Assistent controller (28-40 uur)

verpakkingsindustrie – meedenken – zelfstandig

Vacature

Het betreft een veelzijdige en uitdagende functie waarin je bezig houdt met de financiële administratie in de breedste zin van het woord. De afdeling Finance bestaat naast jou uit 1 financieel administratief medewerker en een controller, aan wie jullie allebei rapporteren. Je werkt met beiden nauw samen. 

Als assistent controller voel je verantwoordelijk voor een correcte en volledige financiële administratie. Ongeveer 30% van je tijd houd je je bezig met diverse financiële werkzaamheden zoals het verwerken (matchen) van inkoopfacturen, verwerken van bankmutaties, facturatie en het klaar zetten van betalingen. De overige tijd ondersteun je de controller op diverse gebieden en het is de bedoeling dat je in de loop van tijd steeds meer zaken zelfstandig zult gaan uitvoeren. Je verzorgt de periodieke maandafsluitingen, bereidt de jaarafsluitingen voor en voert diverse controles uit, waaronder diverse controles op de balans. Ook maak je diverse rapportages, analyses en  verzorg je de BTW- en CBS aangiften. Je voert deze werkzaamheden zelfstandig van A tot Z uit, waarbij de eindverantwoordelijkheid en controle bij de controller ligt. Op het gebied van AO/IC moeten er de komende tijd stappen gemaakt worden en jouw rol hierin is het beschrijven van procedures, controles uitvoeren en zaken verder structureren. Je hebt hierin een proactieve houding en helpt en denkt mee met het steviger neerzetten van de afdeling Finance binnen de organisatie. Je wordt geacht mee te denken in het verder optimaliseren van processen en het inzetten van verandertrajecten en komt zelf met ideeën en suggesties hiervoor. Er wordt binnen de organisatie gewerkt met Exact Globe Next als boekhoudsysteem.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO- niveau. Je hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare rol en deze functie is een logische vervolgstap in je carrière. Boekhoudkundig ben je sterk onderlegd. Kennis van Exact Globe is een pre. De vacature is zowel parttime als fulltime in te vullen, waarbij 28 uur het minimum is en 40 uur de voorkeur heeft. Je bent woonachtig in de omgeving Harderwijk en bent aantoonbaar geen jobhopper. 

Persoonskenmerken
Uiteraard ben je cijfermatig sterk onderlegd, werk je nauwkeurig en ben je gestructureerd  en goed georganiseerd. Je bent in staat boekhoudkundige processen te doorzien en vlot te schakelen en actie te ondernemen als de situatie daar om vraagt. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in verbetertrajecten en mogelijkheden tot verdere optimalisatie van processen. Op zelfstandige en accurate wijze zorg je dat je werk foutloos en op tijd af is en je hebt een proactieve werkhouding. Je bent gedreven, stressbestendig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Met collega’s communiceer je op een samenwerkingsgerichte wijze en werkt zo toe naar het doorvoeren van verbeteringen binnen het bedrijf. Tegelijkertijd spreek je anderen, waar nodig, aan op hun verantwoordelijkheden met betrekking tot het consequent en correct bijhouden van financiële gegevens en het realiseren van afgesproken verbeteringen. Je bent een aanpakker met een dienstverlenende instelling die zich thuisvoelt in een organisatie met korte lijnen. Bovenal ben je een leuke collega en heb je net als de anderen een op samenwerking gerichte werkmentaliteit en is jouw doel om toegevoegde waarde te bieden aan de organisatie. 

Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Total Packaging B.V., een toonaangevende organisatie binnen de (luxe) verpakkingsindustrie. Het bedrijf biedt creatieve oplossingen voor allerlei verpakkingsvraagstukken. Total Packaging ontwikkelt, produceert en verkoopt met name voor de A-merken uit de consumentenmarkt. Ze beschikken over een eigen studio en moderne, geavanceerde productiefaciliteiten, waardoor er snel kan worden geschakeld. De producten onderscheiden zich door hun kwalitatief hoogstaande uitvoering en hoge attentiewaarde. 

Total Packaging is een financieel gezonde onderneming en het bedrijf heeft twee productielocaties: in Harderwijk en in Hoogerheide. In Harderwijk is tevens het hoofdkantoor gevestigd. Medewerkers zijn erg betrokken bij het bedrijf en er is weinig verloop; over het algemeen zijn medewerkers voor lange duur werkzaam bij Total Packaging.  

De bedrijfscultuur binnen Total Packaging is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: resultaatgericht, no nonsense, ‘gaat niet, bestaat niet’ en ‘de klant is koning’. Meer informatie over onze opdrachtgever kun je vinden op www.totalpackaging.nl. 

Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.