Business Controller (HBO)

technische omgeving – analyseren en rapporteren – projectenorganisatie

Vacature

In deze nieuwe rol zorg je er met je team voor dat de cijfermatige en financiële kant van het gehele bedrijf vlekkeloos verloopt. Je geeft op een coachende en motiverende manier leiding, meer vanuit samenwerking dan vanuit hiërarchie. De administratie bestaat uit drie medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van inkoopfacturen, urenregistratie en het opmaken verkoopfacturen. Eén van de medewerkers is hoofd administratie en heeft deze goed op orde. Je legt verantwoording af aan de CFO. 

Het genereren van rapportages dient verder ontwikkeld te worden. Er is nu nog te weinig inzicht in o.a. liquiditeit, productiviteit en uren. Daarnaast dient het inzicht in de projecten, zowel retrospectief als prospectief, verder worden verbeterd. De eerste periode richt je je hier met name op. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verslaglegging en verslaggeving. Je deelt de maandcijfers, bewaakt de resultaten en marges en stuurt op kostenefficiency. Op basis daarvan signaleer je kansen, aandachtspunten, verbanden en trends. Hierover spar je vervolgens met het management en projectteams. Je voorziet hen (gevraagd en ongevraagd) van aanbevelingen en onderbouwde input op basis waarvan gedegen beslissingen kunnen worden genomen. Je maakt liquiditeitsplanningen, begrotingen en prognoses. Tevens onderhoud jij het contact met de externe partijen zoals de bank, verzekeraars en accountant. 

Er wordt gewerkt met Navision. Op korte termijn zal dit pakket een upgrade krijgen naar een actuele versie. Jij zult in dit proces als projectleider fungeren en ervoor verantwoordelijk dat implementatie op planmatige en gestructureerde wijze verloopt.

Je bent overtuigd van de meerwaarde die werken en sturen vanuit data heeft. Hierbij zie je het als jouw taak om collega’s en managers binnen de organisatie daar op een inspirerende wijze in mee te nemen. In de ontwikkeling naar een professionele kennisorganisatie zie jij de grote rol van data, systemen en IT. 

Standplaats: Emmeloord

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar. Je hebt werkervaring in een technisch internationale projectenorganisatie. Je bent toe aan de tweede of derde stap in je carrière en ambieert het door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Je hebt interesse in techniek en vindt het leuk om vanuit de business naar cijfers te kijken. 

Persoonlijkheid
Je bent een proactief, daadkrachtig persoon gericht op verbinding. Je hebt een duidelijke visie op finance, waarbij je ervan overtuigd bent dat sturen vanuit cijfers een groot verschil kan maken. Je bent nieuwsgierig en communicatief sterk. Hierdoor stel je opbouwend kritische vragen, neem je anderen mee in jouw ideeën en ben je een gesprekspartner voor het management. Je denkt vanuit kansen, mogelijkheden en verbetering. 

Uiteraard ben je cijfermatig en analytisch sterk. Je maakt gemakkelijk de vertaalslag van business vraagstukken naar pragmatische analyses. Je hebt inzicht in het verloop van processen en de invloed die wijzigingen daarin hebben op de rest van het bedrijf. Je werkt planmatig en gestructureerd. 

Je stelt de juiste prioriteiten en hebt geen moeite om taken te delegeren. Je werkt op een toegankelijke, motiverende wijze samen met jouw team. Je bent erop gericht om samen de gestelde doelen te behalen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is een internationaal georiënteerde projectenorganisatie in de metaalsector in Emmeloord waar gewerkt wordt aan grote en complexe projecten. 
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.