Boekhoudkundig Medewerker (24 uur)

accuraat – gestructureerd - traditioneel

Vacature

Vanwege de aanstaande (deeltijd) pensionering van de huidige medewerker zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een boekhoudkundig medewerker.

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je verwerkt inkoopfacturen en bankmutaties, voert het debiteurenbeheer uit en doet de betalingen. De urenregistratie wordt door jou gecontroleerd en aan de orderregistratie gekoppeld. Samen met de input die je van de chef werkplaats krijgt, stel je op basis van deze informatie facturen op en verstuurt deze.

Ook verzorg je de BTW aangifte, maak je de maandafsluitingen en stel je ééns in de drie maanden een managementrapportage samen op basis van alle door jou bijgehouden resultaten. 

Tevens voer je de personeels- en salarisadministratie en onderhoud je contacten met de arbodienst i.v.m. verzuim. Ook beantwoord je alle binnenkomend telefonisch verkeer, schakelt deze door naar de juiste collega’s en verwerk je de binnenkomende post. 

Bij Hobur wordt een traditionele boekhouding gevoerd en gewerkt met Exact voor DOS. Er zijn veel koppelingen gemaakt met diverse systemen. 

Gedurende het eerste jaar werk je 24 uur per week, waarbij je deels samenwerkt met de huidige boekhoudkundig medewerker die jou ook zal inwerken. Na dat jaar gaat de huidige boekhoudkundig medewerker met pensioen. Hoe e.e.a. dan ingericht gaat worden zal nader worden bepaald afhankelijk van de ontwikkelingen die organisatie door gaat maken.

Standplaats: Almelo

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde financiële opleiding en ervaring in een vergelijkbare financieel administratieve functie. Je woont in de omgeving van Almelo. 

Persoonskenmerken
Je bent cijfermatig sterk onderlegd en je werkt nauwkeurig, gestructureerd en goed georganiseerd. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en geniet ervan als een boekhouding perfect onder controle en tot in de puntjes geregeld is. Een goed ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat verbanden te leggen en gegevens te doorgronden. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is en je hebt een proactieve werkhouding. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuis voelt in een organisatie met korte lijnen. 
 

Bedrijfsomschrijving

Hobur Twente in Almelo ontwerpt en bouwt al sinds 1960 tankwagens voor gevaarlijke stoffen. Het bedrijf is onderdeel van het Chinese moederbedrijf CIMC en maakt daardoor deel uit van een wereldwijd netwerk. Hobur heeft eigen faciliteiten om de tanks en drukvaten te ontwerpen, produceren en testen. Hierdoor leveren ze een compleet pakket dat voldoet aan de strenge veiligheidseisen zoals de ADR, IMDG en MID. 

Het traditionele, kleinschalige bedrijf heeft ervaring en kennis van veel verschillende technieken in huis. Vanuit vakmanschap en met trots op hun product leveren ze al jaren continue kwaliteit. Hobur heeft een platte organisatiestructuur en veel medewerkers werken er al jarenlang. Dit zorgt voor een no-nonsense en samenwerkingsgerichte bedrijfscultuur. Momenteel werken er bij Hobur ongeveer 20 mensen.
 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.