Business controller (24-32 uur)

prefab beton elementen – structureren – leidinggevend

Vacature

In deze voor Spijkerman nieuwe rol zorg je er met je team voor dat de cijfermatige en financiële kant van het gehele bedrijf soepel verloopt. Als controller adviseer en ondersteun je het management bij het nemen van beslissingen voor de korte termijn binnen een lange termijnvisie. Je richt je op de weergave van cijfers, wettelijke fiscale noodzakelijkheden, standaard rapportages en interne control-maatregelen om de kwaliteit van de cijfers te vergroten. Tevens richt je je vanuit de cijfers, heel breed op optimalisatie van resultaten (kwaliteit, winst, cash, klanttevredenheid, etc.) middels het doorgronden van de business en de cijfers, het tegengaan van waarde vernietiging en het faciliteren van waarde creatie.  Je adviseert tevens over de ontwikkeling en de innovatie van het tactische ICT-beleid, waarbij je constant het evenwicht tussen het budget en de noden van de organisatie bewaakt. Je voorziet het management (gevraagd en ongevraagd) van aanbevelingen en onderbouwde input op basis waarvan gedegen beslissingen kunnen worden genomen.

Kern van de werkzaamheden vormt het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van (voornamelijk) financiële informatie ten behoeve van het (bij)sturen van de organisatie door de directie. Dit doe je door tijdig en op transparante wijze inzicht over de financiële geldstromen te geven, zowel realtime als ook over verwachte in- en uitgaande cashflow. Het adviseren hoe extra financiële middelen te genereren valt hiermee samen. Je draagt ervoor zorg dat de bestaande ICT omgeving en het recent geïmplementeerde ERP systeem Bouwworks onder controle is (consistent, betrouwbaar, efficiënt, effectief en klantvriendelijk),  en dat de onderhoudskosten actief beheerd worden. Daarnaast onderhoud je het contact met de externe partijen zoals de bank, verzekeraars en de accountant. 

Tevens neem je de huidige werkprocessen, taakverdeling en werkwijzen onder de loep. Je onderzoekt deze op efficiëntie en structuur en voert waar nodig wijzigingen ter verbetering door. Je houdt hierbij vast aan wat al goed is ingericht en zorgt ervoor dat de flexibiliteit waarmee Spijkerman zich onderscheidt in de markt, blijft bestaan. 

Standplaats: Amersfoort

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO- opleiding bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar, werkervaring in een technisch projectenorganisatie is een pré. Je bent toe aan de tweede of derde stap in je carrière en ambieert het door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Je hebt affiniteit met techniek. Je hebt geavanceerde computerkennis en bent het gewend met een professioneel ERP-pakket te werken.

Persoonskenmerken
Voor een optimale taakuitvoering is het noodzakelijk dat je een professionele beroepshouding hebt die gekenmerkt wordt door zelfstandigheid, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en gevraagd en ongevraagd goed onderbouwd advies durven geven. Je vertoont daarbij een hoge mate van taakvolwassenheid: je trekt tijdig aan de bel bij knelpunten, informeert tijdig over de voortgang en deelt tijdig informatie. Je beschikt over eigenaarschap: je neemt de regie in de route naar het beste advies en de juiste oplossing. Je haalt indien nodig de juiste personen erbij met als doel om de juiste informatie te verkrijgen.

Dit vraagt om een proactieve, daadkrachtig persoon gericht op verbinding. Je hebt een duidelijke visie op finance, waarbij je ervan overtuigd bent dat sturen vanuit cijfers een groot verschil kan maken. Je bent nieuwsgierig en communicatief sterk. Hierdoor stel je opbouwend kritische vragen, neem je anderen mee in jouw ideeën en ben je een gesprekspartner voor het management. Je denkt vanuit kansen, mogelijkheden en verbetering. Uiteraard ben je cijfermatig en analytisch sterk. Je maakt gemakkelijk de vertaalslag van business vraagstukken naar pragmatische analyses. Je hebt inzicht in het verloop van processen en de invloed die wijzigingen daarin hebben op de rest van het bedrijf. Je werkt planmatig en gestructureerd. 

Je stelt de juiste prioriteiten en hebt geen moeite om taken te delegeren. Je werkt op een toegankelijke, motiverende wijze samen met jouw team. Je bent erop gericht om samen de gestelde doelen te behalen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie. 

Wat staat hier tegenover
Als je op zoek bent naar een uitdagende baan als controller, zit je hier goed. Het is zoals al eerder vermeld een nieuwe functie die doorgroeimogelijkheden omvat voor de juiste kandidaat. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal binnen het personeelsbeleid van deze organisatie. Je krijgt de nodige ondersteuning en veel ruimte om je te kunnen ontplooien en te kunnen doen waar je sterk in bent. Je komt te werken in een omgeving waar openheid en elkaar kunnen aanspreken als belangrijk in de omgang worden gevonden, evenals collegialiteit, de schouders er samen onder zetten en plezier hebben en houden in het werk wat je doet. 

Bij deze functie hoort een goed salaris dat aansluit op je kennis en ervaring plus een goed arbeidsvoorwaardenpakket inclusief opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling. Het is de bedoeling dat je voor vast in dienst komt. De werktijden en -dagen zijn flexibel in te delen, afhankelijk van jouw wensen. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Spijkerman Prefab Solutions in Amersfoort met een betonproductielocatie in Elst. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van veilige en geconditioneerde prefab betonnen behuizingen, voor netwerken t.b.v. elektriciteit, gas, telecommunicatie en meet- en regelsystemen. Daarnaast leveren ze prefab betonelementen voor allerlei toepassingen binnen met name de industrie. Zij leveren de prefab behuizingen kant en klaar op als totaalpakket, desgewenst inclusief sondering, het grondwerk, de fundering, plaatsing en montage. De uitvoering hiervan doen zij in samenwerking met gespecialiseerde partners. 
 
Spijkerman is een innovatieve organisatie, die altijd bezig is oplossingen te bedenken voor de vragen van hun klanten. Kwaliteit is hierbij het uitgangspunt. Niet alleen van de technische installatie zelf, ook de betonnen behuizing eromheen én de dienstverlening. In Nederland en België worden ze gezien als een opvallend klantgerichte, flexibele en proactieve organisatie met korte communicatielijnen. 

Toekomstambitie
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit vraagt om een uitbreiding in bemensing en tegelijkertijd meer procesmatig werken, met behoud van een verantwoorde balans tussen gestructureerd werken en de juiste mate van flexibiliteit. Doelstelling is om een toekomstbestendige organisatie neer te zetten teneinde verdere groeiambities te kunnen realiseren.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah vanaf maandag 6 januari. In verband met de feestdagen zal de reactietermijn op jouw sollicitatie wat langer zijn dan je misschien van ons gewend bent. Rond half januari ontvang je terugkoppeling op je sollicitatie.