoorziening. Je controleert, verwerkt en analyseert financiële gegevens en vertaalt dit naar maandelijkse rapportages. Ook maak je forecast en budgetteringen, doe je de BTW aangifte, bereid je de jaarrekening voor en ben je contactpersoon voor de accountant. Voor het inboeken en opmaken van facturen word je ondersteund door de administratie. 

Ook beheer van het verzekerings- en pensioenpakket en ICT gerelateerde onderwerpen behoren tot jouw takenpakket. Tevens ben je verantwoordelijk voor HRM zaken (o.a. werving en selectie) en de afhandeling van juridische issues. Andere uitdagingen die er liggen zijn de implementatie en inrichting van het ERP-pakket, projectbewaking naar een hoger plan brengen en het stellen en bijhouden van KPI’s.

Standplaats: Hattemerbroek

Functie-eisen

Je hebt een gedegen bedrijfseconomische/-kundige opleidingsachtergrond en ervaring in een vergelijkbare rol. Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Je weet hoe je binnen de organisatie een optimalisatieproces doorvoert en vanzelfsprekend weet je deze nieuwe koers standvastig te implementeren. Je bent aantoonbaar geen jobhopper.

Persoonskenmerken
Je bent een harde werker die stevig in zijn schoenen staat, je hebt visie en durf en weet tegelijkertijd anderen te motiveren. Jouw werkwijze is gestructureerd, planmatig, procesmatig en een voorbeeld dat doet volgen. Je hebt een verfrissende kijk op de zaak en komt met out of the box oplossingen wanneer er knelpunten ontstaan. Je bent een people manager die de verantwoordelijkheden daar legt waar ze horen, maar ook toegankelijk is en naast de medewerkers staat. Vanzelfsprekend ben je analytisch, cijfermatig en taalkundig sterk onderlegd en heb je een procesmatige en structurerende manier van denken en werken. Je houdt van korte lijnen, bent proactief, en daadkrachtig. Daarnaast ben je in staat om collega’s op een positieve, coachende, inspirerende en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van afdelingen, processen en systemen. Bovenal ben je integer en loyaal aan mens en organisatie.
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is THE MACHINERY GROUP in Hattemerbroek, bestaande uit drie bedrijven; CONSMEMA, KTB en ROTHI. Er werken zo’n 60 medewerkers. 

CONSMEMA is toeleverancier van hoogwaardige producten en doordachte oplossingen in staal, aluminium en RVS. Op basis van jarenlange ervaring in metaalbewerking en een klantgerichte en pragmatische aanpak levert het bedrijf maatwerk zonder franje. 

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaal machines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. Van stand-alone opstellingen tot volledig geautomatiseerde productielijnen en installaties.

ROTHI is als machinefabriek gespecialiseerd in machinale verspaning, onderhoud en reparatie, revisie en klein constructiewerk. In eigen huis worden verspanende bewerkingen en assemblage uitgevoerd voor productiemachines in diverse industrieën. 

Het hart van de eigenaar/directeur van THE MACHINERY GROUP ligt bij de commercie; hij is een echte ondernemer die zich voornamelijk wil richten op de groei van de onderneming en het binnenhalen van projecten. Om hem vrij te spelen voor een meer commerciële/externe rol zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een business controller.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.