Assistent Controller (32-40 uur)

toeleverancier bouw – groeiambitie – meedenken

Vacature

Als assistent controller voel je je medeverantwoordelijk voor een correcte en volledige financiële- en salarisadministratie voor de nu 5 en in de toekomst wellicht meer BV’s van Hakron. De afdeling financiën bestaat naast jou uit twee financieel administratief medewerkers en de controller, die financieel eindverantwoordelijk is. Er wordt nauw samengewerkt en bij drukte of afwezigheid nemen jullie elkaars werkzaamheden over. Het is de bedoeling dat je in de loop van tijd steeds meer zaken zelfstandig zult gaan uitvoeren, terwijl de controller zich meer op AO/IC en automatisering gaat richten.

Samen met jouw collega’s zorg je dat alle administratieve processen op rolletjes lopen. Je bent verantwoordelijk voor de grootboekadministratie, waaronder het specificeren van controleren van tussenrekeningen en balansaansluitingen. Daarnaast verricht je ondersteunende werkzaamheden bij maandafsluitingen en stel je diverse financiële rapportages op. Ook verzorg je de BTW-aangiftes voor alle gelieerde bedrijven en ondersteun je externe audits. Verder controleer je de juiste en volledige verwerking van in- en verkoopfacturen en banktransacties en werk je mee aan de crediteuren- en debiteurenadministratie. In deze rol communiceer je zowel veel met de interne organisatie als met externe partijen zoals klanten, leveranciers, belastingdienst en accountant. 

Bij al je werkzaamheden heb je een proactieve houding in het meedenken over het efficiënt inrichten van processen en werkwijzen. Je speelt een belangrijke rol in het optimaal benutten van beschikbare informatie, koppeling tussen systemen en verdere automatisering van processen. Er wordt bij Hakron gewerkt met Microsoft Dynamics AX 2009, binnenkort vindt er een upgrade naar MS Dynamics 365 plaats. 

Kortom in deze rol ben je een operationele en zelfstandige spin in het web en sparringpartner van de controller. Binnen deze groeiende organisatie zijn voldoende doorgroeimogelijkheden, afhankelijk van jouw kwaliteiten, ambities en wensen. 

Standplaats: Nunspeet

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO-niveau. Daarnaast heb je relevante werkervaring in een soortgelijke rol. Voor jou is deze functie een mooie uitdaging en een logische stap in je carrière. Je hebt goede automatiseringskennis en kennis van MS Office, met name Excel. Kennis van MS Dynamics AX 2009 of 365 is een pre. 

Persoonskenmerken
Uiteraard ben je cijfermatig sterk onderlegd, werk je nauwkeurig en ben je gestructureerd en goed georganiseerd. Je bent in staat boekhoudkundige processen te doorzien en vlot te schakelen en actie te ondernemen als de situatie daar om vraagt. Hierin heb je een positief-kritische houding en denk je mee in verbetertrajecten en mogelijkheden tot verdere optimalisatie van processen. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is en je hebt een proactieve werkhouding. Je bent gedreven, stressbestendig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Hierbij ben je in staat cijfermatige kennis om te zetten naar begrijpelijke taal en proactief advies te geven aan jouw (interne) klant. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuisvoelt in een organisatie met korte lijnen. Je bent bereid hard te werken in een organisatie die flink in ontwikkeling is. 
 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Hakron Nunspeet B.V. Hakron is sinds 1968 toeleverancier van producten in de beton- en woningbouw. De afgelopen jaren hebben veel nieuwe producten via het magazijn van Hakron de bouwplaats bereikt. Producten die het werk in de betonbouw stroomlijnen en veiliger maken. Hakron geeft inhoud aan deze vooraanstaande positie op basis van goede kwaliteit, fair pricing en persoonlijke inzet. Bovendien blijft Hakron werken aan innovaties en kwaliteitsverbeteringen. 

Het bedrijf bestaat uit rond de 50 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. Zij spelen creatief in op de vragen van hun klanten en bedenken vernieuwende oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Innovatie is dan ook een onderscheidend kenmerk van het Hakron assortiment, waarbij altijd voorop staat: de praktijk dient als uitgangspunt. De ambitie van Hakron is de onderneming verder te laten groeien en het marktaandeel te vergroten. 

Hakron is nu nog gevestigd in Nunspeet, maar zal begin 2021 verhuizen naar een nieuw te bouwen pand in de omgeving.

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan via onze site www.metier.nl. In verband met de vakantie is de looptijd van deze vacature langer dan gebruikelijk. De sluitingsdatum voor deze functie is 23 augustus, in de week van 26 augustus ontvang je terugkoppeling op je sollicitatie. Voor vragen kun je tot 25 juli contact opnemen met Deborah Marcus.